De overheid zorgt goed voor z’n medewerkers. Overal wordt verkondigd dat de pensioengerechtigde leeftijd omhoog zal moeten, maar wat lezen we in dit artikel?

Mooie praatjes vullen zeker geen pensioengaatjes en het werkt dus niet als je ambtenaren met vroegpensioen gaat sturen.

Het vervroegd met pensioen sturen van oudere ambtenaren, kost de overheid vele miljoenen euro’s.

Ambtenaren zijn altijd duur. Ze worden gedwongen betaald door mensen die helemaal niet gevraagd hebben om hun hulp. Hoe zou u het vinden, als ik als uw persoonlijke gezondheidsambtenaar werd aangesteld, en u nog boetes zou geven als u b.v. ongezonde dingen als frites zou eten?

Enige weken geleden werden we om de oren geslagen dat er meer en langer gewerkt zou moeten worden, anders zou de AOW te duur worden, voor ambtenaren maken we een uitzondering?

George Orwell zou zich in z’n graf omdraaien.

Dat blijkt uit een overzicht over 2005 dat minister Johan Remkes (Binnenlandse Zaken) onlangs aan de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Sommige ambtenaren, ook de lagere, krijgen soms enkele tonnen mee. Die worden verspreid uitgekeerd over enkele jaren. Gemiddeld duren de regelingen voor vervroegd pensioen ruim zeven jaar. De maatregel is afgesproken als gevolg van de reorganisatie en de inkrimping van de rijksdienst.

Zat bedrijven doen contacten leggen om hun overbodige werknemers een andere baan aan te bieden bij inkrimping. Dat een overheid dat niet doet, komt doordat zij niet gedwongen worden efficient te werken.

Affijn, die mensen krijgen ’n lintje van de koningin, hun werk is toch wat specialer dan b.v. van de loodgieter of de arts, en ook nog ’s een royaal prepensioen. En u maar klagen dat u zo weinig (netto) verdient???

3 REACTIES

 1. Waarom worden ambtenaren gecremeerd? Om er voor te zorgen dat ze echt dood zijn en van hun as maken ze slaappillen.

  "Hoe smakeloos" zult u denken. Inderdaad, aardig is anders. Maar dat is belasting ook, ook al is het democratisch besloten.

  Een groepsverkrachting kan democratisch wel ok zijn, het slachtoffer is er niet minder verdrietig om.

 2. [1] ""Hoe smakeloos" zult u denken"

  Inderdaad, mrXL, wie wil er nou een stukje ambtenaar doorslikken. Bwah! Ik zou zo’n slaappil nooit door mijn keelgat krijgen 😉

 3. Ambtenaren krijgen ook meer ww (80% ipv 70%) als zij ontslagen worden, als dit uberhaupt al gebeurt.

  Dit soort wantoestanden is het vanzelfsprekende gedrag van een nieuwe zelfbenoemde ‘adel’, die het voor zichzelf goed regeld en hun trouwe knechten ook een paar kruimels gunt. Welke politicus komt er nog uit het bedrijfsleven, in het bijzonder het MKB? Loek Hermans in elk geval niet.
  http://z.nu.nl/Wikipedia/ta

Comments are closed.