Dit lijkt ver weg. Maar aangezien er nog steeds politici rondlopen die zo graag Nederland in de EU willen harmonizeren, kon dat wel eens dichterbij zijn dan we denken.

Zelfs al houden ze de boot af, straks zijn alle veto-rechten weg, en da moet het wel.

Poolse president wil doodstraf in EU
WARSCHAU (ANP) – De conservatieve Poolse president Lech Kaczynski pleit voor de invoering van de doodstraf in de Europese Unie. ,,Landen die de doodstraf opgeven, geven de crimineel een ongelofelijk voordeel op het slachtoffer, het voordeeln van leven boven de dood”, zei het staatshoofd vrijdag.
In alle 25 EU-landen is de doodstraf afgeschaft. Voor de tien landen die in 2004 toetraden was het een voorwaarde om toegelaten te worden tot de unie. ,,We moeten hierover discussiëren in Europa. Ik denk dat de tijd daar is dat Europa haar standpunt over dit onderwerp bijstelt”, aldus Kaczysnki.

Lech Kaczynski en zijn tweelingbroer, premier Jaroslaw Kaczynski, wonnen vorig jaar de presidents- en parlementsverkiezingen in Polen met onder meer hun harde standpunten over de bestrijding van corruptie en criminaliteit. Hun conservatieve en nationalistische retoriek valt slecht bij veel EU-partners. De vrees bestaat dat Polen geïsoleerd raakt binnen de unie.

18 REACTIES

 1. Lech en Jaroslaw zijn een verademing binnen de Europese Unie. Ze zijn de enigen die op dit moment de ex-communisten in hun land ter verantwoording roepen – de enigen die openlijk vinden dat communisme niet meer kan in hun land.

 2. ‘De vrees bestaat dat Polen geïsoleerd raakt binnen de unie.’

  Dat kan natuurlijk niet, als je een goede unie wilt zijn. op socialistisch gebiedt klopt dat uiteraard niet, we moeten de dialoog met Polen openhouden.

  Of is het gewoon beter iedereen zijn eigen boontjes te laten doppen en iedereen die toch een eigen plekje wil (denk aan de Balkan en de voormalig USSR en de recente scheiding van Montenegro via referendum.)
  Straks wordt Nederland nog gesplitst in Islamsterdam, Friesland en de voormalig nederlandse provincien. (gaa nwe weer terug naar ‘de 7 provincien’.

 3. [2] Dat zullen degenen die onterecht zijn veroordeeld voor moord niet met je eens zijn (denk aan de Puttense moordzaak, de Deventer moordzaak en de Schiedammer parkmoord).

 4. [4] De incapabiliteit van Nederlandse Justitie (MBO-niveau !!!) is ook de voornaamste reden waarom ik praktische bezwaren heb tegen uitvoering van de doodstraf.

  Echter in een perfecte samenleving is de doodstraf mijns inziens een gepaste vergelding voor moord.

 5. [3] Dat zou erg goed zijn, zeker die laatste 3, en het eerste moet desnoods met geweld vermeden worden. Kleine staatjes varen economisch weller en zijn genoodzaakt om liberalere wetten te stemmen, omdat anders hun productieve burgers wegvluchten. Dat heet stemmen met de voeten. Persoonlijk, als grootnederlander en republikein, klinkt "republiek der verenigde provinciën" mij als muziek in de oren.

 6. Behalve het financiele aspect is er m.i. geen enkel argument denkbaar dat pleit voor de doodstraf. Afgezien van de onvermijdelijke onschuldige slachtoffers, -zelfs bij een vervolgingsapparaat op universitair niveau,- lijkt me zelfs bij schuld een levenslange opsluiting een vele malen grotere straf dan juist de doodstraf!

 7. [5] Hij is lekker. In een perfecte samenleving bestaat ook geen moord 🙂
  Huub

 8. [5] Dan is er ook nog Lucia de B. die omdat ze toevallig in de buurt was, is veroordeeld tot levenslang voor meervoudige moord. En onlangs is iemand tot levenslang veroordeeld voor een moord op iemand waarvan het lijk niet is gevonden. Als je zo’n justitie-apparaat hebt, moet je deze mensen niet de mogelijkheid geven om de doodstraf op te leggen.

 9. [5] Dan is er ook nog Lucia de B. die omdat ze toevallig in de buurt was, is veroordeeld tot levenslang voor meervoudige moord. En onlangs is iemand tot levenslang veroordeeld voor een moord op iemand waarvan het lijk niet is gevonden. Als je zo’n justitie-apparaat hebt, moet je deze mensen niet de mogelijkheid geven om de doodstraf op te leggen.

 10. FF opletten:

  Indien na enige tijd keihard zou komen vast te staan dat een doodstraf volkomen onterecht is uitgevoerd omdat veroordeelde toch volkomen onschuldig blijkt, dan zou ‘de rechtstaat’ de rechter in dat geval op zijn beurt moeten vervolgen voor (opdracht tot) moord. Wellicht zelfs ook de individuele regeringsleden en 2e kamerleden ten tijde van de uitspraak, daar zij niets hebben ondernomen de moord met voorbedachten rade te voorkomen en zelfs expliciet hebben ingestemd (als verantwoordelijken, wetgevers en controleurs) met de executie.

 11. De doodstraf willen invoeren betekent dat je bereid bent om die corrupte dievenbende die zich "onze vertegenwoordigers" noemt, de bevoegdheid te geven om over leven en dood te oordelen van de inwoners van NL (inclusief die van jou) via de grillen van het onfeilbare justitieapparaat. Doe maar liever niet…

  De EU acht ik tot elke straf en maatregel in staat, ongeacht hoe absurd. De politici hunkeren als hoeren naar macht en zijn bereid daar alles voor (op) te geven. Tot dusver zie ik geen bewijzen van het tegendeel, ondanks de partijdige media.

 12. [12] Zo is het maar net. Ik huiver bij de gedachte dat de dombo’s van het OM kunnen eisen dat, weliswaar in een beperkt aantal situaties, iemand het leven wordt ontnomen.
  Een ander aspect is dat in nieuwe wet- en regelgeving het bezwaar- en beroepsrecht steeds verder wordt ingeperkt of aan restricties is gebonden. Er schijnt al een Utrechts advocatenkantoor te zijn die hierom al niet meer tegen de overheid procedeert…

 13. In Nederland is de doodstraf veel meer naderbij dan men wil toegevn …

  Om precies te zijn … zodra hier conform de KRANKZINNIGE multikul de SHARIA is ingevoerd …

  Of dacht men van niet soms?

 14. [5] ik vin da die gast hier helemaal
  gelijk heeft er zullen veel fouten worden genaakt door de justitie als deze op mbo niveau zitten

 15. [16] lol of je nu mbo of hbo of niks doet dat maakt dus echt helemaal niet uit, jij wilt niet weten hoeveel mensen zonder opleiding betere ideeen en slimmer zijn dan de meeste van ons hier, opleiding is maar oppervlakkig en zegt niet veel over de fouten die iemand kan maken, want iemand die hbo doet kan net zoveel fouten maken als iemand van het mbo, anyway back to the point, ik heb er niet echt veel op tegen als de doodstraf hier word ingevoerd , want wat moeten we dan? is het ok dat mensen moorden plegen en dan alleen maar max 20 jaar de cel ingaan?

  voorbeeldje: Echtgenoot veroordeeld voor moord

  (Novum) – De rechtbank in Utrecht heeft een 45-jarige man uit Baarn voor moord op zijn echtgenote veroordeeld tot tweeënhalf jaar gevangenisstraf. Dat is meer dan was geëist.
  Volgens de verdachte heeft hij in maart met zijn toen 48-jarige echtgenote een zelfmoordpoging gedaan. Hij bleef in leven, zij stierf. De vrouw zou ernstig ziek zijn geweest. De twee zouden de hoop op genezing hebben opgegeven. Hun afscheidsbrieven waren geschreven. Justitie achtte bewezen dat de verdachte de vrouw op haar verzoek heeft omgebracht. Geëist werd anderhalf jaar cel wegens levensbeëindiging op verzoek.

  De rechtbank was het met die conclusie niet eens. De rechtbank stelde dat niet is bewezen dat de vrouw dood wilde. Volgens de rechtbank heeft de verdachte heeft de man zijn eigen wens te sterven op de vrouw geprojecteerd.

  Volgens deskundigen is de verdachte sterk verminderd toerekeningsvatbaar. De rechtbank nam de conclusie over dat de verdachte in de waan verkeerde dat zijn vrouw ernstig ziek was.

  dit is toch waanzin dat deze man maar 2 jaar moet zitten?

  Of die jongen die zijn vriendin naar het station bracht een paar jaar geleden en het meisje lastig werd gevallen door jongens en wanneer haar vriend voor haar opkomt word hij zo erg in elkaar geramt dat hij voor de rest van zijn leven lichamelijk en geestelijk gehandicapt is, en die jongens die dat flikten nog geen 5 jaar cel kregen, dus met de doodstraf zouden dat soort zaken eerlijk opgelost worden "a eye for a eye and a tooth for a tooth"

Comments are closed.