Dat het in de V.S. niet alleen maar kommer en kwel is blijkt uit dat de senaat een wet heeft aangenomen tegen het confisceren van legale vuurwapens ingeval van een calamiteit.

Juist bij een ramp kan een vuurwapen nodig zijn voor het beschermen van have en goed. Dat is nog maar ’s gebleken bij de ramp Katrina. Tegenstanders van de wet zijn echter bang voor bewapende criminelen:

You send the National Guardsmen in … and then snipers start shooting at them and the police make it known this is going to be a gun-free zone.

Leuk en aardig, maar zodra de politie en de National Guard de mankracht ter plaatse hebben om op grote schaal wapens te confisceren, zijn die snipers natuurlijk allang vertrokken. Die gaan echt niet thuis zitten wachten tot men hun wapens in beslag komt nemen. Oftewel: de snipers heb je er niet mee, maar wel andere mensen die zich later, als politie en NG weg zijn, mogelijk ook tegen diezelfde snipers moeten verdedigen.

2 REACTIES

  1. Een van de redenen waarom er in de grondwet van america staat dat het bezit van wapens is toegestaan is om er voor te zorgen dat de bevolking altijd de mogenlijkheid heeft te strijden voor deze groundwet. Oftwel als 1 of andere dictator de macht wil grijpen heeft ie te maken met een gewapende bevolking.

    Zoals jullie weten begint de regering van Bush dictator trekjes te krijgen (Bush kan alleen een oorlog starten zonder congress, en bush kan wetten in zn eentje schrappen die zijn aangenomen door het congres(congres is een advies orgaan geworden door dit grapje)

    Aangezien de dollar op kiepen staat en dit ook de bedoeling is bestaat de mogenlijkheid van een opstand. Dit kunnen de regerings jongens natuurlijk niet hebben en daarom hebben ze deze wet er doorheen geduwt.

    In het verleden hebben ze dit zelfde grapje ook met goud gedaan. De dollar was aant chrashen (begin 1900) en toen werd het strafbaar om als burger goud te bezitten (stond 10jaar cel op)

Comments are closed.