Een ANP bericht zegt:

“Italië gaat honderdduizenden immigranten zonder papieren maar met een baan een legale status geven. Ook stelt het land zijn arbeidsmarkt open voor duizenden werkzoekenden uit nieuwe lidstaten van de Europese Unie. Dat heeft de regering vrijdag bekendgemaakt.”

Voortaan mogen jaarlijks 350.000 mensen van buiten de EU zich in Italië vestigen om er te werken. Een half miljoen mensen die er nu al werken zonder geldige papieren, worden alsnog gelegaliseerd

Dat betekent onder andere dat er veel meer mensen beschikbaar komen om de economie te versterken. Italië zou daardoor een ommekeer in zijn gammele situatie kunnen brengen.

ALS ze het op de juiste wijze zouden doen.
En dat kan gerust betwijfeld worden. Als al die mensen automatisch uit de overheidsruif gaan mee eten, het socialistische systeem nog verder gaan overbelasten en de zwendel nog gaan uitbreiden, dan werkt het als een versnelling naar het faillissement. Mede ten koste van de Nederlandse en Belgische belastingbetaler. Maar goed voor het breken van de eurozone!

Los daarvan is het interessant om te zien wat er gebeurt als die officieel in de EU (Italië) toegelaten migranten via de open grenzen naar Nederland komen!

5 REACTIES

 1. Op zich kan ik het alleen maar toejuichen dat mensen die willen werken niet domweg worden tegengewerkt door iets etatistisch als een landsgrens en een stel ambtenaren dat daarbinnen dan als een soort god gaat oordelen wie wel mag werken en wie niet.
  Laat die beslissing maar aan de markt over.

  En als ze als niet-EU-burgers wellicht geen aanspraak kunnen maken op sociale zekerheid, dan is er ook geen risico (*).

  Dit zou dus een goede eerste stap zijn. Nu alleen de sociale zekerheid ook nog voor het "eigen volk" afschaffen en de belastingen navenant kelderen…

  Groeten,
  M

  (*) overigens is het natuurlijk wel schandelijk dat zij er dan wel moeten aan meebetalen. Nou goed, reden te meer om het hele systeem z.s.m. ook voor de Italianen zelf af te schaffen.

 2. 350.000 getalenteerde mensen die zullen bijdragen aan de economie? Sjongejonge dat is ambitieus!

  MAAR: is Prodi daar geen baas? Hij gaat een hoop moslims importeren, let maar eens op! Want die stemmen allemaal rood.

 3. [3] Hoezo ambitieus, vanuit een soort PLC (Libertarisch Politiek Correctisme) zou je kunnen zeggen dat iedereen kan bijdragen aan de economie (positief/wetenschappelijk/descriptief gezien), wat precies de inhoud daarvan is is aan elk individu om voor zichzelf te bepalen.

  Of het nu stratenvegers of banenscheppende entrepreneurs worden is niet zo belangrijk. Belangrijk is (wat Hub en M. ook al stelden) dat socialistisch systeemvariabelen ter bevordering van de solidariteit juist deze toetreders tegenwerken dmv. minimum lonen, ontslagbescherming, weet ik wat.

  Dat het vooral moslims of wat dan ook zullen zijn maakt in princpe niet zoveel uit, het zijn in Nederland ook de laaggeschoolde arbeiders en andere toetreders die onderaan beginnen die structureel op de partijen stemmen die hun belangen schaden. Vooral te wijten aan AAI (Angst, Afgunst, Indoctrinatie), een fundamenteel probleem waar de oplossing niet zo makkelijk voor te vinden is. Ja, educatie en sites zoals deze…

 4. Italie heeft ook een aantal politici die voorstelden dat Nederland maar uit de EU moest, gezien de legalisatie van de Pedo partij ( de Paddo partij is wat anders.
  Ik dacht dat je dat bedoelde met ‘worden ze in Italie verstandig"

Comments are closed.