Hier volgen zeven vragen die ieder zijn financiele helper/adviseur/consultant moet stellen:
01. Hoe succesvol bent u de afgelopen vijf jaar geweest met het beleggen van uw eigen geld?

02. Wilt u mij adviseren over het investeren in bedrijven of bent u meer geinteresseerd in het stijgen en dalen van papiertjes die wij aandelen noemen?
03. Hoe gaat u aan mij verdienen en op welke wijze verdient u hoeveel aan de zaken die u voor mij koopt of verkoopt ?
04. Bij wie kan ik eventuele klachten over u indienen en
binnen welke periode worden klachten behandeld?
05. Zijn er in het verleden klachten over u ingediend bij
enige autoriteit en waar gingen deze klachten over ?
06.Kan in uw bedrijf het indienen van een klacht reden zijn voor het opzeggen van de rekening ?
07. Ziet u kans alle grafieken over waardefluctuaties die u mij zult doen toekomen te presenteren in logaritmische vorm teneinde vertekening van de waardeverandering te voorkomen?
Hugo van Reijen

9 REACTIES

 1. Goh, het zou eens niet van Hugo zijn.

  1) Mijn eigen geld gaat voorlopig in mijn koophuis. Ik krijg niet een dusdanig extravagant salaris dat ik zelf kan beleggen.

  2) We verkopen verschillende investeringen Hugo. Aandelen en Beleggingsfondsen, of Fondscombinaties met Kapitaalgarantie. Afhankelijk van jou situatie en het risico wat je wilt lopen komen we vast wel tot een geschikte keus.

  3) Wij werken op provisiebasis. en worden dus door de verschillende fondsenbeheerders of verzekeringsmaatschappijen ongeveer 1% betaald van jou investering.

  4) Om te beginnen bij onszelf natuurlijk, maar mocht je over onze klachtenafhandeling niet tevreden zijn dan kun je altijd naar de Autoriteit Financiële Markten stappen.

  5) Neen. (dit kun je navragen bij dezelfde AFM)

  6) Ik weet niet helemaal wat je bedoeld. Voor spaarrekeningen of rendementrekeningen moet je naar de bank gaan Hugo.

  7) We kunnen de performancecijfers van je investeringen omzetten in elke grafiek die je graag ziet. Normaal nemen mensen echter genoegen met de standaard bonus declaraties van de verzekeringsmaatschappijen.

  Voor een afspraak bel je maar heh, en je hoeft je geen zorgen te maken dat ik voor een "Boiler Room" werk ofzo.

  ik wacht nog steeds op een antwoord op je andere tirade trouwens: http://www.vrijspreker.nl/b

 2. [2] Tsja mogelijk. Beetje jammer alleen dat Hugo bij mij zo het imago van Salon-libertarier krijgt.

  Iedereen mag alles doen wat hij wil zolang hij een ander niet schaad met uitzondering van de financiele industrie.

  Artikel na artikel over hoe slecht het allemaal wel niet is terwijl dit net zo’n markt van vraag en aanbod is als iedere andere markt. Dat in combinatie met slechte voorbeelden en argumenten die uit films worden geplukt stoort me nogal, zeker als je niet eens reageert op reacties/vragen in de comments.

 3. [1] Als reactie op mijn vorige "tirade" ( andere lezers:zie s.v.p. dit vorige stuk) vertelt Roy dat hij nog nooit zo’n achterlijk stuk heeft gezien als dat van mij over de financiele industrie.
  Laat iedereen over het stuk en deze reactie nu zelf maar oordelen. Ik heb geen enkele behoefte aan verder commentaar.
  Hugo van Reijen

 4. The global head of equity research at HSBC is not happy. Many of the notes written by the bank’s analysts amount to “worthless flashnotes,” and the analysts who produce them, along with their managers, “do not deserve to be paid this year,” he raged in an internal e-mail to senior managers earlier this month.

  He added, in full caps-lock fury: “THIS IS COMPLETELY UNACCEPTABLE.”

  Graham Copley’s memo, published Wednesday on The Financial Times’ Web site, describes HSBC’s research notes as perfunctory and reactive – often being dashed off quickly after companies issue earnings announcements. There also are not enough of them, he wrote. Weekly research output has fallen from an already “unacceptably low average of 30 pieces” to less than half of that, according to the e-mail.

  Elaborating on his missive later to The Financial Times, Mr. Copley said it is “instinctive to see a press release from a company and write, maybe not even an opinion, but a summary of it. I think it is an industry-wide problem.”

  Go to a Copy of the Email via The Financial Times>>
  Graham Copley email
  Published: June 14 2006 12:00 | Last updated: June 14 2006 12:00

  Gentlemen

  I am receiving calls of complaint from the sales and trading desks in London on a daily basis about the lack of product in London. We have dropped from what was already an unacceptably low average of around 30 pieces of research a week accross [sic] Europe – to a number that is less than half this average. Moreover, the mix – as I have indicated earlier – has become predominantly worthless flashnotes.

  THIS IS COMPLETELY UNACCEPTABLE

  No good analyst needs to be pushed like this – most are self motivated and interested in driving their external market values. As tram leaders and managers, you have to take responsibility for you teams and for their motivation and production levels – this is what we pay you for.

  As I look at the department today I have no concerns about meeting budget expectations at year end – one reason for this view is that many of tour analysts, and team leaders do not deserve to be paid this year.

  Take some responsibility and push your teams. With the success we are having with Bangalore – we have no excuses with regard to resource.

  I am in London on Thursday and Friday of next week and am happy to talk this through in more detail with any of you. I am also available early Monday morning and some times on Tuesday by phone as I travel to and from Mumbai.

  Graham.

 5. Financiele "adviseurs" hebben wij nodig als evenzovele extra gaten in ons hoofd. Niet dus, en ik heb dan ook nog NOOIT van mijn leven "zaken" met zo’n iemand gedaan.

  Hugo hoeft echt niet verder te gaan dan zijn allereerste vraag. Want zegt zo’n financiele "professional" dattie veel succes geniet, dan LIEGT hij want dan zou hij toch echt GEEN zogenaamde "consultant" oor Jan en Alleman zijn.

  Maar uiteindelijk zijn er volgens mij slechts drie manieren om (geheel op eigen gezag om zonder de "mutual funds" en tegen maximaal rendement) geld te beleggen. Ten eerste in de EIGEN busines waarvan je alle risicos van kent dat men echtr voor niet een netto minimale rendement van minder dan 30% moet doen, en ander beter geld voor kan lenen. Ten tweede door op lange termijn letterlijk de indices aan te houden zoals debaskets van S&P, DJI, NasdaQ, Han Seng of wat dan ook – echte minus de "bottom 20%", zodat men dag-in-dag uit steeds weet waar aan toe te zijn. Een jaar op jaar groei van minimaal 15% moet zodoende mogelijk zijn. Daarbij dot men maandelijk een vijfde van de laagste "performers" weg en re=investeerd dat in de "hoogste".

  Ten derde in vastgoed op toplokaties, wat nog het moeilijkst is omdat men moetwn te selecteren. Doet men het echter goed, dan is bijvoorbeeld verdriedubbeling van het kapitaal na 5 a 6 jaar heel gewoon.

  Het zijn echter de kleine luyden en die nooit iets zullen voorstllen die zich meestal van financiele "adviseurs" en "money managers" bedienen.

Comments are closed.