Die zaten op een hek,

En de een na de ander,

die viel er af.


Net zoiets als: “27 VVD-ers zaten op het pluche, enz.”

Of zelfs ruimer: “150 Kamerleden zaten op de top, enz.”

Ook daar trekt de een na de ander aan zijn stutten en gaat profiteren van zijn/haar riante wachtgeldregeling.

Deze week loopt vooral de VVD leeg.
Gisteren schreven we over Jozias van Aartsen.
Toen zei Annette Nijs (VVD), oud staatssecretaris van Onderwijs, die eerder al ruzie met haar baas Maria van der Hoeven had gehad, dat ze het wel wist en leukere (internationale?) dingen ging doen.

Vandaag kondigt Bibi de Vries (VVD vice fractievoorzitter) aan dat ze zich niet kandidaat stelt voor de volgende periode.
Bibi verzette zich tegen pogingen van minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie Rita Verdonk tot lijsttrekker van de VVD te worden gekozen. Dit wijst er sterk op dat we ook Bibi op de lijst van slachtoffers van Rita kunnen zetten.

Nadat Rita de strijd om het lijsttrekkerschap verloren had van Mark Rutte gingen er geruchten dat Rita overwoog een eigen partij te stichten, en dat zij wel goed was voor 22 (ex-VVD??) zetels.
Nu de partij zo hard aan het leeglopen is, hoeft Rita helemaal geen eigen partij meer te stichten. Al degenen die het niet met haar eens zijn, of bang voor haar, verdwijnen vanzelf.

Is dit het begin van het einde van de VVD?
We zijn benieuwd wie de volgende is. Zeker is dat we nog niet aan het einde zijn.

Ook zeker is, dat het steeds duidelijker wordt dat het niet verstandig is om op politici te stemmen om jouw baas te worden. Verstandiger is STEMNIET!

5 REACTIES

 1. De Vries heeft gewoon 12 1/2 jaar in de kamer gezeten en kan in verband daarmee haar goudgerande wachtgeldregeling incasseren.

 2. Als al die kleurloze hele en half-socialistische partijen nou gewoon eens gingen fuseren tot de ‘socialistische eenheidspartij’ dan is voor iedereen zichtbaar dat het met de politiek en al die gezellige NGO’s wel erg veel op het voormalige Oostblok begint te lijken. Als de VVD een liberale partij is, dan is de Aarde plat en kun je met een toverspreuk lood veranderen in goud. Laat deze partij maar lekker verdwijenen in het niets. Net als d66.

 3. [1]
  en groot gelijk heeft ze. 🙂
  Incasseren die hap en dan lekker makkelijk leven. Ik wou dat ik in die positie zat. Lekker leven van het geld dat de horigen voor jou bij elkaar verdienen. That’s the way to do it.

 4. [1] Ja, en ze is ook nog voorzitter van de een of andere kappersbond, waarmee ze het meest bijverdiende van alle Tweede Kamerleden. Dus dat wordt lekker niksen (flaneren in de Z3) tegen 70 pct. van haar Kamersalaris plus de ¤40.000,- ofzo van de kappersbond.

 5. Hub, ’t is eigenlijk "3 kleine kleutertjes", maar vooruit, 10 dan maar. Ik zal proberen een verband te leggen van de 3 kleutertjes(dat zijn politici toch feitelijk?) naar de 10 nikkertjes. Is dat verhaaltje trouwens al niet verbannen, want ik vind het wel erg politiek incorrect!
  Dus:
  10 kleine kleutertjes die zaten op een hek, bovenop een hek – 10 kleine kleutertjes die zaten op een hek – op een mooie, warme dag in jùùùli.
  Waarover spraken zij die 10 daar op dat hek, bovenop dat hek – waarover….enz. – op een zeer natte dag in augustus.
  Van ‘bla-bla-bla’ spraken zij, die 10 daar op dat hek, bovenop dat hek – van bla…enz. – op die herfstige dagen in augustus.
  10 kleine kleutertjes zaten eens op een hek, bovenop een hek, maar één voor één die viel er af en – àch! – die brak z’n nek – op die wondere dagen in juli, augustus èn(?) septèèèmber!!

  (Noot: Sorry, sorry! Dat van die ‘nek’ meen ik ècht niet!! Alleen maar een dichterlijke vrijheid!)

Comments are closed.