Reeds eeuwen vliegen Singalezen en Tamils elkaar in de haren, maar na de onafhankelijkheid van 1948 duurde het 35 jaar alvorens het conflict, aangewakkerd door discriminatie van de overheid ten opzichte van het Tamilsegment van de bevolking, weer in al zijn hevigheid oplaaide.

Men kan van een Tamilfamilie wier huis met een bom vernietigd wordt, weinig sympathie verwachten voor de centrale overheid.
En hier ligt de oorzaak van het probleem: de Srilankese overheid ziet de Tamils niet als een deel van hun eigen volk.
Maar evenmin kan men in Colombo sympathie voor de Tamibeweging verwachten van personen wier familieleden toevallig het leven verloren ten gevolge van de ontploffing van een voor een politicus en zijn entourage bestemde bom.
Ach, waren de studenten die na de onafhankelijkheid van Sri Lanka naar het buitenland gestuurd werden, maar evenals de Taiwanese studenten terecht gekomen in het kapitalistische Amerika en niet bij de London School of Economics, vanwaar zij verderfelijke socialistische ideeen naar huis brachten, die het land voor generaties in bittere armoede stortten.
ALLE LEVENSMIDDELEN INCLUSIEF RIJST WAREN HIER OP DE BON TOT 1977 !!!!!
Al met al betaalt Sri Lanka een hoge prijs voor het avontuur van de onafhankelijkheid, in combinatie met discriminatie en socialisme.
Hugo van Reijen

5 REACTIES

  1. Heb zo’n vermoeden dat hier geen 200+ reacties zullen volgen zoals op een bericht over twee andere "vreemde" bevolkingsgroepen in een land "ver van hier" waar de ene groep de andere (van overheidswege) onderdrukt.

  2. [4] Natuurlijk wil ik graag door p beter en nauwkeuriger geinformeerd worden
    hugo van reijen

Comments are closed.