Tot mijn verbazing lees ik in onderstaand Volkskrantbericht dat iemand zes jaar geleden 600.000 gulden belastinggeld kreeg om te vertrekken. Omgerekend 272.000 euro. Met inflatie meegerekend zal die premie nu pakweg 300.000 euro zijn.

Voor dat geld ga ik ook weg.
Wie weet de procedure om dat uitgekeerd te krijgen?

Het bericht:
Roma-familie moet huis uit van rechter
ANP- De Roma-familie Nicolich moet haar woning in Zeist verlaten. Vader Wlasco Nicolich heeft vrijdag het kort geding verloren dat hij bij de rechtbank in Utrecht tegen zijn verhuurder had aangespannen.
Uitleg:
Die verhuurder, de Seyster Veste, wil de woning maandag ontruimen. Nicolich heeft een grote huurachterstand opgebouwd, hoewel hij zes jaar geleden 600 duizend gulden (ongeveer 272 duizend euro) vertrekpremie heeft gekregen van de gemeente Driebergen. Daarna zwierf het gezin een tijdlang door de provincie Utrecht.
Nicolich voerde aan dat hij met zijn kinderen en zieke vrouw opnieuw moet gaan zwerven als hij zijn huis in Zeist uit moet. De voorzieningenrechter toonde zich echter niet gevoelig voor de argumenten.

5 REACTIES

 1. met dat bedrag vertrek ik met liefde en plezier naar het buitenland en kom ik nooit meer terug.

 2. hoe makkelijk is het om andermans geld uit te delen!
  Zie ook de starters subsidie vandaag.
  In een libertarische maatschappij wordt er niet zoveel belast/bestolen, dus kan er ook minder misgebruikt worden!

 3. Ik weet dat nog wel. Die lui kregen 6 ton als ze weg zouden gaan omdat ze hun caravans bewoonden op een openbare parkeerplaats langs de weg. Ze hebben het geld opgetsreken en zijn een parkeerplaats verder gaan staan. Wat een grap was dat, zeg.

 4. Simpel Hub,

  Zwerf wat rond en zorg voor veel overlast.
  Dan wordt je vroeg of laat beloond met een oprotpremie waar je in Thailand vermoedelijk ruim 20 jaar kan van leven, samen met je vrouw.

  Groeten,
  M

Comments are closed.