Pop ster Madonna heeft de zonde van “godslastering” begaan door in haar show een “kruisiging” te spelen. Zij draagt daarbij een nep doornenkroon en daalt neer op een glinsterend kruis.

Om deze godslastering wil de RK Kerk haar excommuniceren.
Oecumenisch is in dit geval dat ook Moslim en Joodse leiders Madonna om dezelfde reden veroordelen!

Dit is niet de eerste keer dat Madonna de kerk op haar tenen trapt. De Paus en zijn kerk maken deze keer extra bezwaren omdat de voorstelling in Rome, vlak bij het Vaticaan werd opgevoerd.

Natuurlijk moet elke club de vrijheid hebben om een lid te royeren of in de ban te doen. Zolang ze het geweld van de overheid niet inroepen, en zelf ook geen geweld gebruiken, mogen ze op dit gebied alles doen waar ze zelf zin in hebben.
Dit hoort bij de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid tot vergaderen.

Het doet even denken aan de “Deense Cartoons” waartegen de moslimwereld in opstand kwam. Ook die had het recht om de cartoons af te keuren en te veroordelen.
Maar die gingen beslist te ver toen afzonderlijke moslims met stenen gingen gooien, brand stichtten en moslimoverheden dit nog gingen organiseren en aanmoedigen.

7 REACTIES

 1. Madonna?
  Was dat ondertussen niet Esther o.i.d.?
  Of lig ik weer achter met sterrenroddels?

  Ik moet weer eens naar de kapper geloof ik.

 2. Madonna zonder kleren is het niet meer echt vrees ik (45 nu of zo ) dus moet ze om kassa technische redenen wel in het *beledigen gaan, dus pakt ze de grootste en minst criminele religie.
  Gewoon een zakenvrouwe dus, niets aan de hand .

  *als dat geld opleverd doe ik graag mee, dus is de politiek iets voor me denk ik…………

 3. [3] Helaas maken artiesten zichzelf ook voortdurend onsterfelijk belachelijk. Bijvoorbeeld met hun oplossingen voor hongersnood en plannen voor wereldvrede.

  En met het verwerpen van traditionele godsdiensten rennen ze allemaal naar Buddha, Yoga, Scientology etc.

  Geen betrouwbare atheïsten dus…

  🙂

 4. [3] Debbie;
  Kritiek uiten op godsdienst, oke! Satire? Oke!
  "hoe meer artiesten godsdiensten belachelijk maken hoe beter"
  Waarom is dat beter?

 5. [3] Er is echter een godsdienst die, wanneer daar kritiek op wordt geuit of belachelijk wordt gemaakt, dit bestraft met de dood. Vreemd dat deze godsdienst zich kan beroepen op de godsdienstvrijheid.

Comments are closed.