Dit is volgens de Daily Mail onderzocht door Joanna Verran, professor microbiologie aan de Manchester Metropolitan University.
Uit het onderzoek blijkt dat de mobiele telefoon een gevaarlijke bron voor allerlei ziektes is door de grote aantallen levensgevaarlijke bacteriën.
Op elke vierkante centimeter zitten meer bacteriën dan op een WC-bril of op een deurkruk.
Het regelmatige gebruik en de gegenereerde warmte zijn een ideale voedingsbodem voor allerlei soorten ziektekiemen die dan op de huid en dicht bij de mond komen. En Joanna noemt een aantal gevaarlijke ziektes die daarvan kunt krijgen.
Aangeraden wordt dan ook om de handsets schoon te houden met anti-bacterie-doekjes.
Zou het niet belangrijk zijn dat de minister van volksgezondheid hier maatregelen voor gaat nemen en inspecteurs de weg op stuurt om de reinheid van mobiels te controleren?
Als ik op een WC ga zitten anders dan de mijne, leg ik altijd eerst een zelfgemaakte bril van WC papier.
Misschien moet ik voortaan ook altijd een blaadje WC-papier op de hoorn leggen als ik andermans mobieltje gebruik?
Bovenstaande bericht doet me overigens denken aan Bonaventure Verastenhove uit de legendarische TV-reeks "De collega’s" uit de jaren ’70 waarin ambtenaren flink op de korrel genomen werden.
Deze man had ook de goede gewoonte om de hoorn van zijn telefoontoestel eerst te reinigen alvorens hij zijn "werk"dag begon.
Misschien moet er nu een "Wet Verastenhove" uitgevaardigd worden door het ministerie van volksgezondheid?
helaas, in het algemeen belang mag iedereen nu nog slechts mobieltjes gebruiken als hij een maandelijks te hernieuwen ‘bacterievrij-certificaat’ kan overleggen.
Te verkrijgen bij de GGD, na bij gecertificeerde bacterie-oplossers een behandeling van het mobieltje te hebben ondergaan.
Mobieltjes nummers worden aan het paspoort gekoppeld en buitenlanders dienen hun mobieltjes bij de grens in te leveren.
Ik vind eigelijk dat onze europese ambtenaren-unie (EU) aparte regels t.o.v de fabrikanten moeten formuleren die het onhygienische samenhangende deel van de mobieletelefoon zullen gaan doen verminderen. Immers, het mag toch niet zo zijn dat er mobiele telefoons worden geproduceert die de gezondheid van de gebruiker kunnen schaden?
Maar Hub! Straks breng je ze nog op ideeën!
Voor het schokeffect worden bacterie-gehaltes altijd vergeleken met de WC-bril. Echter deze wordt in een normaal huishouden wekelijks met chloor gereinigd en hoe vies is de achterkant van je bovenbenen?
Kortom, de vergelijking is nonsens maar leuke publiciteit.
[5] Ik hoop dat het gemiddelde nederlandse huishouden de wcbrillen vaker dan 1 maal per week schoonmaakt. Anders is dat volgens mij wel erg vies!
Maar, mij is wel opgevallen dat Nederlanders toch niet zo schoon zijn (en zeker niet lichamelijk) als dat men doet voorkomen.
Schoonmaken die wcbril!
[6] "Maar, mij is wel opgevallen dat Nederlanders toch niet zo schoon zijn (en zeker niet lichamelijk) als dat men doet voorkomen."
Helaas moeten we evenwel vaststellen dat het watervebruik per gezin in Belgie beschamend veel lager ligt dan in Nederland. Gezien in mijn subjectieve vaststelling woningen in Belgie "properder" zijn dan in Nederland, lijkt de conclusie te zijn dat er in Vlaanderen wat minder vaak een douche genomen wordt.
Maar hopelijk is er een andere oorzaak aan te duiden.
Misschien raaskal ik, maar mijn mening, gebaseerd op tig jaar empirisch onderzoek is dat een goed ontwikkeld afweersysteem met alles afrekent. Natuurlijk niet met epidemieën of pandemieën, maar met alle huis tuin en keukentroep.
Is het bekend dat bij elke ademhaling je ongeveer 300 verschillende, potentiële ziektes binnenhaalt?
Er worden in bakjes nootjes op recepties soms tientallen verschillende urinesporen gevonden….
Zelf houd ik altijd rekening met anderen hierover: als ik eten bereid, na toiletgang enz…(ik vind het namelijk (toch) een prettig idee als anderen dat ook doen)
Maar een feit is dat kinderen die op een boerderij opgroeien, waar spic en span gewoon niet kan, duidelijk minder last hebben van allerlei allergieën en over het algemeen meer weerstand hebben.
Volgens mij is borstvoeding ook de beste manier om het afweersysteem “op te starten”.
Groet
Comments are closed.