Nederland is op weg een grote Kolchoz, collectivistische boerderij te worden:

In het Financieele Dagblad 29 juli jl. lees ik het volgende bericht:

‘ANP – Boeren met een gemengd bedrijf mogen vanaf vrijdag – een maand eerder dan normaal – het gras van hun braakliggende land maaien. Het ministerie van Landbouw heeft dat vrijdag bekendgemaakt. Door de droogte is er minder hooi voor de dieren beschikbaar. Een woordvoerder van het ministerie van Landbouw verwacht dat de Europese Commissie met terugwerkende kracht toestemming zal verlenen voor de maatregel.

Ik dacht even dat ik het verkeerd las.
Hebben boeren toestemming van de Europese Commissie nodig om het gras op hun braakliggende akker te maaien? Ik dacht altijd dat wij in een vrije maatschappij leven, waarin de socialistisch-dirigistische ideeën over landbouwpolitiek nooit wortel geschoten hebben.
Toch moet er ergens iets mis zijn gegaan, want dit bericht toont aan dat de Nederlandse boeren wel degelijk zijn gecollectiviseerd.

Hoe wrang eigenlijk. De mensheid bedrijft de landbouw al meer dan 5.000 jaar. Door de eeuwen heen hebben boeren hun beslissingen altijd gebaseerd op het weer c.q. de weersverwachting en op hun eigen, gezonde verstand. Anno 2006 is het dus niet het weer, niet het boerenverstand, maar de bureaucratie in Brussel die bepaalt of en wanneer de boer iets moet doen.
Wijlen Josef Stalin lacht zich dood in de hel als hij ziet dat 17 jaar na de val van de Berlijnse muur het socialistisch dirigisme à la de USSR in Europa is ingevoerd, en dat nota bene onder het mom van gemeenschappelijke markt.

Blijft over de hamvraag: Kunnen we de tirannie van de EU-bureaucratie nog stoppen, voordat deze Europa voorgoed verandert in één groot openluchtmuseum van de late bloeitijd van de Westerse beschaving? Als u ook van echte vrijheid houdt, denk dan mee over de vraag hoe we het Monster van Brusselstein uit kunnen schakelen.

Ingezonden door Paul Verhaegh

6 REACTIES

 1. Had wel ’s een quote van Gorbatsjov gehoord, dat ie zich in hemelsnaam afvroeg waarom de EU wilde creeeren wat hij met zoveel moeite had afgebroken.

  Op zich wel ’n goede man dus met ’n goede visie.

 2. Om te antwoorden op de vraag in het stukje: we zullen actief moeten worden en ons organiseren.

 3. Hier heb ik al jaren voor gewaarschuwd. Het begint nu ook tot de algemene burgerij door te dringen dat de EU niets anders is dan een socialistisch pact onder het mom van een ‘interne markt’, let wel geen vrije markt, maar een gecontroleerde markt. Mij is het ook opgevallen dat de meeste collectivisten, met uitzondering van enkele, eigenlijk deze Euro-dwangbuis van harte verwelkomen. Dit ten aanzien van hun dictatoriale plannen via de inbreuk in het leven van elke Europeaan.

 4. socialistisch pact ?

  Wat heeft de EU met socialisme te maken ?
  HELEMAAL NIKS

  Het is een burocraten apparaat wat zich zelf instand houdt met regeltjes en zeurderijen.

  Stel ook eens de vraag : Wie heeft/hebben nu eigenlijk voordeel van het huidige systeem…. ik weet het ook even niet.

 5. [4] Waarom denk jij dat het net de socialisten in alle Europese landen zijn die zulke grote toejuichers van de EU zijn?

Comments are closed.