Volgens bericht van het ANP heeft Ben Bot daar al een eerste sollicitatie-proefballonetje voor opgelaten.

Ben heeft aangekondigd dat:

“Nederland” (wie is dat eigenlijk?) is een warm voorstander van een “staakt het vuren”- VN resolutie die een duurzame vrede brengt.

Uiteraard is iedereen voor een duurzame vrede.

Het aanbod om “in geval van nood” (is dat nu al?) Nederlandse troepen te sturen, is echter een heel andere zaak.

Ben Bot zegt dat het zenden van troepen ook “nog” niet speelt. Hij “denkt” dat er wel voldoende aanbod zal zijn van andere landen. Het klinkt dan een beetje spijtig als hij er bij zegt dat “er ook nog geen beroep op ons is gedaan”.
En dat terwijl Ben zo zijn best doet om het Midden Oosten probleem op te lossen. Hij is deze week heel druk bezig met te onderhandelen met zijn collega’s in Syrië, Israel, Libanon en de voorzitter van de EU.

Waarom moet “Nederland”, “Ben Bot”, zich daar zo nodig mee bemoeien en al belastinggeld voor beschikbaar stellen?

11 REACTIES

 1. Nu maar eerst een referendum: willen we wel of niet naar Libanon.Plus een overzicht van de kosten van onze "bijdrage"in Uruzgan. En dan zullen wij wel beslissen wat Bot wel en niet mag toezeggen.
  Anne

 2. [1] Ja, Anne, een referendum zou iets beter zijn dan alleen maar Ben.
  Maar zelfs dan mag daar niet besloten worden dat er belastinggeld (of soldaten) naar de Libanon worden gestuurd.

 3. [1] [2]
  een referendum helpt allicht om een en ander duidelijker te maken, maar dan nog is het in navolging van Hub toch meer dan cru (onterecht) dat 50 % plus 1 bepaalt dat jouw kind de oorlog in moet; en dat jij daar ook nog voor moet gaan betalen!

 4. [3] Overnight,

  Met je laatste statement ben ik het wel mee eens. Echter je eerste, dat kind tekent er toch zelf voor om militair te worden of niet?

 5. [4] Dit hoewel dat kind er waarschijnlijk niet had getekend als hij wist dat hij dan met een verrekijker in de eene hand en een zaklantaar in de andere hand, een paar terroristen moet bestrijden….

 6. [5] Hoezo? Is dit de eerste keer dat Nederland troepen uitstuurt?
  Zou dat kind nooit over Dutchbat gehoord hebben?

  Laat er geen misverstand over bestaan: ik vind ook dat er geen belastinggeld aan besteed moet worden, maar een beroepsmilitair weet heus wel dat hij kan uitgestuurd worden.

 7. Einstein heeft ooit gezegd: er komt pas een einde aan de oorlogen als jonge mensen weigeren om in militaire dienst te gaan.
  Nu kunnen ze dat weigeren en wat doen ze: gaan uit vrije wil. Alhoewel……Als er voldoende andere toekomstmogelijkheden waren zouden velen een andere richting kiezen.Dus hoe vrij ben je dan eigenlijk?
  Maar de toestand in de wereld is alarmerend en iedereen danst mee op de vulkaan.
  Anne

 8. [7] Anne, Vrijheid, (libertarisme) is niet door andere mensen (door geweld, dwang of fraude) gehinderd te worden in je eigen vrije keus. Je eigen soevereiniteit.
  Dat de omstandigheden rot kunnen zijn, doet daar niets aan af.
  Die vrijwilligers soldaten zijn inderdaad vrij om dat beroep te kiezen, met alle consequenties van dien.

 9. Moet Nederland troepen naar de Libanon sturen?

  Machiavelli beweert dat het beter is om partij te kiezen dan om neutraal te blijven. Even simpel op zijn "Rinzeriaans" verwoord:

  Als je partij kiest en je wint: Dan is de relatie met je partner sterker dan de relatie tussen je partner en de landen die neutraal bleven.
  Verlies je dan heb je altijd nog de steun van je partner die nét als jou dezelfde vijand heeft… (Je hebt credits opgebouwd.. en deze krijg je ook als je verloren hebt.)

  Blijf je Neutraal dan zal er één partij worden verslagen die het jou kwalijk neemt dat je niet geholpen hebt en je hebt de winnende partijen die groter zijn geworden én jou kunnen verwijten dat je geen vriend bent, omdat je geen partij koos… Je verliest aan invloed.

  Degene die Neutraal blijft is in principe de toekomstige vijand,….

  Moeten we troepen sturen naar Libanon?
  Tja,.. lastiggg….

 10. [9] Willen "wij"(???) invloed hebben?
  Welke invloed? Waarop? Bij wie?
  Is die invloed niet beperkt tot het verdelen van baantjes voor politici bij EU, VN, NATO, etc?

  Is het niet beter alle energie en bronnen te besteden aan een betere economie, betere producten zodat men vanzelf komt om die te kopen?
  Te bereiken door iedereen (vooral de ondernemer) meer vrijheid te geven.

 11. [6] M.,

  Inderdaad zal hij dat weten, echter zal hij waarschijnlijk niet op de hoogte zijn van het feit dat hij zich tijdens een uitzending niet mag verdedigen.
  [7]
  Anne Hilverda,

  "Maar de toestand in de wereld is alarmerend en iedereen danst mee op de vulkaan."

  Dank voor deze zeer mooie en veelomvattende figuurlijke uitspraak! 🙂

Comments are closed.