Ze komen er weer aan die partijprogramma’s, vol met goede redenen waarom je (niet) op die partij moet stemmen.
Ook het CPB doet zijn duit in het zakje en gaat die programma’s nog eens lekker doorrekenen, u weet wel de beruchte koop-klacht plaatjes.

In het FD las ik dat bij de vorige verkiezingen de CPB doorrekening het verschil tussen de hoogste en de laagste economische groei bij de 8 partijprogramma’s een verschil van maximaal 0,3 % uitmaakte.
Inmiddels is de macht van de EU nog meer toegenomen en de wereldeconomie nog meer verweven ( bijv: de olieprijs wordt echt niet meer beïnvloed door Bos of Zalm).
Dus zullen de verschillen tussen de economische groeicijfers per partij nog kleiner worden.
Een extra argument om niet te stemmen: want of je nu door de hond of de kat wordt gebeten, de wonden zijn even diep en etterig.

1 REACTIE

  1. Zuiver rituele DECEPTIE volgens mij. Want in Nederland is slechts het programma van de monarchie van kracht …. Namelijk zo lang mogelijk aan de macht blijven. Zulks met behulp van onverschillig welke politieke pachters ook.

    Dat er nog zoiets bestaat als een Libertarische groepje is een grote wonder. Hoewel het is natuurlijk een soort Esperanto clubje voor diehards politieke dromers.

    En het stomme volk maar denken dat zij in een soort democratie leven. Terwijl zij die dat wel weten … er p onscrupuleuze manier bewust van leven en op parsiteren. De rest kan het echt geen barst schelen.

Comments are closed.