Kandidaat: Atzo Nicolaï (VVD) Staatssecretaris voor Europese zaken

Nominatie: [Nederland moet samenwerken in de EU en daarvoor zijn soevereiniteit opgeven].

Toelichting: Dit is geen letterlijk citaat, maar wel de de rode draad in het boekje dat Atzo recent geschreven heeft, of heeft laten schrijven. Het (oranje) boekje draagt de titel:”Nederland Europa, van droom naar daad. Het is een kunstwerk van politieke eloquentie in manipulatie. Echt iets om subsidie uit de belastingopbrengsten voor te verstrekken.

Het begint al in de titel. Terwijl het boekje bedoeld is als een soort verslag over een gehouden internet enquête over de EU, wordt hier en in de rest van boekje zeer frequent het woord “Europa” gebruikt. Dit heeft namelijk niet de ongunstige associatie die velen terecht bij EU wel hebben.

Voor het opzetten van die enquête kreeg Atzo zijn eerste Vrijspreker Politicus van de Week Award. Toen kondigde Atzo aan dat “het Nederlandse volk” eens kans kreeg om te zeggen wat het dacht van de EU maar dat de regering zich daar overigens niet veel van zou aantrekken:

“De resultaten zullen voor ‘een belangrijk deel’ het standpunt van de Nederlandse regering tijdens de Europese top half juni bepalen. Maar de regering zal het ook weer niet ‘een op een overnemen’ als de uitkomst erg afwijkt van wat het kabinet zelf vindt.”

Wel, als we het oranje boekje lezen, lijkt het er erg op dat Atzo en zijn club woord gaan houden. Een bijzonderheid voor een politicus. Ze trekken zich inderdaad nog weinig aan van wat het volk gezegd heeft.
Zo weten we bvb dat er een aantal reacties waren die stelden dat Nederland helemaal uit die (politieke) unie moest treden. Het hele woord uittreden hebben we niet kunnen vinden. Dat werd verzwegen.

Onder het positieve woord “”samenwerken” worden talloze zaken genoemd waarin samenwerking inderdaad nut kan hebben. Wij zijn ook vóór samenwerking. Maar wel op vrijwillige basis!
Atzo heeft het echter constant over het collectief “wij” en veegt iedereen die in Nederland woont onmiddellijk op diezelfde hoop. Dat is hem niet kwalijk te nemen. Een politicus is zodanig misvormd dat hij niet anders kan denken.

“Wij zitten in Brussel aan tafel en wij besluiten mee. Dat maakt ons dan ook medeverantwoordelijk” (pag.18) Zie je: de politici zitten in Brussel te tafelen en de burger is medeverantwoordelijk voor wat er daar geritseld wordt.

Ja, je hebt er toch zelf voor gekozen? Of niet? Een reden om op andere draden van deze site nog eens de argumenten te bestuderen waarom u NIET moet stemmen.

Atzo heeft het gepresteerd een boekje te schrijven waarin je op elke bladzijde één of meer vraagtekens kunt zetten. Die zullen we niet allemaal belichten, al zullen er in de komende tijd wel nog wat punten worden belicht.

Ja, Atzo heeft hiermee de tweede Politicus van de Week Award meer dan verdiend. Samen met het verschrikkelijke programma van het CDA kan Atzo als VVD-er nog grote dingen doen om het Nederlandse volk verder te knechten.

————————————-

Zie ook:

Open brief aan Atzo Nicolaï (Van Kim Winkelaar)
Ferme taal!!
Politicus van de Week (29)

4 REACTIES

 1. Wishlist van de staat:

  – Centraliseren, centraliseren, centraliseren (Bismarck)
  – Taxeren, taxeren, taxeren (Marx)

 2. Het is 100% duidelijk. Die politici likken zich in op een kieslijst en roepen vervolgens hun hele politieke leven lang, dat ze door "de kiezer" gemachtigd zijn.
  Terwijl ze zijn ingehuurd door een partijorgaan van politieke vriendjes om het hersenloze collectief vier jaar lang om de tuin te leiden door continu te trachten de burger hun bedorven maag-darm-inhoud door de strot te duwen.
  Wie vreet dat ?
  Zum kotzen.

 3. Niemand die in die gaten heeft dat wij hier te maken hebben met eine viertes Reich getuige der Laatste der Dagen, oftewel een ordinaire beo-nsb-ers, zoals alle Ranja-lakeien dat betaamt en alle Nicolais dat zijn ….

 4. Mijn grote held is Geert Wilders.
  Hij zegt wat wij denken.
  Wat een power en kracht straalt die man uit…
  Nederland word toch eens wakker en als je goed luisterd naar zijn woorden is het juist wat hij zegt…
  Ik ben het helemaal met hem eens..
  Geert je bent een topper

Comments are closed.