De befaamde, historische sigaar van Winston Churchill moet straks uit alle archiefbeelden worden verwijderd.

In de NRC lezen we net over nieuwe waanzin van (Schotse) ambtenaren. Die zijn al minstens zo erg als de Nederlandse. Zij zitten ook in de EU, en waar je mee om gaat, wordt je mee bezoedeld.

NRC: “Churchill mag niet roken
De Britse oorlogsleider Winston Churchill heeft gisteren postuum een zware nederlaag geleden in Schotland. Inspecteurs voor de volksgezondheid in Edinburgh dreigden een theater te sluiten als de acteur Mel Smith, die Churchill speelt in een toneelstuk, een sigaar zou opsteken. De sigaar is het handelsmerk van de befaamde premier.
Zeer tegen zijn zin legde Smith zich hierbij neer, om de theaterdirectie niet in moeilijkheden te brengen.”

Deze ambtenaren voelen zich kennelijk meer verwant met Adolf Hitler:
NRC:” Adolf Hitler zou hiervan hebben genoten, want die wilde bij het eten nooit rokers om zich heen hebben.”
Nu moet de historische sigaar uit een toneelstuk. Er is geen twijfel mogelijk dat de sigaar (en sigaretten) straks uit alle archiefbeelden zal moeten verdwijnen. En daarna uit de Dikke Van Dale!

De wereld staat zowat in brand en ondertussen maken EU politici en ambtenaren zich druk om mensen het leven zuur te maken.
Hoe lang slikt iedereen dat nog?

18 REACTIES

 1. ’t Zal ook voor een groot deel komen door de reguliere media, het denkniveau van de gemiddelde journalist legt vcer onder NAP…

 2. Beste Hub,
  Ik waardeer het buitengewoon dat je het steeds weer kan opbrengen ten strijde te trekken tegen de aan de lopende band geproduceerde waanzin van door ons – duur betaalde – dienaren van het volk, die zich, al bij hun aanstelling, uitermate belangrijk voelen.

  In korte tijd hebben we nu gehad:
  de Rook waanzin,
  de Alcoholreclame waanzin,
  en de EU grondwet waanzin.
  De vele hieraan voorafgaande waanzin ideeen ben ik, gelukkig mens als ik ben, al weer vergeten.
  Nou ja, de escapades van ene heer Hoogervorst blijven natuurlijk wel pijn doen, maar een mens kan niet alles hebben.

  Door de jaren heen heb ik voor mijzelf de houding ontwikkeld van "Spuit elf geeft ook modder" bij iedere keer dat er weer iets gelanceerd wordt dat tegen het begrip "gezond verstand" indruist. Maar ons wel als "democratie" verkocht wordt. Dus negeer ik die voortdurende stroom bla-bla eenvoudig. Ik leef nu eenmaal in een gemeenschap die nog nooit in staat geweest is "volksvertegenwoordigers" te kiezen die niet corrupt zijn maar over een gezond verstand beschikken en dat ook inzetten voor "het volk" en niet uitsluitend voor hun eigen belangetjes.

  De "kiezers" zijn natuurlijk geen haar beter. Het grootste deel denkt bij verkiezingen alleen maar aan zijn eigen – mogelijke – financiele voordeel en "mekkert" achteraf als het tegenvalt.

  Als de "media" nou eens aan al die waanzin geen aandacht zou schenken, het gewoon ook negeren zodat "het volk" er alleen via uiterst "officiele"publicaties kennis van zou kunnen, "moeten" nemen zouden we misschien gelukkiger leven.

  Want dat is wat ik eigenlijk wil, "gelukkig leven" met een landsbestuur wat voor mij de echt essentiele zaken regelt. Maar wel met het belang van de burger vooropgesteld.

  We zullen dus van enige duizenden "beleidsambtenaren" afscheid moeten nemen. Want die zijn de bron van het kwaad.

  En bij de komende verkiezingen vooral ons "gezonde verstand" gebruiken.

 3. [2]

  ja, mooi gezegd.

  maar helaas is gezond verstand iets wat de kiezende kuddes ontberen.

 4. `De wereld staat zowat in brand en ondertussen maken EU politici en ambtenaren zich druk om mensen het leven zuur te maken.
  Hoe lang slikt iedereen dat nog?`

  Dit geeft eigenlijk aan dat de EU-leiders door de rest van de wereld niet serieus worden genomen en dat de aandacht wordt verlegd. Normaal gesproken begint een dictatuur een oorlog als het intern compleet verrot is, alleen nu staat de rest van de wereld in brand. Waar moet je dan in godsnaam heen? Het WK voetbal is afgelopen, het publiek heeft `brood en spelen` nodig. Roken is een onderwerp waar iedereen een mening over heeft en sinds dit weekend zijn halve dag aan besteed. De boel staat op instorten.

  Ik verbaas me niet wanneer hier een aanslag zoals 911 zou plaatsvinden, de noodtoestand of staat van beleg wordt afgekondigd. Dit land is erger dan men denkt.

 5. Allereerst, wat gaat er naar de schatkist? Mijn lieve opa en oma hadden een sigarenwinkel in Amsterdam (ruik nu nog de tabak). Wil je roken, moet hij of zij dat potverdikkeme zelf weten anno 2006, heb zelf nooit gerookt.

 6. Zie het eens van de positieve kant: The Beatles roken zich in hun speelfilms zowat te pletter en zingen zelfs over psychidelische innames. Een LP-hoes retoucheren is 1 ding, maar om miljoenen filmbeeldjes van miljoenen kopieen te bewerken lijkt me een andere kwestie. WERKHELEGENHEID?! 😛

  Overigens, -met pijn in het hart, doch ere die ere toekomt,- een der publieke omroepen (weet niet meer welke) zond een paar maanden terug een ‘special’ uit over kettingroker en sportheld Jan de Rooy. (Parijs-Dakar winnaar) Deze 30 min. durende documentaire bleek werkelijk een 30 min. durende pro-roken reclame! Bij elke scene had Jan een sigaret in de hand of in de mond, waarbij zijn bijrijder bovendien opmerkte dat tijdens de races het zijn eerste en belangrijkste taak was om de mond van Jan constant te voorzien van nicotine! Niet dat je nu overigens een fotootje van Jan Sportheld met sigaret op Het Net zult tegenkomen….

 7. Hoe lang slikt iedereen dat nog ….

  Ik ben het eens met het artikel en alle voorgaande reacties. Een architect voor de VPRO radio zei het gister ook enigszins vertwijfeld: nederlanders zijn Trutten.
  Toevallig hadden wij een paar van die (overigens beste mensen) trutten te logeren,Toen ze waren vertrokkken waren we doodmoe en zijn op een terrasje met een sigaretje zitten nadenken. Waarom word je zo moe van deze mensen: omdat ze een scherm optrekken als je een heikel onderwerp aansnijdt,lijkt er een soort afwerend scherm voor hun gezicht te trekken.Pas op,ze gaan ons indoctrineren…Afweer.
  Het resultaat is dat je echt nergens over kan praten terwijl ze pietepeuterige voorvalletjes in de trein, thuis,met de familie etc…..uitgebreid aan ons zitten te vertellen en omdat wij beleefde mensen zijn…….
  Wij misten onze eigen programma’s,aan een krant of boek kom je niet toe.Kortom het is een uitputtingsslag en uiteindelijk legt iedereen het moede hoofd in de schoot en probeert niet eens meer een ander licht te doen schijnen.
  En de media zijn inderdaad het ergste.De hoofdredaktie is sowieso al gescreend en journalisten aan de leiband,anders gaat hun baan er aan.
  Onderzoeksjournalisten zoals Lex Runderkamp heeft het wel eens aarzelend naar voren gebracht.Zoals wij altijd bezig waren,ja dat kan niet meer.
  Els de Groen (die voor Europa transparant naar de EU is gegaan) werd gewoon bedreigd als ze zich ergens in verdiepte. Dus ook zij heeft min of meer de strijd opgegeven.
  Dankzij de nederlandse trutten komt Balk wel weer aan de macht en Bea met haar vazallen Donner en Brinkhorst doet de rest.
  Anne. PS ,wie jong is, hij pakke zijn biezen naar de ruimte in Noorwegen. Vaklui zijn welkom daar.

 8. [8] Noorwegen?
  Is dat geen Scandinavische heilstaat genre Zweden dat toevallig het geluk heeft over olie te beschikken waardoor de staatsfinancien vooralsnog datgene aankunnen wat de Zweden ook probeerden maar zonder voorraadverkoop (van olie die ze niet hebben) niet kan bolwerken?

 9. Toch vreemd dat wereldwijd politici zich druk maken over mensen die roken. Waarom maakt men zich eigelijk zo druk…? Roken brengt geld in het laatje en de gemiddelde overheid interesseert het geen moer of iemand longkanker krijgt of niet. Dus nogmaals de vraag waarom roken wereldwijd wordt verboden. Zou het kunnen dan de nicotine je slimmer en alerter maakt? Indien ja, dan snap ik waarom er tegen rokers een hetze gevoerd wordt die lijkt op de heksenjacht tegen wiet. Wiet is geestverruimend en daar zit geen enkele overheid op te wachten. Als nicotine je scherper en alerter maakt, dan kan ik me voorstellen dat men ook daar niet op zit te wachten. Stel je voor zeg: alerte burgers met een verruimde geest…

 10. [9] Misschien is dat wel zo,Michielsen,maar het kwam toevallig wel als meest leefbare land bovenaan de lijst.Het platteland ontvolkt, dus heerlijk rust en ruimte en goedkope huizen.l/3 van die dorpen mogen door buitenlanders worden "bezet".Voordeeltje isdat het klimaat zomers verbetert door de opwarming.Terwijl wij hier smoorden in hitte, was het daar vaak 28 gr. De winters zijn lang ,maar die onbereikbaarheid heeft ook iets.Komen er ook geen ambtenaren langs.
  Een voorbeeld uit de praktijk (ik heb geen adres of wat ook).Een man met verzorgend beroep is met gezin op klein eiland neergestreken. Prachtig huis,niet duur.Hij gaat dagelijks met een veerbootje over en past dan een hele dag op 20 oudjes,met ontbijt,koffie,gezelligheid en lichte verpleging.Heel persoonlijk dus. Kennis van Noors is wel nodig. Een jaartje studie,het is simpel te leren.
  De dunbevolktheid en de natuur maken alles goed.
  Anne

 11. "De wereld staat zowat in brand en ondertussen maken EU politici en ambtenaren zich druk om mensen het leven zuur te maken.
  Hoe lang slikt iedereen dat nog?"

  Ik vrees dat de overgrote meerderheid blijft slikken totdat ze aan hun nek toe vol zitten. Als ze dan eindelijk bewust worden van de realiteit, zijn er waarschijnlijk al voldoende represieve maatregelen genomen om de ‘orde’ te handhaven.

  De staat trekt gewoon nog wat blikken ‘blauw’ open om een eventuele opstand de kop in te drukken, en private beveiliging zal welig tieren de komende jaren.

 12. [10]

  Dat is ook de gedachte die ik daar al tijden bij heb, niet eens zo gek hoor. Hennep is naast geestverruimend ook een flinke bedreiging voor de industrie/economie.

  Denk daarbij vooral aan olie, textiel, papier, voedingsmiddelen en medicijnen.

 13. merlin,bastaardsuiker en sander: waarom denk je dat ze in China de Falang Gong zo vervolgen! Mediteren en zuiverder leven leidt ook tot geestverruiming en helder denken.Door mediteren stijg je boven het niveau van de quasi-vrolijke en quasi-opgewekte zombie uit, de"tevreden nederlander" zoals die dagelijks aan ons wordt gepresenteerd door de media.O wat hebben we het toch allemaal goed met elkaar etc.Zum kotzen.Anne

 14. [11] Klinkt zeer aanlokkelijk Anne, daar zou je dus zwart wat kunnen bijdistelleren, ik houd niet zo van Akevit, maar zo’n whiskystokerij erbij zie ik wel zitten. Bovendien heb je in die Noorse dorpen klandizie genoeg.

 15. [11] Hoi Anne,

  Als kind woonde ik in Stockholm (nog voor buurland Noorwegen grote olievondsten deed).
  In allerlei opzichten zijn beide buurlanden met elkaar te vergelijken.

  Wanneer ons door vrienden of familie gevraagd werd wat we van het leven daar vonden, zeiden we steevast: prachtig land, geweldige natuur, lekker rustig, mooie taal, charmante architectuur … alleen jammer dat de Zweden er wonen.

  Al kwamen we er later wel achter dat mensen buiten Stockholm wel vriendelijk waren (een beetje zoals Parijzenaars en overige Fransen).

  Groeten,
  Michielsens

  PS Jag talar fortfaerande en lille Svenska. (Maar let vooral niet op de spelling).

 16. [16]Dat zou je kunnen proberen,maar het hoeft niet want ook wit kun je je brood verdienen.Overigens, ik heb in Ierland gewoond en in de bergen stookten ze daar allemaal poteen (uit aardappelen) en dat was zo vreselijk sterk.,aar die Ieren kunnen heel wat aan en hebben ook ergens lak aan de overheid. Als je daar op een achterafje woont en ze helpen elkaar allemaal, want het clangevoel overheerst. Dat heb je niet meer in Nederland.
  Anne

Comments are closed.