Kamer steunt noodkreet van Wilders, stond er op Teletekst.
Het kabinet moet de beveiliging betalen voor Wilders’s verkiezingsbijeenkomsten, (en die van de andere Kamerleden hoor je ze denken).
Volgens Weisglas is het een principieel punt dat in een democratie iedereen campagne moet kunnen voeren.
Schiet toch op!
Dan weten we er nog wel een paar meer:

Deze Vrijspreker blog voert al jaren campagne, maar wordt regelmatig bedreigd door (on) democratische lieden, spam- en beveiligingskosten.
Wij vinden dat we daar nu principieel voor betaald moeten worden.
Nou ja Weisglas weet natuurlijk dat we dat ook principieel zouden weigeren, hetgeen voor u een reden zou ‘moeten’ zijn om ons te steunen, door te doneren, adverteren en of onze url door te sturen.
Schiet toch op….

11 REACTIES

 1. Nou … hierover heb ik toch wel mixed feelings.

  ’t Is natuurlijk wel zo dat als Wilders e.d. anders de facto niet campagne kunnen voeren, de establishment partijen zoals de PvdA natuurlijk makkelijker aan de macht kunnen blijven.

  En dat kan toch ook niet onze bedoeling zijn?

 2. [1] M.
  Je zou kunnen zeggen, dat de Heilstaat je in staat stelt een deel van je belastingcentjes via subsidie terug te krijgen.
  Zolang er subsidies bestaan moet je je rechten daarop kunnen verzilveren. Je moet met het systeem meewerken, net zoals katholieken door hun zieleherders worden geadviseerd met de genade mee te werken. Anders kunnen ze naar de beloofde zaligheid fluiten. Eigen schuld, dikke bult.

 3. [2] Jaja, mij allemaal wel bekend.

  Maar hier even heel concreet: ik ben op zich uiteraard tegen belastinggeld voor Wilders.
  Echter als de gevestigde partijen dit wel krijgen en hij niet, kan hij hen niet bestrijden en hun macht niet uithollen.
  Daar heeft een PvdA (of bijna even ’s linkse VVD) natuurlijk baat bij: lekker status quo – eenmaal aan de macht, altijd eraan.

  Vandaar dat ik gegeven de omstandigheden dus wil dat Wilders wel degelijk bescherming krijgt.

 4. Voor de bewaking van Willem en Max zijn in totaal 70 man "nodig"compleet met bijbehorende reisjes en lunches.Hirsi Ali had permanent 6 lijfwachten,dwz dus l8 want ze mogen niet langer werken dan 8 uur.
  Pim Fortuyn heeft om bewaking gevraagd,maar dat kam in de Haagse kraam niet te pas. Om Theo van Gogh werd ook niet gedacht. Er wordt in dit land met heel veel maten gemeten.Dat is discriminatie,maar niemand lijkt zich dáár druk om te maken.
  Anne

 5. [3] Je hoeft een bepaald principieel standpnt niet te verheffen tot dogma terwijl je ratio tegensputtert.

  Net als zo’n librtarische grondwet bijvoorbeeld wat niet meer is dan een opsomming van waarden die tot dogma zijn verworden. Het zijn dogma’s omdat het utopia van de libertarische samenleving simpelweg niet bewaarheid is, oftewel we hebben geen empirisch materiaal om het gelijk van onze waarden te bewijzen.

  Dat wil natuurlijk niet zeggen dat zo een waardenstelsel geen goed leidraad is, ze is alleen in de huidge praktijk wat minder relevant.

  NB: op teletekst stond zoiets als dat ‘de staat’ en/of ‘Donner’ het betaalt. Redelijk cliché op deze site, maar ’t blijft irritant dat de media dit soort kretologie blijft gebruiken.

 6. [5] Heeft iemand door in wat voor verschrikkelijk tijdvak we leven, dat alle rechtse politici met de dood bedreigd worden? De DDR klopt waarlijk aan de deur, niet meer of niet minder.

 7. [9] Ik heb eerder het idee dat de gevestigde orde sinds l815 kost wat kost haar bolwerk bewaakt met alles er op en er aan, vooral de enorme privileges, en dat de linkse politi mee mogen lopen maar aleen via de gebaande wegen.De Troelstra people worden gedoogd en de Domela Nieuwenhuis people en alles wat te rechter zijde de kop boven het maaiveld uitsteekt moet dood.Weg er mee.die lastposten,want ze knibbelen aan de voorrechten van de regenten.
  En het klootjesvolk ploetert door en denkt dat ze veilig kunnen gaan slapen.
  De duffe zielepieten.
  Anne

Comments are closed.