Dagelijks zien we berichten in de media van de soort als vandaag:

Tientallen Taliban-strijders gedood in Zuid-Afghanistan

20 augustus 2006, 10:54. KABUL – Militairen van de NAVO en Afghaanse collega’s hebben tijdens een hevig gevecht in het zuiden van Afghanistan meer dan zeventig strijders van de Taliban gedood. Het geweld vond plaats in de nacht van zaterdag op zondag in de provincie Kandahar, meldden Afghaanse functionarissen en een zegsman van de NAVO zondag. Er vielen geen slachtoffers onder NAVO-militairen.


Gelijksoortige berichten verschijnen dagelijks met de regelmaat van de klok. Soms worden aan “onze” kant ook een paar Afghaanse militairen gedood en bij uitzonderingen ook wel eens een NAVO militair.
Precies hetzelfde speelt zich af in Irak met opstandelingen of terroristen.

Een aantal gedachten dringen zich daarbij op:
1. Die berichten komen tot ons via een overheid. Ze zullen dus beslist wel waar zijn!!
2. Per dag enkele tientallen vijanden met gemak afschieten moet toch wel tot grote resultaten leiden. Binnenkort hebben zij geen man meer over, en kan de definitieve overwinning gevierd worden.
3. De Nederlandse “wederopbouwmissie” in Afghanistan is dan toch minder gevaarlijk als gedacht!!!!
4. Of klopt er ergens iets niet?

8 REACTIES

 1. "2. Per dag enkele tientallen vijanden met gemak afschieten moet toch wel tot grote resultaten leiden. Binnenkort hebben zij geen man meer over, en kan de definitieve overwinning gevierd worden."

  🙂
  Niet helemaal waar.
  Volgens mij was het een chinese generaal die zei: "O, dan gaan wij winnen", nadat het aantal dode chinese soldaten in een veldslag een factor tien van het aantal gesneuvelde tegenstanders was.

 2. Begint steeds meer op Vietnam te lijken. Daar werd ook iedere dag de score bijgehouden, beter bekend als de bodycount.

 3. Hub,

  Een aantal dingen worden inderdaad achtergehouden. In Irak bijvoorbeeld worden vrij veel bedrijven ingeschakeld die zich richten op militaire activiteiten (private legers dus). Op die manier wordt de bodycount omlaag gehouden omdat die alleen geldt voor militairen die in dienst zijn van de overheid. Het is dus een vrij naieve bezigheid om te denken dat andere landen (bijv Nederland) dit soort bedrijven niet ingeschakelen.

 4. Het hangt er natuurlijk van af wie er zijn vijanden vermoordt. de VN mogen dat natuurlijk, maar Israël niet.

 5. [4] Inderdaad Bud, daar snij je een zeer interessant punt aan! Normaal zou je zeggen dat journalisten uit zijn op sensatie en dat ze dingen zo erg mogelijk proberen te maken (denk maar aan het vervalsen van die vele foto’s over Libanon). Echter, over Afghanistan merk je totaal niets!

 6. Ik ben net terug uit Afganistan en zie daar met eigen ogen hoe erg de situatie is…
  Moslims laat ons toch met rust…
  Wij zijn jullie spuug zat…

 7. Ik ben net terug uit Afganistan en zie daar met eigen ogen hoe erg de situatie is…
  Moslims laat ons toch met rust…
  Wij zijn jullie spuug zat…

 8. [7] Als de moslims je met rust moeten laten is het statistisch toch beter om in Nederland te zijn dan in Afghanistan. Niet zo’n slimme move om dan naar Afghanistan te gaan hè… 😉

Comments are closed.