Ik ben vandaag gezegend met een verkeerde bezorging van krant, ik heb namelijk de Trouw gekregen. Laat het duidelijk zijn dat ik het niks vind. Wel heeft het een hoog amusementsgehalte in een ‘linkschen-die-objectief-proberen-te-schrijven’-achtige manier. Als voorbeeld;


‘Meer aandacht voor waarden in het onderwijs’. Dit artikel heeft als uitgang dat opvoeden niet meer gedaan wordt/ hoeft te worden gedaan door ouders, want hier is de school voor. Op deze manier kunnen de juiste normen en waarden worden geleerd aan kinderen en de overheid weet welke dit zijn. Hoe het is gekomen dat scholen uitdragers van overheidsgoed zijn geworden weet ik niet precies, wel weet ik dat opvoeden een taak voor ouders is.

De journalist in kwestie, mevrouw Ingrid Weel, laat haar overduidelijk linksche mening door schemeren door middel van halve waarheden (kinderen groeien op met thema’s als Big Brother, Expeditie Robinson en Bobo’s in the Bush, het is dan ook niet zo gek dat ze de minst populaire klasgenoten wegpesten), een nietsbetekenend stichtinkje (Oudervereniging Ouder & Coo), het veel quoten van de directeur van het nietsbetekenend stichtinkje en natuurlijk een eigen werkelijkheid te scheppen (ouders en docenten zijn het eens: opvoeding is voor een groot deel een taak van school).

Ik kon het artikel niet op de site van Trouw vinden, dus u zult hem zelf moeten aanschaffen om er een leuke dag van te maken. Misschien kunt u uw dag ook goed afsluiten vanavond met een gezellig openhaard vuurtje.

11 REACTIES

 1. Trouw. Misschien wel de meest zure en betweterige krant van Nederland.

  Zo af en toe lees ik de Trouw overdag in een cafe en echt vrolijk wordt ik er niet van. Inderdaad is die quasi-objectieve toon van Schoolmeester Trouw opvallend.

 2. "kinderen groeien op met thema’s als Big Brother, Expeditie Robinson en Bobo’s in the Bush, het is dan ook niet zo gek dat ze de minst populaire klasgenoten wegpesten"

  Pesten is niet leuk en mag van mij door scholen worden tegengegaan. Echter, deze verklaring is een verklaring van likmevestje. Pestje komt in alle culturen en tijden voor, en heeft niet zoveel te maken met de mediaconsumptie. Invloedrijker is een gebrek aan inlevingsvermogen met het slachtoffer.

 3. Wordt hoop opgegeven over Trouw, ik ken alleen schoolmeesters dominees en overheidsdienaren die deze krant lezen, niet gek want ze schrijven deze zelf vol.
  Is het bekend dat de helft van de redactie van het NRC Handelsblad lid van de PvdA is ?
  Bron: een van de redacteuren die ik ken daar.
  Ik lees op internet de Leeuwarder Courant, veel in de Friese taal, dat gaat dan meestal niet over de Haagse politiek gelukkig.

 4. De laatste krant die ik gekocht heb was in mei ’99 toen ik in de trein van
  Luik naar Zaventem "De morgen" had gekocht en doorlas.Met name de steun van deze krant (en alle andere Belgische kranten) aan de NAVO-genocide op Servië maakte dat ik vol weerzin het vod wegwierp en me voornam
  nooit nog 1 frank aan dergelijke rotzooi te geven.Ik ergerde me al jaren aan de slaafsheid, leugenachtigheid en politieke correctheid van de belgische regimepers en was om die reden al eerder gestopt met teevee kijken (kan ik iedereen aanraden) en met "De Standaard" te lezen (in ’98 daar ik hun steun aan de linxe belastingregering Dehaene en de met de sossen collaborerende cvp perfide en misdadig vond) maar kocht uit verveling toch nog wel een krant als ik moest sporen.

  Achteraf bekeken waanzin dat ik vele jaren lang tijd en geld heb verspild
  met het lezen van dergelijke rommel (alhoewel ik me er altijd aan ergerde).

  Indien ik in Nederland zou wonen zou ik misschien het Reformatorisch Dagblad es testen maar een belerend linxe vod als "Trouw" acht ik nog te min om mijn gat mee af te vegen.

  Wat nu het door Samuël aangehaalde artikel betreft, moet ik denken aan hetgeen een goede vriend me onlangs vertelde.Jij volgde college "pedagogiek" en bij de eerste les zei de Prof dat basis voor de cursus het werk "Coming of Age in Samoa" van Margaret Mead zou zijn.Mead was een bekende antropologe en in dat boek beschrijft ze een beschaving van "nobele wilden" op Samao waar vrede, gelijkheid, revredenheid enz…
  bestonden onder meer dankzij de vrije (sexuele) opvoeding enz….

  M’n vriend stond op en merkte op dat
  het werk van Mead ondertussen ontmaskert was als een "fraud" en voor een groot deel van verzinsels en onjuiste interpretaties aan elkaar hing
  (zie ook http://www.meervrijheid.nl/… ) en verwees daarbij naar de relevante literatuur.

  Het was ff stil waarop de Prof repliceerde : Interessant maar in dit
  college gaan we toch uit van "Coming of Age in Samoa" als basis voor
  onze pedagogie….

  Groetz,

  Cincinnatus

 5. Ook ik ben in de loop van de jaren 90 definitief afgehaakt bij de Corrupt (Corporate) Media, ook wel Mess (Mass) Media.

  Hoe het een en ander er aan toegaat daar lees je hier:

  http://www.wanttoknow.info/

  Afgelopen week nog een abonnementverkoper kunnen vertellen dat het volstrekt belachelijk is om propagandabladen te kopen.

 6. Trouw of welke krant dan ook, goed of niet goed, volgeschreven door partijleden van de PvdA meestal, ik lig er pas echt wakker van als zulks net zoals de staatsomroepen worden betaald uit de gezamenlijke pot, en dan vooral om macht vast te houden.
  Zolang trouw e.a. bladen zelfstandige parochieblaadjes zijn voor een klein lezerspubliek zoals in NL spreken we van een eigen betaalde hobby of zo iets.
  http://forum.annozijlstra.n

 7. [6] De bekrompen kortzichtigheid van de koopman die slechts z’n geld telt.

  Of deze kranten gefinancierd worden
  met belastingsgeld is 1 ding, daar ben ook ik op tegen (of het nu indirect of directe steun middels bijv advertenties vanwege de overheid betrekt) maar hetgeen ook relevant is, is dat ze een collectivistisch, statistisch, politiek correct gedachtengoed verkondigen en daarbij
  gretig gelezen worden door bijv de mensen (leraars, dominees,…) die o.m. de leiders van morgen vormen.

  Laat zo’n krant particulier gefinancierd zijn, het blijft een drama dat duizenden of tienduizenden hun wereldbeeld en hun opvattingen onttrekken aan dergelijke schrijfsels
  en vervolgens die opvattingen meenemen naar werkplek, staatsapparaat, klaslokaal, preekstoel, enz…

  En die wereldbeschouwing is er één van interventie en statisme.Wat die lezers uit die kranten leren , is dat het goed, nuttig en gerechtvaardigd is om het staatsapparaat te veroveren en vervolgens de staatsmacht te gebruiken om anderen te dwingen mee te werken aan de verwezelijking van bepaalde doelen.

  Ja maar het is een "klein lezerspubliek"….nou om de koers van de kudde te bepalen, is het niet noodzakelijk de meerderheid van de schapen te overtuigen maar volstaat
  het de herder mee te krijgen
  ( men leze hiervoor een interessante casestudie op http://www.mises.org/story/… ).

  Groetz,

  Cincinnatus.

 8. [6] Ze zijn allang niet meer zelfstandig, want via de stichting reprorecht heffen ze belasting bij bedrijven met een kopieerapparaat. Want kranten en tijdschriften lijden schade door het kopieren van auteursrechtelijke artikelen. Te minste dat proberen mij te doen geloven, tot op heden heb ik geen hard bewijs gezien.

 9. Eigelijk zijn de Nederlandse kranten ook zeer fout bezig. Denk maar aan de vele miljoenen die er bij hun via Reprorecht binnenkomen. Ikzelf moet nu onder bedreiging meedoen aan het steunen van die kranten terwijl ik ze nog geen eens lees. Laat staan kopieer!

  (met als uitzondering van de Spits en Metro, echter, deze zullen waarschijnlijk niet een duit uit het zakje krijgen omdat hun kranten in PDF formaat op hun websites staan)

Comments are closed.