Dat is niet schadelijk voor de volksgezondheid.

Pieter van Geel, ons hoogste milieufenomeen, heeft dat zelf gezegd. Zelfs officieel aan de Tweede Kamer meegedeeld.

Hij weet dat van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. (RIVM), dat een onderzoek heeft gedaan naar aanleiding van een EU-verbod.

Uit het ANP bericht nog:
“De afgelopen maanden ontstond enige ophef over de mogelijk schadelijke effecten van de rubberkorrels, die op ongeveer driehonderd kunstgrasvelden in Nederland zijn gestrooid.
De korrels zijn onmisbaar voor de moderne kunstgrasvelden, omdat ze bij slidings schaafwonden voorkomen. De rubberkorrels zijn meestal gemaakt van gemalen oude autobanden en bevatten de zogeheten polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAK’s) en die kunnen kankerverwekkend zijn.
Het RIVM heeft geconcludeerd dat er zo weinig kankerverwekkende PAK’s vrijkomen uit de korrels, dat er geen sprake is van een gezondheidsrisico.
De producenten van kunstgrasvelden, de voetbalbond KNVB en sportkoepel NOCNSF, willen niettemin alle onzekerheden wegnemen en zijn bezig met een vervolgonderzoek. De ministeries van VROM en VWS werken mee aan dat onderzoek.”

Dus of de EU weet dat het gevaarlijk is en verbiedt dit soort banden. Of ze weten het niet en ze doen maar wat.
Of Pieter vertrouwt de EU, of hij vertrouwt ze niet. Kennelijk vertrouwt hij ze niet en liet daarom RIVM een nieuw onderzoek doen.
En Pieter vertrouwt zichzelf kennelijk ook niet want hij laat zijn ministerie meewerken aan nog meer vervolgonderzoeken.

7 REACTIES

 1. Zuurstof is erg corrosief en dat geldt nog meer voor sommige zuurstofverbindingen, zoals H2SO4.
  Daarbij kan het kanker veroorzaken!
  Zuurstof moet verboden worden!

 2. Eieren voor hun geld?
  Want, indien consequent, zou ook het gebruik van autobanden moeten worden verboden.
  Want al die miljoenen banden, die zich elke dag opnieuw slijten aan het asfalt, die moeten toch ontelbare hoeveelheden fijn, fijn, fijn stof PAK’s opwerpen?
  Geniet nog van het autorijden, nu het nog kan!
  Auto’s kunnen verboden worden: hun aandeel in het verspreiden van kankerverwekkende stoffen is groot.
  Hoewel, zo’n melkkoe, die stoot een zich verrijkende overheid waarschijnlijk niet graag af.
  Dan maar naar het kunstgras gekeken: levert toch niet veel op voor de staatskas, en is mooi geschikt om het zorgvaderlijke overheidsmodel weer eens aan de burger te slijten.
  Hoewel er niets gaat boven echt gras.
  Kunst is slechte namaak.

 3. [4] Toch is een kunstheup soms een levenskwaliteit verlengende oplossing.

 4. "U mag sporten op kunstgras
  Dat is niet schadelijk voor de volksgezondheid."

  Logisch want zelfs als het slecht is dat IK op kunstgras sport, dan nog is dat niet schadelijk voor de rest van het volk.

  Dus mits ik me ervan bewust ben dat het gras niet echt is, moet ik altijd kunnen beslissen of ik er toch ZELF wil op sporten.

Comments are closed.