zaterdag, 12 augustus 2006
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Volksvertegenwoordiger is te min voor Ministers

Tot nu toe hebben (voor zover bekend) al zeker elf bewindslieden verklaard dat zij na de verkiezingen niet beschikbaar zijn voor de Tweede Kamer. Nu al Hoogervorst, Peijs, Veerman, Van Hoof, Ross, Schultz van Haegen, Zalm, Dekker, Bot, Bruins, De Geus en Van Ardenne. Plus nog twijfelaars.

Nog los van de huidige kamerleden die ook niet terug willen of mogen komen.

Ze geven daar verschillende redenen voor op.

Sommige zeggen dat ze naar het bedrijfsleven gaan. Zouden die al een aanbod hebben?
Wordt hun werk al beloond?
Andere hebben meer zin om gebruikt te maken van het politieke circuit van EU, VN, of van zogenaamde “semi”overheidsorganisaties.
Weer andere willen eventueel wel in de regering of desnoods in de Eerste Kamer gaan zitten.

Hebben zij al een tip gekregen van hun partij dat ze straks toch niet in aanmerking komen? Of hebben ze ervaren dat het ambt van “vertegenwoordiger van het volk” in de praktijk toch niet zo eerlijk en integer uitgevoerd wordt als gepropageerd?

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Overheid
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Bart schreef op : 1

  niet iedereen was natuurlijk afkomstig uit de ‘politiek’.

  Ben Bot is speciaal gevraagd om minister te worden. Gerrit Zalm heeft zijn tijd op het ministerie van financien er ook wel op zitten. Veerman heeft zo ook zijn eigen baan als hoogleraar. Peijs wil wellicht terug naar haar oude werkplek, het europees parlement.

  het is juist een zegen dat ministers niet per direct afkomstig moeten zijn uit de kamer of er naar terug moeten gaan.

 2. Kurt schreef op : 2

  [1] Het zou me niet verbazen als Hoogervorst straks een mooi commissariaat krijgt bij een zorgverzekeraar.

 3. ACP schreef op : 3

  Wie wil er ooit "parlementaire" KADAVER zijn? Je moet al echt aan de grond zittn en niets van je leven kunnen maken en gen greintje fatson in je body hebben.

  Immers, zoals het Nederlandse politiek stelsel in elkaar steekt, zijn de "verkiezingen" er uitsluitend om uit te maken hoe de macht (dat de geteiseme monarch niet aan zichzelf voorbehoudt) onder de politiek pachters wort verdeelt.

  Dies kan het"parlement" ook net zo goed bestaan en "functionern" als het uitsluitnd wordt bevolkt door de diverse fractievoorzitters met respectievelijk stemkracht dat is gekoppelt aan de laatste "verkiezings" uitslagen. De rest van het "parlement" bestaat immers uit het minst van het minst dat het Nederlandse volk kan voortbrengen di elk om de meest bizarre redenn worden binnengeloosd.

  Die (ex) ministers zijn heus nog niet zo dom …

 4. ACP schreef op : 4

  Mijn verontschuldigingen voor mijn vele spelfouten en pariel (woord)ommisies de laatste tijd. Daar wordt aan gewerkt …

  Ik heb experimentele "voice recognition" programmas op mijn laptop met fuzzy-logic voor het "uitprinten" van bijdragen waardoor ik e.e.a. razendsnel kan doen in het Engels, maar (nog) grote moeite heb met Nederlands tewijl spellcheck weer andere problemen geeft.

 5. Bud schreef op : 5
  Bud Rrevensky

  ACP je doet me aan Lernout&Hauspie denken.

 6. Anno Zijlstra schreef op : 6

  maakt het nu uit wie er zit ? wordt het goedkoper of zo, niet dus , nou dan !

 7. SpyNose schreef op : 7
  Spy-Nose

  Dit verschijnsel geeft eens temeer aan, hoezeer de regelindustrie door de ongrondwettige fractiediscipline in de Tweede Kamer tot lopende bandwerk verworden is. Ex-ministers willen niet aan een lopende leiband lopen.