Deze nieuwe wet was mij geheel ontgaan, maar mijn bank was zo vriendelijk om mij via hun schrijven dit onder mijn aandacht te brengen.
Wat is de wet identificatie bij dienstverlening?
De wet identificatie bij dienstverlening (Wid) verplicht banken om de identiteit van al hun klanten vast te stellen. De Wid schrijft bovendien voor hoe de bank die identificatie precies moet uitvoeren en welke gegevens van de klant de bank moet bewaren.

Ook mijn bank (postbank) moet voldoen aan de verplichtingen die uit deze wet voortvloeien.
Dit houdt voor mij in dat ik met een geldig identiteitsbewijs en het begeleidende schrijven naar een plaats moet gaan, waar van beide documenten een scan gemaakt wordt.
Waarschijnlijk krijgt u ook van uw bank dit verzoek, of heeft u het al gekregen.

Gevolgen van de wet identificatie bij dienstverlening.
Op grond van de wet identificatie bij dienstverlening mogen wij (de bank) alleen wanneer wij uw identiteit op de juiste wijze hebben vastgesteld en vastgelegd, ook in de toekomst alle opdrachten blijven uitvoeren.
Dit houdt dus in dat als ik niet aan het verzoek van de overheid c.q. bank voldoe, er geen dienstverlening meer plaats zal vinden.
Als je de brief van de postbank leest, dus zou je kunnen gaan denken dat er een samenzwering tussen overheid en banken bestaat.
Ik zal de eerste alinea voor u citeren.
“U wilt uw bankzaken natuurlijk zo veilig mogelijk geregeld hebben. De postbank doet er alles aan om dat mogelijk te maken. Ook de wet stelt steeds meer eisen aan de veiligheid van financiële dienstverlening. Zo is iedere bank op grond van de wet identificatie bij dienstverlening (Wid) verplicht om de identiteit van haar klanten (opnieuw) vast te stellen en vast te leggen.”
Ik heb niet de indruk dat de financiële dienstverlening voordat deze wet tot stand kwam niet veilig geregeld was. Was dat wel het geval dan had ik een andere bank genomen die wel veilig genoemd kan worden.
Deze wet voegt, zoals zovele wetgeving, niets toe aan de huidige situatie.
Wat wel in die brief had moeten staan is het volgende: aangezien de overheid u niet vertrouwt (door de hoge belastingdruk, premiedruk, gemeentebelastingen en het zwart geldcircuit) moet u nu bewijzen dat de naam op uw huidige rekening ook uw echte naam is.
Op die manier kan de overheid nagaan waar u bijvoorbeeld u zwarte geld heeft gestationeerd en tevens inzicht krijgen in uw hele hebben en houwen.

En u wilt nog steeds op 22 november gaan stemmen?

39 REACTIES

 1. Let op bij dat zgn "scannen" van persoonsgegevens door de NVB en de Postbank: deze clubs hebben niets met de opsporing van terroristen te maken, alhoewel zij voor de klant de indruk wekken dat die legitimatieplicht(is overigens verzonnen, want de WID vraagt NIET om kopieën…!!!)ook bedoeld is om terrorisme tegen te gaan.
  Alle info op:
  http://www.id-nee.nl/banken
  Laat je dus niet CHANTEREN zoals op deze link te lezen is: van mensen die jaren geleden al geïdentificeerd waren als klant van hun bankinstelling, werd nu opeens de rekening geblokkeerd en dat is een mentaliteit die zo snel mogelijk aangepakt dient te worden.
  Meer info op: http://www.cbpweb.nl

 2. Er lijkt een identificatie offensief ingezet te zijn. Naast bovendstaande heb je nu ook:
  eerste: Het nieuwe paspoort. Uitgevoerd met een op afstand uitleesbare chip waarin extra persoonsgegevens geregistreerd staan. Samen met de verplichting je te identificeren betekend dit dat oom agent straks met een scannertje op de hoek van willekeurig welke straat zo kan zien wie er allemaal voorbij lopen. Makkelijk bij bijv demonstraties, coffeeshop bezoek, en bedenk maar verder.

  tweede: Kinderen op de lagere school moeten het Sofinummer bij de school en onderwijsinspectie laten registreren. De overheid kan dus straks met 1 druk op de knop het cv van mijn zoontje uitdraaien.

  derde: Het brommerkenteken, op naam geregistreerd.

  Vierde: Vrijwilligersorganisaties worden verplicht een kopie van het paspoort van de vrijwilligers te bewaren. De reden hiervoor ontgaat me op dit moment maar Big Brother zal er vast wel een bedoeling mee hebben.

  vijfde: Er komt waarschijnlijk een allesomvattend persoonlijk identificatienummer, waar paspoort, rijbewijs, en Sofinummer mee gekoppeld zijn. Dit zal waarschijnlijk stiekem ingevoerd worden, op het moment dat uw aandacht door iets anders wordt geeist, waar ook de media prima zijn rol in speelt. Let maar op, debatten over ID worden maar weinig in de media besproken. Belangrijker zijn relletjes over het paspoort van een kamerlid, partijleiderverkiezingen, enz…

  Als laatste wil ik ook nog even kwijt dat je van de overheid niet zomaar met je geld mag doen wat jij wilt. Je moet in sommige gevallen eerst een briefje tekenen. Zo is er begin dit jaar geeist dat, wil je kunnen beleggen, je eerst een verklaring moet tekenen waarin je zegt te begrijpen dat je risico loopt. Dit werd door o.a. de postbank direct aangegrepen om ook uw beleggingsprofiel even vast te leggen. Het niet invullen en tekenen van deze papieren resulteerde (zelf meegemaakt) in het ontnemen van de mogelijkheid tot het uitvoeren van beleggingstransacties. Ik mocht dus niet meer handelen met mijn eigen beleggingsporto!

 3. Van de andere kant denk ik: "Laat maar doen, nog veel meer identificatiewetten invoeren, nog veel meer camera’s, nog veel meer chips, nog veel meer controles, meer controleambtenaren, etc". Want 1 ding, -zo leert de geschiedenis ons zonder uitzondering,- staat als een paal boven water: hoe repressiever, controlerender en onderdrukkender een overheid, hoe groter de waarschijnlijkheid van opstand, revolte, en/of revolutie.

 4. Ja en het is natuurlijk totaal zinloos dat men mijn smoel en handtekeningkopie heeft want ik heb enerzijds automatische overschrijving van huur, verzekeringen etc. en anderzijd pin ik aan een ATM.
  Sinds ik mijn bankrekening geopend heb, ben ik ca. 10 jaar niet op het kantoortje langs geweest. Zo nuttig is het dus, dat ze mij er kennen.

  [2] "Het nieuwe paspoort. Uitgevoerd met een op afstand uitleesbare chip waarin extra persoonsgegevens geregistreerd staan. Samen met de verplichting je te identificeren betekend dit dat oom agent straks met een scannertje op de hoek van willekeurig welke straat zo kan zien wie er allemaal voorbij lopen. Makkelijk bij bijv demonstraties, coffeeshop bezoek, en bedenk maar verder."

  Ja, schandalig. Daarom:
  Als je je paspoort al bij je hebt, wikkel het dan in aluminiumfolie opdat de RFID chip niet vanop afstand uitgelezen worde.

 5. [5] Zoiets speelde ook al door mijn hoofd. Is het een idee om paspoortmapjes te laten maken met afscherming (je hebt van dat mooie plastic waarin computeronderdelen in verpakt worden) en deze tegen kostprijs te koop aanbieden via de vrijspreker? Een vrij opvallende actie die mischien best wat mediaaandacht zou krijgen.

 6. [6] Ja of zelfs mapjes vol met RFID chips die stoorsignalen uitzenden 😉

 7. [6] Als iemand die mapjes in de handel gaat brengen, zullen we er op de Vrijspreker reclame voor maken!

  Als bijkomend voordeel is misschien dat die mapjes ook nog "brandwerend" zijn??

 8. Niet nieuw allemaal.
  Maar al sinds de jaren zeventig is het Westen heftig aan het ontsporen.

  Zoek The Global Sovereigns Handbook van Johnny Liberty. Niet alles is voor europeanen relevant, maar toch. Good read.

  Leve het internet. Neem een Zwitserse bankrekening, en beleg anoniem. Je betaalt tegenwoordig 15, later 30% van de vermogensaanwas, maar daar is wel wat tegen te doen. Vader Staat is in ieder geval niet meer de grote controleur. Alleen nog geldvanger. Maar wel anoniem.

  Verlaat digitaal het zinkende schip, en blijf op vacantie in Nederland zolang het schip nog niet op de bodem ligt….

  f\

 9. Met wat aluminiumfolie van de huishoudrol ben je zo klaar. Beetje ducttape erom en klaar is kees… Heb je een mooi hoesje. Dat idee met die storingschips is wel een goeie… Bijvoorbeeld:

  Donald Duck en zijn neefjes
  Woudloperslaan 37
  3737 NL Bos en vrijstaat
  Nederland

 10. Wat begint dit griezelig te lijken op de apocalytische voorspelling:

  ‘En het [beest uit de aarde] maakt, dat aan allen, de kleinen en de groten, de rijken en de armen, de vrijen en de slaven, een merkteken gegeven wordt op hun rechterhand of op hun voorhoofd, en dat niemand kan kopen of verkopen, dan wie het merkteken, de naam van het beest, of het getal van zijn naam heeft. Hier is de wijsheid: wie verstand heeft, berekene het getal van het beest, want het is een getal van een mens, en zijn getal is zeshonderd zesenzestig.’ (Openb. 13:16-18)

 11. je kan ook gewoon ‘cash’ leven. mijn loon wordt cash uitbetaald (horeca) en ik betaaal mijn huur ook cash. mijn verplichte verzekeringpremies stort ik bij mijn bank op de goede rekeing. boodschappen en dergerlijke allemaal contant. prepaid telefoon, etc.

  het enige waar ik een ‘rekening’ met identificatie heb is de videotheek.

 12. [6] …en dan bedenkt ’n een of andere muffe ambtenaar vanzelf wel een suffe wet die ‘het bij zich dragen van alluminiumfolie (vreemd uitziende hoesjes, onidentificeerbare chips en verdacht brandwerend spul etc. etc.) in het openbaar’ verbiedt. En met de bijbehorende campagnekreet: -Uw Veiligheid is Ónze Zorg-. is dat dan óók weer gerechtvaardigd. Of… je mag er wolkenkrabberhoge accijns op gaan betalen. Hihihi.

  Maar voordat het zover is 🙂 schaf ik zeker zo’n "anti-spyware" hoesje aan.

 13. Nee jongens… dat is allemaal conspiracy: Jullie zetten jezelf voor gek met die rare theoriën…
  De staat en de intelligentiediensten zijn onze vrienden..

  …hehe,..

  Vanaf 2009 heeft elke nieuwe auto een gps-chip,.. Vanaf 2008 ook je vingerafdrukken op je fijne id-chip,..
  De streepjescode verdwijnt en rfidchips krijgen we er voor terug…

  Welcome in the Cashless-society….

  Je rijdt met je nieuwe auto te snel naar één van je leveranciers; Koopt digitaal producten en vervolgens rijd je naar je afnemers…..
  Onderweg krijg je een smsje, dat je 100 credits moet betalen voor de snelheid én eenmaal bij je vaste klant aangekomen, blijkt dat een concurrent ineens de zaken heeft overgenoemen: De concurent is verschrikkelijk scherp geprijst en duikt standaard onder jouw prijzen…….. "Hoe doet hij dat toch?"
  Ernstig gestressed rijd je naar huis, waarbij je, opgefokt als je bent, wederom te hard rijdt: "Piep-Piep!" Weer een smsje: "Laat maar,.. beter niet kijken… je weet genoeg….."

  Eenmaal thuis log je in op het Darpa-internet2-systeem, waarbij je helaas niet verder komt dan het inlogscherm: Je moet eerst je verhoogde verzekeringspremie betalen, voordat je verder kunt: Ja-ja, je bent een wegpiraat en dus vorm je een risico..

  Ach ja,.. zo werkt dat: Toen je dna-profiel aantoonde dat je een verhoogde kans op kanker hebt en de supermarkt aangaf dat je nog steeds sigaretten kocht, hadden ze je ook klem….

  Gelukkig kun je in ieder geval zien dat je zoontje netjes op school het staatsonderwijs volgt: Dankzij de chip kun je hem nu overal volgen….. Niet dat hij stiekem in de coffeeshop zou hangen, want met cash betalen is er al lang niet meer bij…….

  "Allemaal conspiracy… doe niet zo para man!…."

  Een alu-hoesje om je id-pas,.. hehe.. ik durfde dat hier een maand geleden nog niet voor te stellen…. maar ik zie dat de algemene opinie langzaam aan het veranderen is……

  Tzal helaas wel net zo gaan als met de scanners voor flitspalen,…. Jij mag geen signalen opvangen of blokkeren,…… maar de vriendelijke overheid mag dit wel bij jou!
  De staat mag informatie vergaren, maar jij mag deze niet inzien…… en met name daar gaat het écht mis!
  Wie controleert de informatie? ….en wie controleert de controleur?
  Wie scheidt de staat van bedrijfsleven?

  Plutocratisch fascisme….. welterusten, slaap lekker…

 14. [12] In België kan "storten" op andermans rekening niet meer.In de kader van de strijd tegen het terrorisme kan men enkel nog (na zich geïdentificeerd te hebben) storten op de eigen rekening.

  Al de rest moet via overschrijving.

  Hoe lang gaat het duren eer ook in nederland storten niet meer mag ?

  Groetz,

  Cincinnatus

 15. [9] Die 15 % (en oplopend tot 30 %) die je op je rente op Zwitserse en een aantal andere non-EU-rekeningen toch
  aan de Nederlandse fiscus moet dokken, is nog een verwezenlijking van de GROTE LIBERAAL Bolkestein.

  Groetz,

  Cincinnatus

 16. [6] En wat zou dat weer opleveren ?

  Als je ergens een gat in de prikkeldraad hebt gevonden , er een journalist bijhalen die vervolgens met een grote roeptoeter gaat rondbazuinen : GAT IN PRIKKELDRAAD ! GAT IN PRIKKELDRAAD ! leidt er vooral toe dat binnen de korste keren de KAPO’s dat gat komen dichten.

  Prima dat dergelijke tyrannieke maatregelen worden aangekaard maar wat te doen om het te omzeilen zou ik zoveel mogelijk ondergronds zien te houden (vgl met de samizdat).

  Groetz,

  Cincinnatus

 17. Ja, over een jaar of vijf, hooguit tien denk je in een weemoedige bui: "Ooit was ik een vrij mens…."

 18. OPvallend: iedereen leest de info, maar slechts WEINIGEN komen echt in actie door niet aan deze registratieWAANZIN mee te werken.
  Verder twijfel ik sterk aan de bewering dat die RFID-chip op afstand kan worden uitgelezen: dit systeem schijnt enkel geactiveerd te worden zodra het paspoort op een scanner ligt.
  Tip: gebruik geen alufolie, maar een soort van metalen sigarettenkoker(zie hierna!).
  Ook belangrijk: iedereen op dit forum gaat er kennelijk vanuit dat er een DRAAGPLICHT zou bestaan sedert 1 jan 2005, maar dat is pertinent NIET het geval. Alle info hierover op:
  http://www.eerstekamer.nl en
  http://www.id-nee.nl
  De Eerste Kamer heeft eind dec 2004 expliciet de TOONPLICHT in de WID vastgelegd…!!!!!
  Zaken GOED lezen plus de Aanwijzing Uitbreiding Identificatieplicht bestellen bij het College van Procureurs/Generaal te Den Haag(is gratis, ze zijn verplicht deze 3 A-viertjes te verstrekken!)voorkomt veel misverstanden en geneuzel.
  Op http://www.uitkijk.net staat ook een artikel over de LHV en haar verzet tegen het komende BSN(burgerservicenummer)dat de 2e SLAAP-kamer volgende week gaat behandelen.
  Met dat nummer in handen hebben de overheid en andere "instanties" nog meer vingers in de registratiepap en dat nog steeds onder het mom van o.a. terrorismebestrijding…!!!

 19. [23] Ik heb een lezing bijgewoond over RFID en de range is vooral afhankelijk van (het vermogen van) de antennes van de lezer bij passieve chips en deels in de kwaliteit van de chip. Want de passieve chip "reageert" op de ontvangst van de radiosignalen en zal zijn informatie uitzenden. Er is dus geen enkele vorm van verificatie of de het een legale "aanvraag" betreft of de ontvanger binnen een bepaalde range is.

  Aardig van de overheid om een deel van informatie ongecodeerd op de chip te zetten, want je kan heel eenvoudig gegevens verzamelen door op Schiphol op een strategische plaats met een hoog vermogen zender en een gevoelige antenne te gaan staan.

  Leg mij maar uit wat het verschil is tussen draagplicht en toonplicht, het is mij een beetje lood om oud ijzer. Want als oom agent mij om het id vraagt en ik kan het niet tonen omdat ik het niet bij me draag gaat gewoon geld kosten. Het enige wat "niet" mogelijk is willekeurig personen om het id vragen als agent zonder geldige reden. Kortom op papier een toonplicht in de praktijk een draagplicht…

 20. [24] Ron: ik werk er niet aan mee, sterker: de eerste de beste wout die mij op basis van een drogreden naar m’n ID vraagt heeft een groot probleem.
  Als je de info op id-nee.nl goed hebt gelezen(…!!)zul je gemerkt hebben dat wouten steeds vaker de WID(wet op de identificatieplicht)ter plekke VERRUIMEN en dat zonder tussenkomst van de wetgever.
  Bovendien is het zo(en dat is vaak genoeg aangetoond)dat een ID-plicht NIET bijdraagt aan een veiliger samenleving.
  Komt nog bij dat terroristen van het soort Samir Azzouz e.d. feilloos de kunst verstaan om papieren te vervalsen.
  Wellicht kun je je nog de oorzaak van de IRT-affaire herinneren: opsporingsambtenaren verruimden zonder tussenkomst van de wetgever hun bevoegdheden, met het gevolg dat Van Thijn en Hirsch-Ballin moesten aftreden.
  Alweer 8 jaar geleden, maar hier is een ander voorbeeld van het verruimen van een wet, dit keer met GROF GEWELD.
  http://home.hccnet.nl/e.ver
  Hoe dan ook: dank voor je reactie en blijf wakker! M

 21. Zo, weer een stap genomen. Wat is de volgende ?

  Dus we mogen niet meer lachen op de pasfoto. Weet men misschien wat ons te wachten staat ?

  PROJECT L.U.C.I.D — Het 666 universeel controle systeem van het beest
  is ontworpen en wordt in de Verenigde Staten en over de hele wereld ingevoerd. We wisten dat het eraan kwam. Het is er nu en spoedig zal er geen plaats meer zijn om u te verbergen. Een griezelige nachtmerrie — een totalitaire politiestaat — is nabij. Dat is de grondige en goed gedocumenteerde boodschap en gewichtige waarschuwing van dit boek. Denk vooral niet dat u en uw geliefden zullen kunnen ontsnappen aan dit reusachtige computersysteem dat op ons pad ligt. Als project L.U.C.I.D eenmaal volledig operationeel is zal iedere man, vrouw en kind in de afschuwelijke cyberelektronische greep van dit computersysteem vallen.

  Lees verder: Een must read
  http://www.eiw777.zomi.net/

 22. En dan te bedenken dat 911 dit allemaal versneld heeft en de puppets in Den Haag lopen dictator Bush als gewillige schoothondjes achterna.

  We zijn verraden door politici en de gecontroleerde massamedia.

  Hoor duidelijk explosies en andere info die erop duiden dat 911 een inside job was.
  Kon dit door een nierpatient en een paar holbweoners worden georganiseerd ? Lees en zie er alles over op onderstaande link.
  http://www.eiw777.zomi.net/

 23. Bedankt Wim,

  Goeie site met veel info over 911 en hoe de officiele theorie over 911 volledig onderuit gaat.

  Groetjes,

  Frits

Comments are closed.