Wij wezen er al eerder op dat het in de VVD niet lekker zit.*)
De een na de ander van de ouwe garde zegt de politiek vaarwel. Daarbij valt op dat vooral degenen die niet achter Rita Verdonk staan, aan hun stutten trekken.

Vandaag horen we dat ook Tweede Kamerlid Arno Visser (VVD) het voor gezien houdt. Hij zegt dat hij niet meer voldoende motivatie voelt.
De Telegraag meldt: “De liberaal leidde de afgelopen maanden de tijdelijke Kamercommissie die het tbs-stelsel onderzocht. Ook viel hij op als woordvoerder asielzaken en inburgering, waar hij vaak te maken kreeg met zijn partijgenote minister Rita Verdonk. Visser steunde Mark Rutte in de strijd om het VVD-leiderschap.”

Het verband met Rita lijkt weer overduidelijk. Wie is de volgende? Als dit zo doorgaat, krijgt Rita toch nog haar eigen partij!
—————————————————
*) Zie: 10 kleine negertjes:
www.vrijspreker.nl/blog/?it…

14 REACTIES

 1. Doctors van Leeuwen, is al weggezuiverd voor ie begon.
  Wilde ik net op de VVD gaan stemmen want dan gingen hij en Teeven als Kamerlid tenminste wat anders doen, hoef ik om die reden ook al niet te stemmen

 2. [1] Doctors van Leeuwen wil niet omdat hij niet hoog genoeg op de VVD lijst komt.
  Bij welke partij gaat hij nu proberen?

 3. Ik begrijp iets niet.
  De VVD is toch aan het verrechtsen?
  Dat betekent toch dat de VVD evolueert in de richting van klassiek-liberalisme? Of ben ik nou echt naiëf?

 4. [3] Het verrechtsen van de VVD wat je bedoelt, zal betrekking hebben op het steeds meer fascistisch worden.

  De ontwikkeling is echter veel meer in beide richtingen. Enerzijds socialistisch en anderzijds fascistisch.
  Een tweestromenland!

 5. [4] nou, als ik nu eens heeeel optimistisch ben, dan zou ik kunnen stellen dat nu gebleken is dat geruguleerde maatschappijen het slecht doen, dit ook bij sommige politici is doorgedrongen.
  Links en rechts zetten (verschillende) overheidsverminderingen in als stemmentrekker in hun verkiezingsprogramma. En inderdaad, elke vermindering is welkom. Wellicht draagt onze blog daar ook toe bij!
  Maar nogmaals, dat is optimistisch geredeneerd en met de achtergrond van iemand die ook wel weet dat er NA de verkiezingen, een collectief geheugenverlies bij de gekozenen komt.

 6. [5] enne,
  inhaken ( bijv. hier) op de het overheidsverminderingsthema, omdat zelfs politici dat nu een discussiepunt vinden, leidt denk ik tot veel meer ondersteuning en onderbouwing van die richting

 7. [6] Inderdaad, juich die verminderingen toe, maar geloof niet dat politici dit echt gaan uitvoeren.
  Die gaan eerder een nieuwe groot ministerie oprichten dat studies en regels moet maken om regels te verminderen!

  Bedenk ook dat ze nu gillen over vermindering van regels
  DIE ZE ZELF MET GROTE VERHALEN HEBBEN BEDACHT EN INGEVOERD!

 8. Ik begrijp dat het begrip ‘wij’ hier regelmatig wordt aangevochten, als zijnde een te collectivistische generalisatie.
  Maar is ‘zij’ niet evenzo een collectivistische generalisatie?
  Die het willen veranderen zijn niet noodzakelijk die het bedachten.

 9. [8] Mee eens. Zeker nu -na de leegloop- er dadelijk heel wat nieuwe VVDertjes zullen zitten. Een wisseling van de wacht dus.

 10. [9] Eens kwam een deputatie Spanjaarden bij hem (keizer Tiberius 14-37) om zich erover te beklagen dat ze nu al 4 jaar zonder bestuurder zaten en dat de staf van de laatste de
  provincie schandelijk leegplunderde.

  Tiberius zei :"Jullie vragen om een nieuwe bestuurder, niet ? Maar een nieuwe bestuurder zal weer een nieuwe staf meebrengen en dan zijn jullie er nog erger aan toe dan nu.Ik zal jullie een verhaal vertellen.Er lag eens een
  zwaar gewonde man op het slachtveld te wachten op de heelmeester.Zijn wond was bedekt met vliegen en men wou ze
  verdrijven.

  "O doe dat niet!", riep de gewonde man,"doe dat niet".Deze vliegen zijn nu zowat verzadigd van mijn bloed en zij hinderen mij lang niet zo erg meer
  als in het begin.Als je ze verdrijft, komen er hongerige vliegen voor in de plaats en dan zal ik het niet lang meer maken."

  (uit Robert Graves, "Ik Claudius")

  Van de nieuwe vracht schurken die het misdadigerssyndicaat "vvd" per 22/11
  op Nederland loslaat, valt hoegenaamd niks te verwachten.

  Groetz,

  Cincinnatus

 11. [10] Ik vrees dat je in de praktijk zeer waarschijnlijk gelijk hebt, maar het is niet mijn gewoonte mensen a priori reeds te veroordelen. Vooralsnog genieten ze dus het voordeel van de twijfel.
  Althans tot ik weet wie het zijn. Vermoedelijk blijkt dan al snel dat ze in het recente verleden (op gemeentelijk niveau of in een of andere commissie of parastatale) al flink wat mispeuterd hebben en dan verspelen ze meteen hun voordeel van de twijfel omdat ik dan niet meer twijfel.

  Groeten,
  M

 12. [11] Hoezo "a priori" ?

  Indien lui toetreden tot een gekend misdadigerssyndicaat, aanzie ik ze zelf ook als maffiosi…eventueel low-ranking maar toch maffiosi.

  Indien dit misdadigerssyndicaat z’n criminele voornemens ook nog publiek maakt in twee vodden : "beginselprogramma" en "verkiezingsprogramma" genaamd, is het echt wel gedaan met de "benefit of the doubt".

  De VVD is een club die het staatsapparaat wil veroveren.In het verleden hebben ze die macht gebruikt om anderen te knechten en te beroven en in essentie zijn ze , blijkens hun program, van plan daar gewoon mee door te gaan en de nieuwbakken kandidaten onderschrijven dat program dus hoezo voordeel van de twijfel ?

  Groetz,

  Cincinnatus.

 13. [12] O, ja. Hun programma heeft (behalve de belastingverlaging en half afschaffen van de WW) ook effectief een aantal slechte punten, dus in de praktijk zijn deze nieuwkomers al boven elke twijfel verheven, maar goed, dat komt dan door dat programma.

  Als er nog geen programma was, had ik hen dus nog wel het voordeel van de twijfel gegeven. Immers wellicht zijn het idealisten die in de maffia infiltreren om ze van binnenuit te hervormen.

  Men zou zelfs kunnen betogen dat aangezien politici hun beloften veelal niet houden, de nieuwkomers wellicht de slechte programmapunten dadelijk niet uitvoeren en zich alsnog als ware helden ontpoppen.

  Maar ja, ik vrees dat dit wel erg denkbeeldig is allemaal.
  Toch veroordeel ik hen in dit stadium nog even niet.
  (Wat niet wil zeggen dat ik op hen zou stemmen – als ik dat ueberhaupt al gekund had).

 14. die tiende plek die nu vrijvalt vanwege doctors van leeuwen, zou mooi opgevuld kunnen worden door Wiet Pot, die weggestuurde Kempen bankier….

Comments are closed.