Vijf jaar na de afschuwelijke aanslag op het WTC

Die 9/11 aanslag van vijf jaar geleden ligt in de herinnering van de meeste mensen vast als een vreselijk afschuwelijk gebeuren. Onverlaten vernietigden een van de meest prestigieuze gebouwen van New York, zelfs van de wereld, en vermoordden daarbij ongeveer 3000 mensen.

Amerika en zijn overheid reageerden net als de rest van de wereld geschokt. En het was duidelijk dat er iets “gedaan” moest worden. De daders straffen en herhaling voorkomen.

De Amerikaanse regering onder president George Bush reageerde als eerste, gevolgd door de rest van de (vooral) Westerse wereld. Oorlog Afghanistan en Irak en allerlei interne maatregelen.

Als we nu proberen de huidige toestand te bekijken, en ons afvragen of de Westerse wereld vorderingen gemaakt heeft, of we nu in een veiliger, welvarender, betere, meer morele wereld leven, dan moeten we jammer genoeg constateren dat het tegendeel het geval is. We zien een mega-bewijs dat alles wat politici doen, het tegengestelde resultaat heeft van de oorspronkelijke bedoeling.

Dat leidt ons tot de conclusie dat Osama Bin Laden heeft gewonnen:

–Het WTC is vernietigd en een enorme economische schade is veroorzaakt.
–De antiwesterse fundamentalistische moslimwereld heeft een stimulans ervaren die nog steeds sterk doorwerkt.
–De hele wereld leeft sindsdien in angst voor nieuwe aanslagen.
–In Afghanistan gaat de oorlog nog steeds door. Dagelijks tientallen doden. Miljoenen belastinggeld.
–Ongeveer 20.000 buitenlandse militairen vechten in Afghanistan en er zijn al honderden gesneuveld.
–Daaronder 1800+ Nederlandse vechtende soldaten.
–In Irak gaat de oorlog nog steeds door en de oorspronkelijke “overwinning” dreigt om te slaan in een verlies.
–Veel westerse landen verliezen steeds meer van hun vrijheid en zijn op weg een politiestaat te worden.
–Voor een eenvoudig vliegreisje moet je door mensonterende controles. Schoenen uit, afgetast worden, doorstraald worden, en nu al op plaatsen lichamelijke en geestelijke onderzoeken door een soort leugendetector waarbij bloeddruk en zweetproductie en hartslag gemeten worden terwijl je vragen moet beantwoorden.
–Enorme kosten, economisch verlies, door allerlei extra beveiligingsmaatregelen en tijdverlies.
–De verhoudingen met Iran staan op scherp en zouden tot oorlog kunnen leiden.
–Een stimulans voor Iran om een atoombom te ontwikkelen. En Noord Korea?
–Het Palestijns-Israelisch conflict is verder van een oplossing verwijderd dan ooit.
–Een grote buitenlandse militaire missie in de Libanon wordt opgebouwd.
–De politici van de Europese Unie vinden in de spanningen in de wereld argumenten om een eigen leger op te bouwen, en tevens om de eigen soevereiniteit van de deelnemende landen verder af te bouwen.
–Het wantrouwen in de maatschappij is mede door bewezen leugens van overheden zo sterk vergroot dat de meest waanzinnige complottheorieën steeds meer aandacht en geloof krijgen. Terwijl er daarbij ook wel reële vraagpunten het licht doen zien.
–Osama Bin Laden is nog steeds (na 5 jaar) niet gevangen. In tegendeel, de grootste en duurste opsporingsactie ooit weet al twee jaar niet eens waar de man zich bevindt.
–En Pakistan heeft net deze week verklaard dat als Bin Laden naar Pakistan wil komen, dat hij dan niet vervolgd wordt. Als hij maar belooft dat hij zich netjes zal gedragen! Wat een overwinning

Het mislukken van de politiek is op zich niets bijzonders. Dat is een natuurlijke zaak. Het bijzondere in dit geval is de grote schaal en de grote consequenties.

Ook hier zal een oplossing gezocht moeten worden door de politiek uit het spel te halen en over de hele wereld een rationele acceptatie te vinden voor de soevereiniteit van ieder individu.
Werken aan het besef dat dit niet door een democratie, waar de meerderheid de minderheid dwingt, bereikt kan worden, kan daarbij een belangrijke en essentiële stap zijn.

12 REACTIES

 1. Hub,

  Je zei: "We zien een mega-bewijs dat alles wat politici doen, het tegengestelde resultaat heeft van de oorspronkelijke bedoeling."

  Weet je dat wel zeker? Niet dat ik in complotten wil geloven, maar alles wat er nu gebeurt komt de politiek, als geheel, wel heel erg goed uit. Zoals je zelf al in je uitstekende lijst van punten illustreert.

  Je zou bijna medelijden (nou ja, dat misschien ook weer niet) met Bin Laden krijgen. Wat wilde hij graag Amerika vernietigen, maar in plaats daarvan is de Islamitische wereld meer gemarginaliseerd, vernederd, en meer onder Amerikaanse hegemonie dan ooit tevoren. Of dat zo blijft is natuurlijk de vraag, gezien de situatie in Afghanistan, Irak, Iran en Libanon. Maar dat hij nu blijkbaar, zonder hysterische reactie van Bush richting Musharraf (voor zover ik gehoord heb), gewoon Pakistan mag binnenwandelen, is wellicht net zoveel een teken van zijn eigen insignificantie, als van de mislukte speurtocht naar hem. Betekent de onderhandeling tussen hem en Pakistan trouwens niet dat ze allang wisten waar hij precies zit? Waarom is daar dan geen leger heen gestuurd om hem te halen?

 2. Niet aan Owl vertellen … want die kan alleen clichetjes bevatten, maar Bin Laden is al net als de rattenvanger van … (waar was ook al weer). Hoe meer fanaten achter hem aanlopen hoe beter … En de afgeroepen jihad is het beste wat het westen zich kan wensen …

  Volgende stappen … men gaat de Barmhartigen toch echt tot achter hun grenzen terug dringen, daarna droogt de stroom petrodollars op en worden de mosselkolonies in het westen letterlijk gezuiverd. In Canada waar driekwart miljoen wonen en in de VS waar een 2 miljoen zich hebben gevestigd is het reeds enige tijd aan de gang. Met uitzondering van Nederland uiteraard … Niet voor niets zijn er in WO-II procentueel de grootste aantalen Joden omgekomen.

  Ya .. Yaaa … de Yanks hebben wel degelijk van de koude oorlog belangrijke lessen geleerd, vooral dat er geen wezenlijk verschil is tussen kwade ideologien en fanatieke religiologien …

 3. Een deel van de ‘winst’ van de situatie is ook hoe de EU -en al diens aanhang in de lidstaten- mooi heeft laten zien wat het voor ontaarde en moreel gedegenereerde bende is. Sterker nog, de huidige situatie aanwendt om (binnenlandse) oppositie de mond te willen snoeren en te intimideren. Het is alleen jammer dat weinig mensen dit (willen) zien en nog minder er iets aan willen doen…. Koekje er bij?

 4. Degenen die vrijheid opofferen voor veiligheid verdienen geen van beide.
  Benjamin Franklin

 5. [2] Daarom probeerden de Amerikanen zeker in Afghanistan de duivel (communisten) met Beëlzebub (Osama) uit te drijven.
  Geniaal!

 6. En… vorig jaar zijn er zeker 100.000 muzelmannen Amerikaan geworden. De Yanks kunnen zuiveren wat ze willen, maar het is een eenvoudige zaak om met een beroep op de koran en de soenna zelfs een gematigde moslim binnen enkele weken te veranderen in een bebaarde gek op oorlogspad. Zoals ook al talloze keren gebeurd is. Hier in Nederland zijn we meer wakker dan die suffe Yanks.

 7. Dat Osama Bin Laden NIET heeft gewonnen blijkt uit het volgende :

  1. Er komt een nieuwe WTC, (net als een nieuwe Berlijn, Hiroshima of Warschau) en uiteindelijk is het netto nadelig effect op de Amerikaanse economie minimaal., terwijl op de lange duur de hele moslem-economie eenvoudig wordt kalt gesteld.
  2. De moslimwereld heeft zich modiaal uiterst belachelijk gemaakt met hun wel zeer achterlijk ge-Jihad gedoe en uiteindelijk ZICHZELF uitermate en duidelijk UITROEIBAAR verklaart wat ook gaat gebeuren al duurt het nog decennia. En zij maken zich net als Hezbollah onlangs steeds "blij" met een dooie mus. Het is een religiologische wereld dat zwaar ten achter loopt en nog meer en veel sneller verder achterop raakt.
  3. Loelkoek … de wereld laat zich heus niet door een stel fanaten intimideren, anders zou niemand meer aan het ("normaal" veel slachtoffers eisend) verkeer willen deelnemen of zelfs het huis durven uit te gaan.
  4. De koude oorlog heeft 60 jaar geduurd de oorlog om de het Islamofacisme te verslaan waarschijnlijk zelfs nog langer.
  5. Van de 20 duizend buitenlandse militairen vecht hooguit een kwart daadwerkelijk en zijn de rest "support". Overigens de paar duizend dat de Amerikanen in Afgha en Irak verloren is in feite zeer weinig meer dan zij "normaal" en in "vredestijd" aan (trainings) ongelukken en incidenten verliezen. Per slot zijn het zuiver beroepsmensen. Procentueel verloor men ook eerder veel meer mijnwerkers. Ook het dagelijk verkeer alleen al eist een veelvoud. Hoeveel Nederlanders in Afgha mee doen maakt weinig uit en dat waren er toen aan het Oostfront nog veel en veel meer.
  6. In Irak gaat alles (stiekem) geheel naar wens. De facties zijn mekaar aan het uitmoorden, en wie de echte vijanden zijn wordt met de dag duidelijker. De werkelijk gefrustreerden zijn echter de (linxe) media die nauwelijks weten welk verhaal zij moeten ophangen …
  7. De enige westerse landen die nog het minst op een politiestaat lijken zijn de engelssprekenden waar echte politieke oppositie wordt getolereerd de rest is neo-marxistisch.
  8. De controles dat men het vliegend publiek heeft moeten opleggen had men altijd al moeten hebben om hun tegen hun krankzinnige mede-reizigers te beschermen. Vroeger vloog bovendien uitsluitend een "beter" publiek, tegenwoordig letterlijk het rap en roet.
  9. De enorme kosten, economisch verlies, door allerlei extra beveiligingsmaatregelen en tijdverlies zijn zeer relatieve begrippen. Vergeleken bij wat? Dat men weken onderweg was om aan de andere eind van de wereld te komen en daar vaak genoeg zelfs nooit aankwam?
  10. WMDs worden NIET getolereerd en zeker niet van Iran of Noord Korea. Wat oorloge betreft; de laatste eeuw was letterlijk wal-to-wal oorlogen.
  11. Het Palestijns-Israelisch conflict demonsteerd dat multikul op een zelfde stukje bodem een illusie is en niet te bereiken.
  12. Dat een grote buitenlandse militaire missie in de Libanon wordt opgebouwd is geheel naar Israelische wens, omdat zij een effectieve buffer behoeven dat hun van de krankjorigen Islamofacisten scheidt.
  13. De politici van de Europese Unie vinden in de spanningen in de wereld argumenten om een eigen leger op te bouwen, en tevens om de eigen soevereiniteit van de deelnemende landen verder af te bouwen. Feit is echter dat Europa als "wereldmacht" het inmiddels volledig heeft afgelegd, en daar NOOIT weer erbovenop zal komen …
  14. In Pleuropa gebeurt wat de van de staat afhankelijke meerderheid wenst … men was eerder immers ook reeds op de komst van de Soviets voorbereid en had hun kinderen zelfs al Russische namen gegeven om hun een "voorsprong" te geven. En men demonstreerde in Soesterberg ook al tegen de kruisraketten …

  "" …–Osama Bin Laden is nog steeds (na 5 jaar) niet gevangen. In tegendeel, de grootste en duurste opsporingsactie ooit weet al twee jaar niet eens waar de man zich bevindt. En Pakistan heeft net deze week verklaard dat als Bin Laden naar Pakistan wil komen, dat hij dan niet vervolgd wordt. Als hij maar belooft dat hij zich netjes zal gedragen! Wat een overwinning. ""

  15. Moslims met nog enig verstand ( als een Musjaraf ) weten dat zij een Bin Laden geheel moeten INKAPSELEN en levend BEGRAVEN … als de Islam het tenminste nog zou willen overleven. Dat het HIER in het "verlichte" Pleuropa niet wordt gesnapt is eerder pathetisch. En WAT een "oververwinning" voor Bin Laden, terwijl zijn leven, en dat van zijn volgelingen, reeds volledig geschiedenis zijn. Zelfs de nazi-vluchtelingen in Zuid Amerika hadden het indertijd nog stukken beter.

  Ik zou zeggen een "analyse" van KOET … hierrooo

  [8] … die al helemaal nuts is … In de VS zijn zij als individuen in tegenstelling tot het gedegenereerde en weerloze Pleuropa helemaal NIET bang voor welke gelovige bebaarde gek ook …

 8. PS: Salient punt … Zolang Bin Leden nog in leven is hebben de VS een zeer goede en geldige reden om achter alle Islamofacisten aan te gaan …

  ALLEEN een Bush persoonlijk wenst hem dood …

 9. "1. Er komt een nieuwe WTC, (net als een nieuwe Berlijn, Hiroshima of Warschau) en uiteindelijk is het netto nadelig effect op de Amerikaanse economie minimaal., terwijl op de lange duur de hele moslem-economie eenvoudig wordt kalt gesteld. "
  hehehe… met 60 miljard dollars voor Egypte en andere mossellanden zeker.

  "2. De moslimwereld heeft zich modiaal uiterst belachelijk gemaakt met hun wel zeer achterlijk ge-Jihad gedoe en uiteindelijk ZICHZELF uitermate en duidelijk UITROEIBAAR verklaart wat ook gaat gebeuren al duurt het nog decennia. En zij maken zich net als Hezbollah onlangs steeds "blij" met een dooie mus. Het is een religiologische wereld dat zwaar ten achter loopt en nog meer en veel sneller verder achterop raakt."
  Eenvoudige logica leert: moslims krijgen veel kindertjes, niet-moslims krijgen weinig kindertjes. Dus het enige wat gaat groeien, ook economies is de mossels.

  "3. Loelkoek … de wereld laat zich heus niet door een stel fanaten intimideren, anders zou niemand meer aan het ("normaal" veel slachtoffers eisend) verkeer willen deelnemen of zelfs het huis durven uit te gaan."
  Hier vlak in de buurt. Bij het TNT postdistributiecentrum werd een medewerkster onwel van een gebroken flacon uit een schoonheidspakket. De wegen riondom werden afgezet en het verkeer zwaar gehinderd. Kosten: 100.000 ¤.

  "4. De koude oorlog heeft 60 jaar geduurd de oorlog om de het Islamofacisme te verslaan waarschijnlijk zelfs nog langer."
  Klopt

  "5. Van de 20 duizend buitenlandse militairen vecht hooguit een kwart daadwerkelijk en zijn de rest "support". Overigens de paar duizend dat de Amerikanen in Afgha en Irak verloren is in feite zeer weinig meer dan zij "normaal" en in "vredestijd" aan (trainings) ongelukken en incidenten verliezen. Per slot zijn het zuiver beroepsmensen. Procentueel verloor men ook eerder veel meer mijnwerkers. Ook het dagelijk verkeer alleen al eist een veelvoud. Hoeveel Nederlanders in Afgha mee doen maakt weinig uit en dat waren er toen aan het Oostfront nog veel en veel meer."
  De kosten zijn nochtans astronomisch: meer dan 80 miljard ¤, alleen al Irak.

  "6. In Irak gaat alles (stiekem) geheel naar wens. De facties zijn mekaar aan het uitmoorden, en wie de echte vijanden zijn wordt met de dag duidelijker. De werkelijk gefrustreerden zijn echter de (linxe) media die nauwelijks weten welk verhaal zij moeten ophangen … "
  Iran zit op het vinkentouw om het land over te nemen.

  "7. De enige westerse landen die nog het minst op een politiestaat lijken zijn de engelssprekenden waar echte politieke oppositie wordt getolereerd de rest is neo-marxistisch."
  Bedoel je Engeland? Hahaha. Wel eens van de Religious Hatred Incitement Act gehoord? In Australië werd door de rechter een ex-moslim christen veroordeeld omdat hij de islam een kwaadaardig geloof noemde.

 10. "8. De controles dat men het vliegend publiek heeft moeten opleggen had men altijd al moeten hebben om hun tegen hun krankzinnige mede-reizigers te beschermen. Vroeger vloog bovendien uitsluitend een "beter" publiek, tegenwoordig letterlijk het rap en roet."
  Zal allemaal best maar het betekent veel moeite en gelazer.

  "9. De enorme kosten, economisch verlies, door allerlei extra beveiligingsmaatregelen en tijdverlies zijn zeer relatieve begrippen. Vergeleken bij wat? Dat men weken onderweg was om aan de andere eind van de wereld te komen en daar vaak genoeg zelfs nooit aankwam?"
  Nee, vergeleken met de situatie voor 11 september 2001.

  "10. WMDs worden NIET getolereerd en zeker niet van Iran of Noord Korea. Wat oorloge betreft; de laatste eeuw was letterlijk wal-to-wal oorlogen."
  Het is niet buitengewoon moeilijk voor Iran om dergelijke wapens te produceren. 50 jaar geleden was het al mogelijk; nu zeker.

  "11. Het Palestijns-Israelisch conflict demonsteerd dat multikul op een zelfde stukje bodem een illusie is en niet te bereiken."
  Niet met mohammedanen in ieder geval. Suriname is een voorbeeld dat het niet onmogelijk is.

  "12. Dat een grote buitenlandse militaire missie in de Libanon wordt opgebouwd is geheel naar Israelische wens, omdat zij een effectieve buffer behoeven dat hun van de krankjorigen Islamofacisten scheidt."
  Klopt. Al hebben de islamofascisten er denk ik geen moeite mee door de linies heen te sluipen.

  "13. De politici van de Europese Unie vinden in de spanningen in de wereld argumenten om een eigen leger op te bouwen, en tevens om de eigen soevereiniteit van de deelnemende landen verder af te bouwen. Feit is echter dat Europa als "wereldmacht" het inmiddels volledig heeft afgelegd, en daar NOOIT weer erbovenop zal komen …"
  So what? Wereldmacht zijn brengt meer ellende dan voorspoed met zich mee. Zolang Europa militair in staat is voldoende afschrikking te handhaven om een militaire invasie te voorkomen zie ik geen probleem.

  "14. In Pleuropa gebeurt wat de van de staat afhankelijke meerderheid wenst … men was eerder immers ook reeds op de komst van de Soviets voorbereid en had hun kinderen zelfs al Russische namen gegeven om hun een "voorsprong" te geven. En men demonstreerde in Soesterberg ook al tegen de kruisraketten …"
  Dit is zo.

  "15. Moslims met nog enig verstand ( als een Musjaraf ) weten dat zij een Bin Laden geheel moeten INKAPSELEN en levend BEGRAVEN … als de Islam het tenminste nog zou willen overleven. Dat het HIER in het "verlichte" Pleuropa niet wordt gesnapt is eerder pathetisch. En WAT een "oververwinning" voor Bin Laden, terwijl zijn leven, en dat van zijn volgelingen, reeds volledig geschiedenis zijn. Zelfs de nazi-vluchtelingen in Zuid Amerika hadden het indertijd nog stukken beter."
  Leg eens uit waar de VS de soldaten vandaan wil halen om de hele islamitische wereld militair te bezetten? In alleen al Irak hebben ze de grootste problemen. En Osama bin Laden zit uiteraard helemaal niet meer in Afghanistan, maar in West-Irak of de Rub al-Khali/Jemen. Daar zit zijn familie.
  Het is beter om onze militairen uit die landen terug te trekken en de moslims het land uit te schoppen. Dan mogen ze fijn jihadje spelen, terwijl wij (westerlingen, Chinezen, Indiërs etc.) onze resources kunnen richten op terreinen die meer zin hebben, zoals nanotechnologie, nieuwe energiebronnen en ruimtekolonisatie.

Comments are closed.