Gut, vandaag is: “Duurzame Dinsdag”. Dat was me helemaal ontgaan. Erger nog, ik wist helemaal niet wat dat is.

Even Googelen helpt dan tegen zo’n hopeloos verloren voelend gevoel.

Je leert dan dat er in Den Haag een heel feest aan de gang is. Daarbij gaat het om een hele serie voorstellen om meer duurzaam te gaan samenleven. Meer dan 150 voorstellen.

Daarbij komt plotsklaps Thom de Graaf op de proppen. Weet je wel, de ex-D66 minister voor Bestuurlijke Zaken. Die heeft hier zeker een schnabbeltje toegeworpen gekregen. Hij is voorzitter van de jury die de voorstellen beoordeelt.

Er wordt een rapport van het “Burgerplatform Klimaat en Energie” aangeboden aan staatssecretaris Pieter van Geel (CDA), waarna volgen belangrijke “Tafelgesprekken”. Waarschijnlijk met eten erbij!

Dan komt de minister-president binnen in gesprek met de initiatiefnemers en die krijgt overhandigd een “Koffertje” en “Statements”. Waarna Jan Peter Balkenende uiteraard een reactie geeft.
Tot slot komt er nog een toespraak over “Opa Aarde” van Hayrettin Karaca, oprichter van TEMA NL, een bedrijf dat producten voor de chemische industrie levert.

Het is ingewikkeld hoe het allemaal in elkaar zit en wie het allemaal betaalt. Alleen duidelijk is een prijs van 25.000 euro belastinggeld die de jury van Thom uitgeeft.
Toen ik meer wilde zien over de financiering gaf Google zoveel stichtingen en organisaties en instanties, die allemaal weer onderling met elkaar verbonden zijn, dat ik ervan ging duizelen en niet meer verder kon.
Na onderstaande lijst (na twee klikken pas) ben ik vlug weggelopen, me afvragend waar ze in Nederland toch allemaal mee bezig zijn.
————————————————-
CJP Vouchers
CKV-Bonnen
Cultuurvouchers basisvorming
CKV-bonnen Lerarenopleiding basisonderwijs
Prins Bernhard Cultuurfonds
VSB Fonds
Mondriaan Stichting
Stichting DOEN
Stichting stadsfonds van Almelo
Stichting Hendrik Backers
Stichting Jacoba van Beieren
Stichting Cultuurfonds Bouwfonds Nederlandse Gemeenten
Stichting Cultuurfonds Van De Bank Van Nederlandse Gemeenten
Stichting Sociaal Cultureel Fonds Sjaander Broonk
Stichting Nicolette Bruining Fonds
Stichting Fonds Voor De Geld En Effectenhandel
Erasmusstichting
Europese Culturele Stichting
Mr Paul De Gruyter Stichting
Heimans en Thijsse Stichting
Stichting Je Maintiendrai-Friesland
Stichting H.S. Kammingafonds
Stichting Levi Lassen
Stichting Elise Mathilde Fonds
De Frans Mortelmans Stichting
Stichting Carel Nengerman Fonds (AMEV)
J.C. Ruigrok Stichting
Stichting Fonds Schiedam Vlaardingen E.O.
Stichting Algemeen Cultuurfonds Der SHV
G. Ph. Verhagen Stichting
Mr A. Fentener Van Vlissingen Fonds
————————————
Deelnemers tot nu toe zijn: de Nederlandse Unesco Commissie, de stichting Duurzaam Hoger Onderwijs (DHO), de Stichting Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Nederland (MVO-Nederland), de Nationale Commissie voor Duurzame Ontwikkeling (NCDO), Vereniging Educaties Nederland (VEN), RCE Rhine-Meuse, stichting Leerplan Ontwikkeling (SLO), IVN, Duurzaam Middelbaar BeroepsOnderwijs (DMBO), SOM Onderwijs en milieuprojecten, Nederlands Instituut voor Biologie (NIBI) en het Programma Leren voor Duurzame Ontwikkeling.

4 REACTIES

  1. werkverschaffing voor uitgerangeerde politici met het oogmerk optimaal van hun meest in het oog springende capaciteit gebruik te maken: gemeenschapsgeld uitgeven…..

  2. Het parasiteren gaat vrolijk verder met zowel poltici als oud-politici.

Comments are closed.