Seksspeeltjes bevatten gevaarlijke weekmakers

Een ANP bericht vermeldt dat dildo’s, vibrators en andere seksspeeltjes hoge concentraties schadelijke weekmakers (ftalaten) bevatten.

Greenpeace heeft TNO een onderzoek daarnaar laten doen, en wil nu dat deze giftige stoffen zo snel mogelijk verboden worden. Zelfs “in Europees verband”. Net zoals al sinds 2005 voor het gebruik van deze stoffen in kinderspeelgoed een Europees verbod geldt.*)

Volgens RTL-nieuws bevatten 7 van de 8 onderzochte attributen deze stoffen, Jaarlijks worden een miljoen seksspeeltjes verkocht en drie miljoen Nederlanders hebben ze in huis.

Wat fijn dat de staat ook hier over ons waakt.
En wat een enorme mogelijkheid voor een nieuwe inspectiedienst die het bezit van dergelijke gevaarlijke speeltjes moet gaan controleren!
———————————————
*) In plaats van Europese Unie ook hier weer Europa! Klinkt positiever!

5 REACTIES

  1. Hoe eerder het verbod er komt, hoe beter. Laat ze dan beginnen met handhaven op het Binnenhof. Daar zit ‘s-lands grootste concentratie van dildo’s met weekmakers.

  2. meteen verbeiden want die dingen dragen bij aan het broeikaseffect omdat de sexueel opgewonden mensch meer co2 produceert met zijn gehijg.

  3. Niks verbieden.
    Laat die dingen maar lekker onveilig zijn.
    Dan blijven de vrouwen er tenminste vanaf.

  4. [3]wat zijn de gevolgen van deze weekmakers?
    vrouwen mogen best lekker plezier hebben. tarzan is de uitvinding voor de single op gebied van aan je trekken komen en ook van de mdoerne vrouw! en helemaal leuk als je partner hem er lekker bij betrekt! ik zou graag willen weten of je er ziek van kunt worden van deze weekmakers.

Comments are closed.