Deze week eindigt het IMF/wereldbank congres in Singapore.

24.000 afgevaardigden waren afgekomen op deze grootste honingpot ter wereld, inclusief vertegenwoordigers van een aantal organisaties die vinden dat de honing op andere wijze verdeeld moet worden.

Sommige van deze personen met een afwijkende mening werden niet toegelaten in Singapore, ondanks een fel protest van de zijde van Paul Wolfowitz.

Blijkbaar is er niemand in Singapore die vindt dat de hele honingpot beter gesloten kan worden, en waarom ook ? De belastingbetalers die als ijverige bijen zorgen dat de pot gevuld blijft, zijn immers een quantite negligible : gek genoeg om de pot te blijven vullen en nog niet brutaal genoeg om hier de brui aan te geven.

Inmiddels heeft Paul Wolfowitz iets bekend gemaakt waar zijn voorgangers het nooit over hadden: er is zoveel corruptie aan de gang in de landen waar de honing uitgedeeld wordt en daarom moet in deze landen het honingrantsoen verlaagd worden.
Wel, over dit voorstel kan in ieder geval gezegd worden, dat het de belastingbetaler een boel geld kan besparen, want in vele landen verdwijnt 50 tot 90 procent van de honing in de zakken van corrupte parasieten. Fijn dat Paul Wolfowitz dat in iedere geval weet.
Hugo van Reijen

3 REACTIES

  1. Kunnen het hele IMF en de Wereldbank niet opgedoekt worden. Landen die geld willen lenen doen dat maar bij een commerciele bank.

  2. [1]
    McC,

    Eigenlijk zouden landen sowieso niet moeten lenen. Tenzij ze het misschien alleen doen als tijdelijke maatregel en z.s.m. terugbetalen. Het is idioot dat corrupte (Derde Wereld)overheden hun land nog verder de grond in kunnen boren door het met een gigantische schuldenlast op te zadelen, omdat ze het vertikken om hun structurele uitgaven aan te passen aan hun inkomsten.

  3. [2] De opzadeling geschiedt met opzet, opdat het ontvangende land in een permanente staat van afhankelijkheid komt te verkeren: altijd goed als een stem nodig is in de VN of als er iets anders opgeknapt moet worden.
    hugo van reijen

Comments are closed.