DEN HAAG – De ministers Piet Hein Donner (Justitie) en Sybilla Dekker (VROM) treden af na de vernietigende kritiek over de Schipholbrand in het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Dat melden diverse Haagse bronnen.

Vanmiddag lichten beide bewindsvoerders hun besluit toe in de Tweede Kamer.

De twee ministers overlegden eerder donderdagochtend met premier Jan Peter Balkenende en vicepremier Gerrit Zalm over het rapport. Ook CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen en VVD-leider Mark Rutte waren aanwezig.

NB: Het zou natuurlijk nog leuker zijn als de beslissingen/wetten/regelingen/AmvB’s/etc die genomen zijn door de heer Donner, ook gelijk met terugwerkende kracht zouden worden teruggedraaid. Helaas blijft dat nog voor velen een welbekende droom…

8 REACTIES

 1. Uit het woord ‘eindelijk’ leid ik af dat je blij bent met het opstappen. Waarom wordt echter totaal niet duidelijk. Graag een toelichting.

 2. Als twee ministers, Donner (CDA) en Dekker (VVD) moeten aftreden, moet dan niet het gevallen kabinet nog eens vallen?

 3. [1] Wellicht omdat het een aanslag is op het bestuur van de grootste roof-organisatie die NL ooit gekend heeft?!

 4. [2] [2] Ja ik vind het ook hoor, het is nu een grote knoeiboel.Ze hadden sowieso demissionair moeten blijven.Ik vind dat Balkenende maar met de twee anderen de gang naar Canossa moet maken.
  Anne

 5. Is toch fijn voor Piet Hein. Lekker 3 maanden vakantie voordat hij net voor de kerst terugkeert als minister op BZ…

 6. De tijd van opstappen was allang aangebroken, eindelijk hebben 2 ministers het licht gezien.

  Nu de rest nog.

 7. Mensen, verkiezingen komen eraan, het kabinet was al gevallen..
  Denk je nu echt dat, als dit een jaar geleden was gebeurd, ze waren afgetreden? Dit is een verkiezingsstunt. Balkenende kan verkondigen hoeveel respect hij heeft voor Donner en het kiezersvee vind het erg positief dat de ministers hun verantwoording nemen.

  Dit kabinet heeft zich nog nooit iets aangetrokken van de gevolgen van haar blunders of van negatieve rapporten mbt haar beleid. Als dat nu ineens wel gebeurd is dat gewoon opportunisme; punten scoren over de ruggen van de mensen die zijn omgekomen bij de schipholbrand.

  Begrijp me niet verkeerd, het is terecht dat ze opsodemieteren, maar dat had bij eerdere gelegenheden ook al mogen gebeuren. Het feit dat ze deze stap nu wel nemen geeft aan hoe berekenend en keihard ze zijn.
  En ja, nu de rest nog…

 8. this is an empty log! There is no in-depth discussion here… Just easy talk…. Let us return to the first post (i.e. Egor van Elven): Why "eindelijk"?

Comments are closed.