De woede is nu echt heel moeilijk te onderdrukken. Donner, winnaar van de zijden dwangbuis 2006, heeft het nu wel heel bont gemaakt.

Via een waardeloos en veredeld tweederde meerderheidssysteem moet het volgens deze olijke onverlaat nu schijnbaar mogelijk zijn de sharia in Nederland in te voeren.
De vraag rijst, waarom hij van alle mensen nou juist dit zegt. Probeert het Christelijk Appel nu werkelijk moslimstemmen te winnen met dit soort uitspraken?!
Welk nut heeft een dergelijke uitspraak nu werkelijk en waar komt deze in godsnaam vandaan?!
Dat een dergelijke grondwetswijziging mogelijk is, is vanzelfsprekend op zich en vanzelfsprekend een grove schande!
Dit is volgens mij een nieuw verschijnsel in verkiezingsland; er wordt een hypothetisch verschijnsel dat, gezien de circa 10 % moslims, zeer onwaarschijnlijk is, aangevoerd en de vanzelfsprekende grondwettelijke levensvatbaarheid wordt vervolgens zonder vraag daarom benadrukt!

Donner moet niet veel meer van dit soort spastische spreekstupiditeiten begaan want mijn uitroeptekens raken snel op met die man.

27 REACTIES

 1. Dus als tweederde van het volk alle Twentenaren over de kling wil jagen, dan is dat ook goed volgens de redenering van deze idiote minister. Want dat is ‘democratie’. Het wordt tijd dat deze waanzinnige minister eens het verschil onderkent tussen massa-democratie en vrijheid. Ieder mens moet in vrijheid kunnen leven, ook als tweederde zegt dat dat niet mag. Dit geeft tevens het failliet aan van onze politieke klasse, wanneer zo’n gereformeerde minister de shari’a verwelkomt. Met zulke ‘vrienden’ heb je geen vijanden meer nodig. Donner, nu moet je opstappen en snel wegwezen.

 2. De heer Donner doelt waarschijnlijk op het simpele feit dat in de niet al te verre toekomst(misschien dat mijn kinderen het gaan meemaken)in Nederland 2/3 van de bevolking van allochtone origine is.

  En ja, jongens en meisjes, dan krijgt de heer Donner gewoon gelijk. Niets hypothetisch geval maar werkelijkheid.

 3. Donner is het schoolvoorbeeld als je aan buitenlanders uit wil leggen waarom er uit geen ander land ter wereld tijdens WOII percentueel zoveel Joden zijn gedeporteerd als vanuit Nederland.

  Donner is een en al appeasement naar het islam-fascisme toe, net als de machthebbers gedurende het nationaal-socialisme.

 4. Om eerlijk te zijn ben ik niet eens zo onverdeeld ongelukkig met de uitspraak van Donner. Hij geeft er namelijk (onbedoeld waarschijnlijk) de grote tekortkoming van een democratisch systeem mee aan. Namelijk dat de rechten van het individu erdoor aangetast worden als daar een meerderheid voor te vinden is. Hopelijk beginnen door deze uitspraak meer mensen in te zien dat een democratie niet de beste manier is om die individuele rechten te beschermen.

 5. Andersom neemt niemand het op voor alle verlorene in dit gevecht, de ‘rechtsextremen’. Hoe extreem zijn deze lui nu werkelijk. Deze lui worden toch wel weggevaagd door allerlei emancipatiebeluste minderheden, en sterven onopvallend, omdat steeds gerefereerd wordt naar die verschrikkelijke Hitler. Terwijl die laatste toch de kern van het probleem zag: wil je gemeenschappelijke normen en waarden hebben, m.i. een voorwaarde voor een stabiele samenleving, dan zal er één cultuur (die nu eenmaal ontstaan is uit een bepaald "ras") leidend moeten zijn. Dat is in ieder land zo, het is misschien bitter, maar het IS zo.

 6. Donner is blijkbaar de kluts kwijt, gauw 112 bellen Jan-Peter B. voor er nog meer brokken komen.
  [1] Albert,
  Misschien wil JHD alleen maar van zijn vrouw af. Een KZ-verklaring zou de echtscheidingsprocedure kunnen versnellen. Of mogelijk heeft hij schrik voor het a.s. Schipholdebat, waar hij samen met zijn vriendinnen Rita en Carla kan worden weggestuurd en vervolgens aangeklaagd wegens dood door schuld (art. 307 Wetb. van Strafrecht). Wie zal het zeggen ?
  [5] Joost,
  "Terwijl die laatste toch de kern van het probleem zag: wil je gemeenschappelijke normen en waarden hebben, m.i. een voorwaarde voor een stabiele samenleving, dan zal er één cultuur (die nu eenmaal ontstaan is uit een bepaald "ras") leidend moeten zijn."

  Behalve dan, dat A.H. bij zijn leven blijkbaar ook geen maatschappelijk acceptabele, laat staan vreedzame, oplossing voor het probleem zag, ook al dacht hijzelf wellicht van wel. 😉

 7. Het is zeer merkwaardig dat deze minister de democratie, blijkens deze uitspraak, zo hoog heeft zitten, dat hij er geen been in ziet deze de nek te laten omdraaien door een democratische meerderheid.
  Want als die meerderheid eenmaal een feit is, is het uiteraard UIT met de democratie.
  Lijkt op zelfmoord van de democratie.
  Een ideaal zo verabsoluteren dat deze omkeert in het tegendeel, dat doet Donner hier.

 8. [1] Hoi Albert,

  Misschien moeten we die simpleton eens duidelijk maken dat een meerderheid van de mensen niet op zijn partij gestemd heeft.

  Beter nog: dat kunnen we elke partij vertellen want geen enkele heeft 50% van de stemmen gehaald.

  Groeten,
  M

 9. [4] heel goed Kirk,
  ik ga dit in de gesprekken met ‘anders-dan-individu-denkenden’ gebruiken:
  wellicht komen dan de souvereine rechten van het individu daardoor beter over.

 10. 2/3e van de (huidige) bevolking was ook tegen de invoering van de Euro! En zie hier het ‘democratische’ resultaat!

  2/3 van de (huidige) bevolking is nog steeds tegen die ongebreidelde immigratie van derde wereld landers..! En zie hier het ‘democrtische’ resultaat..

 11. Geweldige uitspraak!
  Èn de bedreiging van massa-immigratie èn van militante godsdiensten
  èn de paradox van de democratie blootgelegd! Drie vliegen in één klap.

  Heel Nederland staat op z’n achterste benen, misschien dat iemand geprikkeld is tot nadenken. Die Donner is nog niet zo’n slechte jongen 😛

 12. [8] Grondig mee eens M., want democratie is uit vrijheid geboren en niet andersom. De vrijheid wordt alleen de nek omgedraaid d.m.v. een dictatuur. De massa-democratie die we nu hebben is zo’n vorm van dictatuur.

 13. als 2/3 van de ‘Nederlandse’ bevolking voor de invoering van de sharia zou zijn dan moet je uitgaan van de veronderstelling dat Nederland dan feitelijk een Arabisch land zou zijn!

  En ik denk dat Nederland medio 2040-2050 toch aardig die kant zal zijn opgegaan! Bekijk alleen al eens hoe het de afgelopen 20 jaar is gegaan. Vermenigvuldig dit maar eens voor het gamk met 2, tel daarbij ont-kinderkrijging van de autochtone bevolking maar eens bij op plus de emigratie van autochtonen… en voila…

  ..we staan er allemaal bij.., kijken ernaar en zien dat het goed was!

 14. Maar ook het verabsoluteren van het begrip soevereiniteit leidt tot de paradox van het aanvaarden van het radicaal verwijderen van welke soevereiniteit dan ook, (goedkeuren van zelfmoord) en die van het vroegtijdig afsnijden van welke poging tot het bereiken van enige soevereiniteit dan ook (abortus).
  Ook het verabsoluteren van het eigendomsrecht kan leiden tot het goedpraten van dictatuur: de grondeigenaar die op grond van zijn eigendomsrechten alles mag eisen.
  Er blijkt een hogere moraal nodig te zijn, die boven deze verabsoluteringen staat: de waarden van het christelijk geloof.

 15. [16]
  NG,

  Dan zou je ervan uitgaan dat de demografische en immgratieontwikkeling wel heel vreemd verloopt (de grens zit praktisch al dicht), dat al die moslims voor de Sharia en dan ook nog dezelfde vorm van Sharia zouden zijn. Lijkt me stug.

 16. Dus volgens meneer Donner geldt als 2/3 van de bevolking voorstander is van het verplicht repatrieren van all onze moslims dan is dat democratisch verantwoord; hoogste tijd voor een volksraadpleging en dan hoeven de mensen in den haag zich ook nergens achter te verschuilen want het volk heeft democratisch besloten?

 17. [6] SpyNose, ik dacht ook meteen aan Schiphol en de evt.konsekwenties voor hem,want het is niet misselijk wat daar gebeurd is. En als de klokkenluider niet toevallig aan het "koningshuis"ge-lieerd zou zijn, was er misschien nog feller van leer getrokken tegen het onderzoeksrapport.Maar hij zit nu een beetje met twee benen in één sok. Het is toch een zwager van zijn aanbeden vorstin.
  En,maar misschien denk ik altijd aan het slechte in de mens, misschien is deze uitspraak een soort vrijwaring om nooit op een of andere dodenlijst te komen?
  Of mag je zoiets niet zeggen in een democratie?Ik weet niet meer wat recht of krom is,je raakt het spoor bijster met zulke politici/
  Anne

 18. [20] Anne,
  "En,maar misschien denk ik altijd aan het slechte in de mens, misschien is deze uitspraak een soort vrijwaring om nooit op een of andere dodenlijst te komen?"

  Ja, een soort wanhoopspoging van een zeematroos in het kraaiennest van een stuurloze éénmaster, dat op weg naar de Oost totaal uit de koers is geraakt en die roept: "Er is land aan de horizon !"

  "Of mag je zoiets niet zeggen in een democratie?Ik weet niet meer wat recht of krom is,je raakt het spoor bijster met zulke politici/"

  Ja, leiderschap en tact zijn helaas niet bepaald zijn allersterkste kanten. Als JHD had gehoopt de anti-islamitische gemoederen in dit land te bezweren, was dit wel het allerlaatste wat-ie mocht doen. Ik hoor JPB al ingehouden vloeken en fijntjes opmerken: "Sorry Jan-Hein, dat is nu niet aan de orde hoor. Dat bewaren we voor na de verkiezingen."

  En met die mooie bijnaam van hem: "eminence grise" komt ook niemand meer aanzetten.

  Hoe lang je dit nog ongestraft kunt zeggen hangt ervan af, of er zich mensen melden in Den Haag die de draad weten op te nemen en de waanzin uit het Binnenhof weten te verdrijven. Ikzelf heb er weinig hoop op.

  Groet,
  SpyNose

 19. [20] Hoi Anne,

  "Of mag je zoiets niet zeggen in een democratie?"

  Nog wel, maar hoe lang nog?

  Tip: zulke sensitive zaken post je wellicht beter onder een pseudoniem.

  Groeten,
  M

 20. [M en SpyNose, ik word er zo moedeloos van. Vanmiddag dacht ik nog, ik begin een proces tegen de Staat, want deze machthebbers hebben een zeer slechte invloed op mijn gezondheid.
  Er zijn meer mensen die zich in die richting uitspreken. De meesten lossen het dan op door t.v. en radio de deur uit te gooien.
  Maar dat is struisvogelpolitiek en dat hebben we al te veel in dit land.
  Anne21] [22] [22]

 21. [23] Anne,
  Als je er moedeloos van wordt, ga je toch gewoon ff iets heel anders doen: Een vriend of vriendin opzoeken, een film of concert bezoeken, een goed boek lezen, wandelen, zwemmen, handwerken, beeldhouwen, mode ontwerpen, libertarisch bejaarden- of jongerenwerk organiseren, enfin.

  Je kunt ook een buurtvereniging of een oudercomité op libertarische basis oprichten of zoiets. Thuisonderwijs organiseren is misschien ook een idee. Op voorwaarde, dat je alles goed plant en inroostert natuurlijk.
  Veel succes,
  SpyNose

 22. [21]
  SpyNose,

  Heet hij niet Piet Hein? Of ben ik in de war met iemand anders?

 23. [24]Beste SpyNose, mijn dagen zijn vol bezet en in mijn winkel (want die heb ik) probeer ik iedereen het pad van de vrijheid van gedachten op te loodsen.Dat kost mij dan wel vaak klanten,maar een kniesoor die daar op let.
  Er is te veel klootjesvolk in dit land. Men houdt niet van opstandige, vrije geesten. Ik hoor net tot mijn ontzetting dat een meerderheid van het volk Balkenende wel goed vindt als premier.
  Ik heb zelf genoeg hobbies,daar ligt het niet aan. Ik denk dat ik gewoon een minder goede libertarische profeet ben en geduld is niet mijn sterke punt. Maar bedankt voor je medeleven en goede wensen.
  Anne

 24. [2Ja volgens mij is het ook Piet Hein.En zijn daden bennen groot.
  Anne]

Comments are closed.