Nederland “krijgt” geld van de EU!


“Nederland ontvangt 10 miljoen euro van de EU voor natuurbehoud”.

Dit bericht werd door de overheid een aantal dagen geleden gepubliceerd. Bij dergelijke berichten wordt bewust nooit verteld hoeveel de Nederlandse belastingbetaler daarvoor heeft moeten betalen.

De bijdrage aan de EU waartoe de politici de Nederlandse belastingbetaler hebben verplicht, ligt in de orde van zeven miljard euro. Dat komt neer op een terugbetaling van minder dan 1,5 euro voor elke 1000 euro betaald belastinggeld.

Het bedrog zit hem in het suggereren dat “Nederland” geld “krijgt”. Maar het is alleen de schijn wekken dat die EU zo goed en voordelig is.
Er wordt dan nog bij vermeld dat Nederland een van de drie landen is die het meeste uit die pot van de EU krijgt. Dat maakt ons natuurlijk trots en week!

Dit rondgepompte belastinggeld gaat naar 9 projecten van Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, provincie Zeeland, Stichting Het Zuid-Hollands Landschap, Waterschap Roer en Overmaas, Ruimtelijke Inrichting Hoeksche Waard, Rijkswaterstaat en het Grenspark De Zoom – Kalmthoutse Heide.
Al die organisaties hebben uiteraard al veel werk verricht om die subsidie aan te vragen.

Bij dit rondpompen wordt uiteraard veel geld verspild doordat er veel ambtenaren zowel in Den Haag als in Brussel veel tijd aan moeten besteden. Dit is dan “werkgelegenheid”!!! En het is een manier om projecten er door te krijgen als het niet lukt de financiering rechtstreeks in eigen land rond te krijgen.
Dit geval is bovendien een illustratie van hoever de bemoeienis van Brussel al gaat.

Vermoedelijk trappen er nog veel mensen in en denken dat die EU niet zo slecht is. Zeker nu er via allerlei andere wegen ook getracht wordt die EU gunstiger voor te stellen. Samen met beweringen hoe flink “wij” ons opstellen, is dit een bewuste bewerking van de mening het volk.
Vooral nu het voorzitterschap van Duitsland dichterbij komt en Angela Merkel van plan is met de versterking van de EU hoge punten te scoren.

We blijven bij onze mening dat Nederland zo snel mogelijk uit die politieke EU moet treden.

5 REACTIES

 1. leuk stukje.
  kreeg laats nog es te horen dat mensen met een uikering ook belasting betalen.

  Wat vinden jullie eigenlijk van particuliere bedrijven die de overheid als klant hebben en zoiets vaags als research (wat ook nog es onware shit is) verkopen?
  kwam gister op deze site terecht en moest
  meteen aan vrijspreker denken.
  Deze firma leeft van uw belasting centen.
  http://www.researchvoorbele

 2. [1] Er zijn verschillende soorten werk voor de overheid en bedrijven die dat uitvoeren.
  -Als je wegenbouwer of onderwijzer bent, kun je bijna niet anders dan voor de overheid werken. Bovendien is deze soort werk ook nuttig en moet ook gedaan worden in een vrije maatschappij.
  -Echter als je werkt om de belastingdienst te versterken, is dat immoreel.
  -Bedrijven als aangegeven link zijn zogenaamde privé bedrijven, maar in feite gewoon een verlengstuk van de overheid.
  Het bedrijf waarvan je de link geeft is in feite een verlengstuk van de overheid en tracht de overheid te versterken en kost alleen maar belastinggeld.
  Ik probeer hier in een artikeltje op terug te komen

 3. ‘We blijven bij onze mening dat Nederland zo snel mogelijk uit die politieke EU moet treden.’

  Dat klopt. Alleen lukt dat ‘zo snel mogelijk’ niet door met z’n allen op 22 november thuis te blijven zitten en het doorvoeren van de EU-grondwet alsnog toe te laten. De komende verkiezingen is simpelweg een herhaling van het referendum.

  Wie zwijgt, stemt toe! Stemt anti-EU!

 4. De.eu.heeft.ook.pluspunten.zoals:multicultuur,concurrentiepositie,turkse-gastarbeiders…enz….

Comments are closed.