Volgens het RTL nieuws is het Nederlandse volk in alle staten van verdriet nu ‘ervaren’ kamerleden en andere subsidieslurpers het pluche gaan verlaten. Persoonlijk laat ik geen traan om hun vertrek. Wij moeten het voortaan doen zonder Zalm, Van der Laan, Weisglas, Van der Laan, Hirsi Ali en veel andere salon-liberalen. Fijn!

Op zijn ergst komen er lieden voor terug die het net zo bont maken, geld kosten en nutteloze wetgeving (uit Brussel) invoeren. Dan kunnen zij op rijksniveau geen schade meer aanrichten. Al vermoed ik dat wij ze binnenkort terug zien als burgemeester of voorzitter van een ‘heel belangrijk’ vergaderclubje.

Het is veel triester dat de meeste van deze plucheplakkers geruisloos de wachtgeldregeling insmurfen om daar vervolgens tot in de lengte van jaren te mogen zitten. Dit in tegenstelling tot belastingbetalers die in dit soort situaties de nodige vernederingen bij CWI, UWV en Sociale Dienst voor hun kiezen krijgen. Volgens artikelen die ik las maakte Boris Dittrich het zelfs zo bont om op te stappen, een paar dagen nadat hij in aanmerking kwam voor een wachtgeldregeling die hem een riant inkomen garandeert totdat zijn riante staatspensioen in gaat. Wie betaalt dat? Drie keer raden…

Als de bevoegdheden van Tweede Kamer en andere vergader-sovjets drastisch worden ingeperkt tot zaken als bescherming van uw en mijn lijf en bezit, en verder de kleur van de bekertjes in de koffieautomaat, dan is dat al een aardige stap in de goede richting. Als dan ook nog, net als in de Amerikaanse staat New Hampshire de salarissen worden gewijzigd tot 100 (dollar/euro) per jaar -zonder wachtgeld- dan gaat het misschien nog wat worden met dat parlement.

Tot die tijd zal ik de meneren en mevrouwen die nu weggaan missen als muggen in mijn slaapkamer. Het gebaar van de minister op de foto symboliseert precies hoe veel mensen over hem en zijn kornuiten denken. Wat mij betreft voor al deze lieden: bye bye, zwaai zwaai, kom vooral niet terug.

RTL nieuws

11 REACTIES

 1. don’t let the door hit you on the way out.

  nog eens ruim 120 socialisten er achteraan en we kunnen met een schone lei beginnen.

 2. [

  1]Leuk dat bingo. Ook ik lees vanmorgen tot mijn grote verbijstering in het AD dat een groot deel van de nederlanders het vertrek van Zalm betreurt (39%,gevolgd door Weiszglas!!!!
  De enige conclusie is dat het volk voor een groot deel bestaat uit masochisten.Zij kussen de handen van degenen die hen uitkleden en mishandelen,of dat nu fysieke mishandeling is (ze kunnen na aftrek van hun lasten geen brood meer kopen) of psychisch (vernedering door de gang naar de voedselbank,afgedragen kleding van een ander etc.)
  Je verstand staat er bij stil.Of hebben wij 39% welgestelden en zeer rijken in nederland?
  Anne

 3. [3] Vermoedelijk werkt 39% van het panel dat deze cijfers opleverde, voor de staat, of bij een instelling die gefinancierd wordt door de staat.

 4. [4] Dat zou best es kunnen : 60 % van de "werkende" bevolking werkt inmiddels voor de staat of voor instellingen , "bedrijven" die gefinancierd of zwaar gesubsidieerd worden door de staat of trekken een uitkering….

  Vroeger win je verkiezingen door belazstingverlagingen te beloven, tegenwoordig kun je daar verkiezingen mee verliezen daar er meer lui zijn die van belastingsgeld leven dan lui
  die de belastingen feitelijk opbrengen
  en de uitvreters vrezen dat een vermindering van belastingsinkomsten (of beter gezegd een verminderde aangroei van belastingsinkomsten) minder voer in hun bak betekend.

  Twee aanvullende bedenkingen : officieel betaalt iedereen belasting :
  ambtenaren ook.Echter feitelijk gezien is dat humbug : als je 4000 gestolen ruggen in de maand krijgt waarvan je er weer 1500 moet afgeven (aan een andere dief), is het nog steeds de beroofde die het totaalbedrag van 4000
  heeft opgebracht.
  Het is gewoon een farce, een rondpomp-komedie om al die lui die leven uit de
  "staatskas" belastingen laten te betalen alsof zij iets zouden bijdragen.

  Tweede punt : "belastingsverlaging" is een semantische truk die politici toepassen wanneer ze verminderde aangroei van de belastingsopbrengsten
  bedoelen.
  Stel populatie X betaalt in 2005 40 % belasting waardoor de staat 1000 eenheden belasting ophaalt.Bij dezelfde belastingsvoet zou dankzij economische groei (vooruitgang van de techniek) er in 2006 1100 eenheden worden opgehaald.
  De politici "verlagen" het belastingstarief naar 39 % waardoor er
  1050 eenheden belastingen worden opgebracht.

  Vervolgens grote ophef in de staatsvriendelijke media : de grote liberaal Zalm heeft de belastingen verlaagd,iedereen moet hem dankbaar zijn enz…. enz….

  Echter t.o.v. 2005 is de totale opbrengst belastingseenheden nog altijd wel gestegen van 1000 naar 1050….

  Altijd bedenken als politici het hebben over belastingsverlaging dat
  aan het eind van de rit de belastingsopbrengsten nog steeds hoger zijn dan het jaar daarvoor.

  Groetz,

  Cincinnatus.

  Groetz,

  Cincinnatus

 5. Ach, een grote heilige die meer dan 1000 jaar geleden leefde heeft ooit een gezegd:De zonden en kwaad van de overheden zijn te groot om te bestraffen.
  Ik denk dat dit geld voor alle politici vd wereld, op paar uitzonderingen na.

 6. [5] Er staat mij iets mij dat de VVD in de komende regeerperiode de belastingen met 3% wil verlagen. Zij vertellen niet dat de VVD de belastingen in de afgelopen jaren met zeker dit percentage heeft verhoogd. Netto is er geen enekele winst. Maar een enkeling die dit in de gaten heeft.

 7. [6]Meer dan duizend jaar geleden? Ik dacht even aan Franciscus,maar dat klopt niet met het jaartal. Of bedoel jij de heilige Leonardus, die ken ik niet. terwijl ik vroeger toch wel "heiligenkunde"heb gehad op school.
  Maar je hebt wel gelijk, hun zonden zijn inderdaad zo groot dat ze menselijkerwijs niet meer bestraft kunnen worden.
  Toch geen reden om ze maar hun gang te laten gaan.
  Anne [7]

 8. [8] Eingenlijk Maverick had ik nog iets willen zeggen.Voor startende ondernemers willen ze drie jaar belastingvrijdom geven,maar dat is een sigaar uit eigen doos. Ten eerste was er al onderdenemersaftrek tot een klein bedrag en bovendien is het zeldzaam dat een startende ondernemer winst maakt,de meeste gaan al failliet voordat het eerste jaar voorbij is.
  H et klinkt zo mooi en liberaal, maar het is heel sluw en geslepen.
  Anne

 9. [6]Meer dan duizend jaar geleden? Ik dacht even aan Franciscus,maar dat klopt niet met het jaartal. Of bedoel jij de heilige Leonardus, die ken ik niet. terwijl ik vroeger toch wel "heiligenkunde"heb gehad op school.
  Maar je hebt wel gelijk, hun zonden zijn inderdaad zo groot dat ze menselijkerwijs niet meer bestraft kunnen worden.
  Toch geen reden om ze maar hun gang te laten gaan.
  Anne [7]

Comments are closed.