Je begint met te zeggen dat het een vredesmissie is, met zeer beperkt mandaat.

Wanneer je daar toestemming voor krijgt, moet je daarna, natuurlijk heel veel extra maatregelen nemen, want het gaat tenslotte om de veiligheid van onze jongens.

Vandaar dat er extra speciale terreinwagens nodig zijn die toevallig? gelukkig net snel uit Australië geleverd konden worden en dienen er extra ondersteunende troepen en vliegtuigen bij te komen.
Wanneer alles goed en wel op de geplande en in het mandaat afgesproken plek in Uruzgan is, gaan we tijdelijk assisteren in Kandahar. Daarmee niet alleen de missie vergrotend, maar ook het actieve gebied.
En voor je het weet zit je ala Irak, met meer doden dan er aan terrorisme slachtoffers in Nederland/Europa gevallen zijn.

9 REACTIES

  1. Zeker als je dan ook nog op je eigen troepen gaat schieten. NOS-bericht:

    "NAVO-vliegtuigen hebben in het zuiden van Afghanistan per ongeluk het vuur geopend op eigen troepen. Daarbij is een Canadees omgekomen. Volgens en zegsman van de NAVO zijn er ook gewonden, maar hoeveel is niet duidelijk. Ook over hun nationaliteit is nog niets bekend."

  2. [2] Dat kan leuk worden in de VS. De laatste tijd is er enige beweging omtrent de illegaliteit van de heffing inkomstenbelasting en de IRS (ook illegaal bezig).

  3. [2] Dank voor deze zeer interessante informatie. Ik zal trachten deze in een voorpaginastukje te verwerken. Krijgt het nog meer aandacht.

  4. Als je een oorlog wint dan verkoopt die zichzelf.
    Begin daarom ook nooit een oorlog die je niet kan winnen. En om te winnen moet er een duidelijk doelwit zijn om uit te schakelen. What/who the fuck is ‘ons’ doelwit in Afghanië?

  5. [6] Bedankt ook voor deze buitengewone link. (Was me nog onbekend)

  6. Overigens vraag ik me af: Vallen de "jongens" (en troost-)"meisjes" daar in Kamdathaar nog steeds onder de jurisdictie van de gristelijke vredesapostel Donner ?

Comments are closed.