Het valt me op dat er de laatste tijd regelmatig wordt geroepen om “meer wetten en regels”, terwijl de politici “minder wetten en regels” beloven. Onder andere gebeurt dit door stichtingen.

Daarom komt de vraag of die misschien bang zijn om hun subsidies/baantjes te verliezen.

Alleen hedenmiddag zag ik drie berichten langsdrijven:
1. (ANP) – De Stichting Stop het Pesten wil dat er een wet tegen het pesten komt. Woordvoerder Els Hendrikse heeft dat de Tweede Kamer dinsdag laten weten

2. DEN HAAG – Het ministerie van Volksgezondheid moet strengere regels maken voor reclame die ongezond eten bij kinderen aanmoedigt. De Consumentenbond en de Nederlandse Hartstichting hebben dat dinsdag aan minister Hoogervorst van Volksgezondheid gevraagd.
Er gelden nu regels waar de voedingsindustrie zich aan moet houden bij het maken van reclame die gericht is op kinderen en eten. Volgens de Nederlandse Hartstichting en de Consumentenbond zijn die regels echter veel te vrijblijvend.

3. De Adviescommissie voor Vreemdelingenzaken (ACVZ) produceerde een advies ‘Transparant en Toetsbaar: De ACVZ pleit ervoor direct maatregelen te nemen om de kwaliteit van de ambtsberichten te verbeteren. Zo moeten er openbare richtlijnen komen om informatie te
Een onafhankelijke commissie moet toezicht gaan houden op de kwaliteit van de ambtsberichten. Deze commissie moet volgens de ACVZ ambtsberichten evalueren en de minister adviseren over de inhoud en de procedure van de berichten.
Op termijn moet er volgens de ACVZ een Europees ambtsbericht komen. De commissie verwacht niet dat dit snel wordt gerealiseerd. Nederland moet wel ieder initiatief hiervoor steunen, aldus de commissie.

Ik dacht dat de Hartstichting geen overheidssubsidie krijgt, althans niet rechtstreeks.
Zou het toeval zijn dat dergelijke verzoeken voor meer overheid toenemen in de verkiezingstijd of heeft het er toch iets mee te malen?

3 REACTIES

  1. Hub, het is hetzelfde als elke overheid. Maak het erger dan het is, dan ben jij als subsidieslikker ook nodig. Athans, die indruk kun je de overheid en burger dan geven.

  2. Iedere Nederlander wordt geacht ‘de wet’ te kennen: wedden dat er geen enkele Nederlander in de 2e Kamer zit?!

  3. "… en de Nederlandse Hartstichting hebben dat dinsdag aan minister Hoogervorst van Volksgezondheid gevraagd…."

    Ik weigerde een aantal jaren geleden al om iemand te sponseren voor de hartstichting tijdens de jaarlijkse marathon in Rotterdam. Ik heb er nog geen moment spijt of berouw van gehad!

Comments are closed.