HARARE (ANP-AFX) – De inflatie in Zimbabwe heeft een nieuw hoogtepunt bereikt. In augustus kwam het percentage van de geldontwaarding uit op 1204,6 procent, een nieuw record.
Dat meldde het statistische bureau van Zimbabwe vrijdag.

Het inflatiecijfer in augustus volgt op dalingen van het inflatiepercentage in juni en juli. Gideon Gono, hoofd van de centrale bank van Zimbabwe, was door de dalingen nog positief gestemd over de strijd tegen de ‘inflatiedraak’. Het vorige record dateert van mei dit jaar. Toen bedroeg de inflatie 1193 procent.

De economie van het Afrikaanse land zit al zeven jaar in een neerwaartse spiraal door geldontwaarding en massale werkloosheid. Ten minste 80 procent van de bevolking leeft onder de armoedegrens.
En dat is nog maar het officiele cijfer.
Misschien moeten we nog een maandje wachten daar onze ontwikkelingshulp naar toe te sturen: elke maand wachten verdubbelt onze hulp ( in Zimbabwaanse dollars)

8 REACTIES

 1. Tja er is maar één oplossing: niet teveel geld drukken. Makkelijk zat, je moet alleen een paar jaren door een moeilijke periode.

 2. "De economie van het Afrikaanse land zit al zeven jaar in een neerwaartse spiraal door geldontwaarding en massale werkloosheid."

  Iemand een idee wanneer de EU met Zimbabwe toetredingsafspraken gaat maken? Zo te zien voldoen ze namelijk al aan de criteria…

 3. Wat, 80% onder de armoedegrens? Kwaadaardige westerse, kapitalistische propaganda: vrijwel iedereen is er miljonair!

  Daar kan Wouter nog een voorbeeld aan nemen!

 4. En maar vol blijven houden dat dat socialisme zo’n geweldige uitvinding is.
  Terwijl het, als het aan de macht is, altijd een land naar de vernieling helpt.
  Zimbabwe kon ooit voedsel exporteren!
  Dat rechtsen dit vernielzuchtige ideaal nog accepteren, duidt op de zeer grote tolerantie van rechtse mensen.

 5. Who cares? Die lui zijn niet te redden.
  Al meer dan een halve eeuw gaan er miljarden ontwikkelingshulp naar die arme negertjes.
  En wat zijn ze er mee opgeschoten?
  NIETS!

 6. Kunnen ze die Mugabe niet naar de "gerechtshofje" in Den Haag halen…

  En waarom geven socialisten nooit thuis als en van hen ter verantwoording moet worden geroepen?

 7. Wie steekt het geld in zijn zakken,ja dus Mr. le president, zoals in Zaire geld op de zwitserse rekening en het volk mag creperen.
  Waar zijn die zgn organisaties, en mensen die commentaar geven tegen deze armoede, moeten maar eens gaan kijken, waar kinderen op de vuilniswagen gesmeten worden, Met het geld dat Busch opdoet in Irak, 1,5 miljard per dag, wel op een jaar tijd kan men in Afrika een ander leven maken,op voorwaarde dat het geld niet gestort word op de rekening van MR le president

Comments are closed.