Dat wordt je door de overheid verboden, en dus daar houd je je maar aan.

Zo niet dan worden maatregelen tegen je genomen.

Je bent gewaarschuwd.

De Algemene Inspectie Dienst (AID) heeft dit aan de dromedarishouder Frank Smits uit Den Bosch aangezegd nadat ze een aangifte hadden ontvangen van de Stichting Wakker Dier (SWD).
Dromedarissen staan niet op de lijst van door de overheid goedgekeurde zestien zoogdieren die voor melk-, vlees- of huidproductie mogen worden gehouden. (Waarschijnlijk heeft de dromedaris zijn aanvraag te laat ingediend!)

Volgens Frank Smits is die melk erg geschikt voor mensen met suikerziekte of allergie voor koeienmelk. Maar daar heeft de AID niets mee te maken. Zij hebben alleen met die lijst te maken. Vandaar nog de extra waarschuwing dat ze Frank scherp in de gaten zullen houden.

Frank overweegt nu om de dieren elke dag even over de grens naar België te brengen om ze daar te melken. Want daar mag het wel. Totdat de EU er lucht van krijgt, want dan zal er weer geharmoniseerd moeten worden.
——————————
P.S. Waarom een koe wel gemolken mag worden, maar een dromedaris niet, lijkt me een discriminatie voor die dromedaris. Daarom is het goed dat we een PvD, een Partij voor Dieren, krijgen. Die zullen wel gaan vechten voor de rechten van de dromedaris.

9 REACTIES

 1. In Belgie mag je alles melken; huizen, straatjes, dromedarissen. Fijn dat de Nederlandse bonnenschrijvers altijd zo wakker zijn; de natie en het volk zijn nu stukken veiliger nu die beesten niet gemolken mogen worden.

  P.S. Drommedaris ies midden oosten ies terrorisme volgens AID? Mooi onderwerp voor gastartikeltje Partij voor de Dieren?

 2. het leggen van eieren doet ontegenzeggelijk meer pijn dan het gemolken worden.
  Het exploiteren van kippen dient daarom zo snel mogelijk verboden te worden.
  Trouwens, het is nog een kippen-monopolie en sexe -discriminatie tegen de haantjes ook. NMA doe er wat aan!

 3. Direct een klacht indienen: burgers staan ook niet in het rijtje. Die mogen dus ook niet door de overheid gemolken worden.

 4. Guus kom naar huus want de dromedarisen staan op springen…
  Als je nu stopt met het melken van die dieren lopen ze met pijnlijke uiers (?) rond. De dromedarisen zullen wel blij zijn met Stichting Wakker Dier.

  Ik krijg overigens van dit soort berichten de on-libertarische neiging om een geitenwollensokkenfiguur in elkaar te gaan meppen.

 5. "Maar daar heeft de AID niets mee te maken. Zij hebben alleen met die lijst te maken."

  Jawohl! Befehl ist Befehl!

Comments are closed.