Tijdens mijn dagelijkse heen & weer trips van Heiloo naar Leeuwarden luister ik naar Regeringsradio 1 en BNR. Ondanks het feit dat de een van het gouvernement is en de ander commercieel is er geen verschil in de boodschap: beiden zijn door & door politiek braaf en is hun voornaamste taak het ophemelen van de leden van de extended Çeauçescu family die hier aan de macht is terwijl de BNR-journalisten doorgaans nog harder om staatsverbodje/gebodjes smeken dan de regeringsreporters.Kortom: zum kotzen dat hele zaakje.

Mijn ICT-brein zoekt altijd naar patronen in alles en nogwat en ik denk dat ik zulks heb ontdekt in de nieuwsvoorziening van beide zenders en dat zijn dagelijks terugkerende zaken:

1. de dagelijkse staatspaniek
2. de dagelijkse door de staat in leven gehouden organisatie die zelfs Kafka niet had kunnen verzinnen

Ik zal proberen om dagelijks over beiden iedere te rapporteren op de Vrijspreker.

Paniek van vandaag was de mededeling van de Nierstichting dat we massaal aan allerlei niergebreken zouden lijden waar we niets vanaf zouden weten. Ik vraag mij af waarom dat tot nog toe geen probleem was en nu opeens wel, hoe zijn we massaal opeens nierpatiënt geworden.

De Kafkaorganisatie was vandaag het Kenniscentrum Multiculturele Samenleving, dat kan alleen door een volslagen idioot zijn verzonnen maar ondertussen hebben we wel enige honderdduizenden vrijgestelden die levenslang in tienduizenden van dit soort onzinclubs prettig en risicoloos op de werkende bevolking kunnen parasiteren.

Zo hebben we ook een Taskforce Jeugdwerkloosheid en het Nederlandse Documentatiecentrum Politieke Partijen.

Dit land is een open inrichting.

En over de Nierstichting gesproken:we hebben nu een officiële bedelstichting voor ieder denkbaar gebrek zodat die markt verzadigd lijkt. Toch heeft een stichting nog een gaatje in de klaplopermarkt weten te vinden door boven alle andere ziektes te gaan staan, de Pijnstichting.

Die zit altijd goed.

11 REACTIES

 1. Nierstichting? Dat is het volgende stuk geschut dat na de term ‘zuipschuit van Europa’ nu wordt ingezet om uiteindelijk de horeca na het rookvrij maken ook alcoholvrij zal maken. De oprichting van de diverse dierenrechten beschermingspartij(en) zijn slechts de verkennende troepen voor het vleesvrij maken van de restaurants. EN MOGELIJK HET VLEESVRIJ MAKEN VAN DE KALVEREN! Want vlees is nu eenmaal ook ongezond. Stelletje malloten…

 2. Een open inrichting? Ik dacht dat het inmiddels toch wel aardig op een gewatteerde isoleercel in een gesloten inrichting begint te lijken. Waarbij alleen de gekken nog vrij rondlopen als het "verplegend" personeel.

  En de grootste nieraandoening in dit land is azijnzeikerij. Altijd is er wel weer een probleem en een bijbehorend Barbertje te vinden waarover men pissig kan gaan doen.

  Is Coucescu overigens een woordgrap die ik niet snap, of bedoelde je Çeauçescu?

  Voor de rest prima artikel en helemaal mee eens.

 3. [3]
  Het was een beetje muggezifterig van me wellicht.
  Het waren trouwens niet de door jou zo poëtisch omschreven cedilles waar ik over struikelde, maar zoals het eruit zag leek er "koekeskoe" te staan. Klinkt wel een stuk Nederlandser natuurlijk. En het zal ook wel de Staatsverordonneerde uitspraak en schrijfwijze worden. Als we kinderen niet langer in staat achten een "+" als "plus" uit te kunnen spreken, en de betekenis ervan te vatten, zal een cedille en bijbehorende Roemeense uitspraak wellicht veel te veel de hersençes belasten. Die cedilles zijn natuurlijk een facade voor verborgen elitisme. 😉

 4. Volledig mee eens. De Nederlandse ‘nieuws’voorziening hangt aan elkaar vast van trivia, verzonnen problemen, sterk gekleurde meningen maar vooral bijzonder belangrijke politieke perikelen waar onze volksvertegenwoordiging heel erg druk mee is.
  Godlof kan ik via kabel en internet de buitenlandse media volgen. Die zit qua nieuwsvoorziening over het algemeen op een hoger niveau.

 5. Tja..toch draai ik de NOS uit en doe BNR aan als het nieuws begint.
  Deze mensen hebben geen politiek belang zoals larous.
  Word wel moe moe van die sociaal demodcratische propaganda van de NOS en VARA.
  (Ook wordt ik er zo moe van van dat (Neo)Nationaal socialisten steeds bij rechts wordt geplaatst. Volgens mij was het Nationaal socialisme een nieuw links experiment, totaan de inval in de USSR gesteund door links nederland die in de Joden de vertegenwordigers zagen van het GrootKapitaal.

 6. Nieuw: Een nieuw onderzoek van TNO in opdracht van Greenpeace toont aan dat er in seksspeeltjes zoals dildo’s en vibrators veel kankerverwekkende stoffen zitten, zogenaamde weekmakers. Volgens mij begrijpt Greenpeace niet dat die dingen niet zijn gemaakt om op te eten.

 7. [7] ik bedacht dat naast de paniek van de dag en de kakfkaclub van de dag we ook het onderzoek van de dag en de overheidscampagne van de dag hebben.

 8. Over het algemeen heb je gelijk, Wladi, men is daar niet heel erg kritisch op de staat. Maar ik betaal het niet aan mee, dus erger ik me er een stuk minder aan dan bij de NOS. En BNR heeft wel een briljant beleggersprogramma.

  http://www.bnr.nl/weblog.as

 9. Laatst hoorde ik ook toevallig op de autoradio een BNR-expert over Mexico en die vond dat de armen eronder gingen lijden als er een vlaktaks zou worden ingevoerd en de economie zou worden geliberaliseerd. Dat is nu wat ik bedoel in Nederland bij de publieke omroep en dat zijn van die relikwieën uit het verleden die niets begrijpen van de economie en hoe een normale vrije markt werkt. Troep dus.

 10. [10] het is opvallend dat BNR-reporters bij het interviewen van bovenonsgestelden over de staatspaniek van dienst doorlopend vragen om een verbod of een gebod of om andere overheidsdwang. Veder wordt er nooit kritisch doorgevraagd maar dient BNR als roeptoeter van wat de staat te verkondigen heeft en de jounalisten als aangevers. Er is geen enkel verschil tussen de regeringsradio en de "commerciele" BNR.

Comments are closed.