Ik kreeg laatst een briefje in de bus van de politie Noord-Holland Noord waarin ik er op wordt gewezen dat deze haar bijdrage levert aan de plaatselijke veiligheid samen met ketenpartners (?) maar vooral met de hulp van de inwoners.

Ik heb geen flauw idee wat dat allemaal betekent maar nu wil deze politie ons behulpzame inwoners op de hoogte houden van de bereikbaarheid van de politie, haar taken en mogelijkheden en dat door het drukken en verspreiden van de Politiewijzer® Noord-Holland Noord.

Een handig naslagwerkje, aldus de politie N-H Noord waarin allerlei facetten van politiezaken aan bod zouden komen en er is een compleet overzicht van alle belangrijke telefoonnummers van politie en hulpdiensten.

De kosten van deze uiterst relevante uitgave moeten door reclameopbrengsten worden gedekt en nu wordt ik als ondernemer uitgenodigd om zo’n betaalde reclameboodschap te plaatsen.

Mijn rug op, denk ik dan want de politie is wat mij betreft een zooitje zwakgeschoolde verkapt-werkeloze VMBO-ers en heringetreden huisvrouwtjes-met-hoogstens-moedermavo die er enkel op uit zijn om mij een onzinbonnetje aan te smeren zodat hun quota aan onzinbonnetjes wordt gehaald en zij hun nutteloze landverraderbaantje weer een jaar kunnen veiligstellen.

Precies het materiaal waar vroeger NSB-ers van werden gemaakt.

Je ziet ze nooit als er echte boeven in de buurt zijn maar als er ergens een fietser zonder bel rijdt dan weten ze hem feilloos op te sporen. De pakkans voor echte boeven is 15% terwijl ergens 2% leidt tot een daadwerkelijke veroordeling.

’s Nachts rijdt er in Heiloo, Bergen, de Egmonden en Akersloot precies 1 poltieauto rond en dat alleen maar omdat de politie als de dood is om ergens een parkeerbonnetje te missen.

Kortom een volledig nutteloos zooitje verkapte melkertbaanhouders waar ik alleen maar overlast en hinder van ondervind en die geen seconde zullen aarzelen om lichamelijk geweld tegen mij te gebruiken als de staat zou menen ergens nog een PLEURO cent van mij tegoed te hebben.

Zoals gezegd kan de hele politie mijn rug op.

21 REACTIES

 1. Wijs gesproken ! Overheidsdiensten lijken patent te hebben op het inroepen van burgerhulp. Of het onderwijs is (zonder ouders geen scholing), sociale dienst (kliklijn) of de politie (sponsoren & vrijwilligers oproepen), naast het blauw betalen van dergelijke inefficiente organen moeten we ons ook nog geroepen voelen om hand- en spandiensten te verrichten.

 2. Misschien is sponsering zo slecht nog niet. Het zou op termijn kunnen leiden tot besparing op hun officiele budgetten.
  En als ze eenmaal flink afhankelijk van je geworden zijn, knijp je zelf ineens de geldkraan dicht: hahaha.

 3. 😀
  "… de politie is wat mij betreft een zooitje zwakgeschoolde verkapt-werkeloze VMBO-ers en heringetreden huisvrouwtjes-met-hoogstens-moedermavo
  … hun nutteloze landverraderbaantje …
  Precies het materiaal waar vroeger NSB-ers van werden gemaakt."
  😀
  You tell them >
  Wel jammer dat je geen zetel in de gemeenteraad hebt, want die ene patrouilewagen zal nu wel wat vaker door jouw straat gaan rijden. En ze zullen je krijgen al was het maar voor de GFT-bak die een kwartier te vroeg buiten gezet is.

 4. Ik krijg ieder jaar een belletje van die mensen over een mogelijke advertentie voor in een intern blaadje of zo. Ik zeg altijd dat die persoon die daarover gaat net 4 weken op vakantie is, werkt altijd 🙂

 5. [4] werk je bij de overheid ofzo? Dat is tenminste daar ook de standaardreactie als het om geld of gunsten gaat.

 6. De politie is er voor ons eigen bestwil.
  Je vertelde van die fiets zonder bel: we weten allemaal datr als we met de fiets op straat begeven alles in orde moet zijn, de remmen, licht, de bel etc.
  Dus niet boos worden op onze politiemensen, maar eerst naar je zelf kijken.
  Trouwens, hoe jij over onze politie denkt is schofferig en beledigend.

 7. Beste Vladimir van Kiel,

  Zojuist ontvingen wij klachten over beledigende uitspraken over onze dienst en mensen.
  We gaan uw teksten nauwkeurig onderzoeken en t.z.t. hoort u nog wel over ons.
  We willen u er alvast op attent maken dat er hoge boetes staan op het beledigen van ambtenaren in functie.

 8. [9] Kortom er zou dan weer een hoop
  belastingsgeld (en tijd) verspild worden aan onderzoek naar een non-misdaad…tijd en geld dat beter zou besteed worden aan onderzoek naar reële misdrijven.

  Net zoals Wladimir al aankloeg.

  Groetz,

  Cincinnatus.

 9. [8] "Onze" politie ?

  De politie is net zo min van of voor mij als dat de zware jongens die pakweg de hakkelaar of Klaas Bruinsma
  bijstonden "mijn" bodyguards waren.

  De politie , dat zijn de zware jongens van de politici in den haag…het voetvolk die zorgen dat de bevelen van de Haagse meesters en hun lokale zetbazen worden afgedwongen…desnoods met grof geweld.

  En net zoals de maffia ons soms bevrijdt van andere maffiosi (bijv door ze te elimeren) , "bevrijdt" en beschermt de politie ons tegen misdaadbendes tot meerdere eer , glorie en voordeel van het grootste misdadigerssyndicaat van het hele land : de Haagse politiek.

  Zeker niet "mijn" politie, zeker niet "onze" politie…wel de politie vabn Balkellende,Cohen, Donner en Remkes !

  Groetz,

  Cincinnatus

 10. [13] beste vriend,

  Dit was cinisch bedoeld. Ben echt niet van de politie hoor.
  Wou alleen de absurdheid aangeven.
  Vladimir van kiel heeft natuurlijk helemaal gelijk.

 11. [6] Marcellus,

  Als je ’s wist hoeveel bedelbrieven/emails/telefoontjes we hier allemaal niet in hoog tempo binnen krijgen.

  Stichtingen,verenigingen,scholen die allemaal gratis producten toegezonden willen hebben, TPG-Post die steeds maar weer zeurt of ze alsjeblieft een (zinloze) offerte mogen maken, een of andere plantenbedrijf dat een of andere soort planten hier wil plaatsen, een canadees die in gebroken engels vraagt of ik ergens in de achterbuurten van canada wil gaan investeren :s, chinezen die bellen of ze hun handel aan ons wil verkopen welke totaal niet op onze markt liggen, viking direct over kantoorartikelen. Je wordt er gewoon stapel gek van! En dan heb ik het nog geen eens over die talloze spammailtjes en post van bedrijven ook uit china over de meest uiteenlopende producten. Echt, als ik iets nodig heb, dan bel ik wel gewoon.

 12. [15] Hoi Mike,

  Ik begrijp dat jouw organisatie geen reclame voert en geen salesteam heeft?

  Dat moet dus de overheid zijn, waar jij werkt. Toch?

  Groeten,
  M

 13. De monarchie en de "overheid" denken echt dat zij de burgers een ongelooflijke grote gunst doen … En de meeste burgers trappen er in …

  Alsof men gekken zo kunnen overtuigen dat zij verpleging nodig hebben …

 14. "’s Nachts rijdt er in Heiloo, Bergen, de Egmonden en Akersloot precies 1 poltieauto rond en dat alleen maar omdat de politie als de dood is om ergens een parkeerbonnetje te missen."

  Kijk maar uit dat u niet opgepakt wordt voor het openbaar maken van staatsgeheimen!
  Krijgt die politieauto één nacht een andere taak.

 15. ze schijnen enige honderden vakatures te hebben bij de politie, kennelijk zijn er toch nog mensen die zich niet geroepen voelen hun landgenoten legaal te bestelen namens de staat. Men heeft intussen zelfs 50 postbodes in Rotterdam omgeschoold tot officieel rijksbonnetjesstruikrover, alles en iedereen is daar welkom als de staat maar geen onzinbontjes hoeft te missen.

Comments are closed.