NOS: Opperbevelhebber Jones van de NAVO heeft gevraagd om honderden militairen extra, en meer transportvliegtuigen en helikopters.

Nieuwe kansen voor Nederlandse politici!

Talibanstrijders hebben in Garmser in Zuid-Afghanistan de politie verjaagd. President Musharraf van Pakistan erkent dat vanuit Pakistan aanvallen worden uitgevoerd op Afghanistan.
In de operatie-Medusa probeert de NAVO Taliban-strijders uit de provincie Kandahar te verdrijven.
Generaal Jones erkent dat het verzet heviger is dan werd verwacht.

Of de NAVO heeft zijn werk niet goed gedaan, of ze begrijpen nog helemaal niet dat een guerrilla oorlog iets heel anders is dan wat ze op school over oorlogvoeren geleerd hebben, of ze hebben de boel belazerd om toch maar fijn te kunnen gaan vechten.

Moeten we ons dat ook afvragen voor de Nederlandse politici die zo graag een rol meespelen op het internationale vlak?
Wij vragen ons ondertussen wel af waar ze aan begonnen zijn!

Overigens hoeven we ons geen al te grote zorgen te maken, want we “zullen echt winnen in Afghanistan”. De grote baas, Jaap de Hoop Scheffer, heeft dat gisteren zelf gezegd!

11 REACTIES

 1. ik zit op ut NAVO, das beter dan ut HAVO omg111einseinslollerroflomg1111eins!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. Mijn idee zou zijn om allereerst een zone van 3 km aan mijnen aan te leggen vanaf de grens met Pakistan en Iran tezamen met daartussen twee verdedigingshekken, zodoende houd je in ieder geval de versterking van Taliban- en Al-Qaidastrijders tegen met troepen en materieel. Daarna volgt een systematische uitkamming van de probleemgebieden, te beginnen vanaf de grens van Pakistan en Iran. Daarna de instelling van een normaal politie- en justtitieapparaat en daarna volgen landhervormingen met de liberalisering van de economie.

  Wat men nu echter doet is dweilen met de kraan open, want de grenzen zijn zo lek als een mandje en de soldaten van zowel het Afghaanse als het NATO-leger zijn gewoon schietschijven in hun stationaire ‘bases’. Intussen gaat het terroriseren van de bevolking door de Taliban en Al-Qaida op het platteland gewoon door. Werkelijk een militaire strategie van lik-mijn-vestje. Daar zou ik als Nederlander nooit troepen aan leveren.

 3. [3] Hoe wil je dat voor elkaar krijgen? Het aanleggen van die drie kilometer brede strook over een lengte van ruim duizend kilometer. Dat zal heel veel doden kosten. een papaverveldje ontmantelen is al rete-moeilijk.

  Handiger is deze landen en de bevolking totaal te isoleren van het wereldtoneel. Uit de VN, diplomatiek isolement, geen economische betrekkingen, geen vluchtelingen toelaten. Kijken hoe lang ze dat volhouden.

 4. [5] De DDR en de Oost-Europese regimes hebben dat heel goed voor elkaar gekregen. Deze Todesstreife was erg effectief om de bevolking binnen te houden, dus waarom niet een Pashtunbevolking buiten te houden (de Pashtun zijn de belangrijkste leveranciers van jihadisten). De Madrassahs in NW Pakistan worden gefinancierd met Saoedisch oliegeld, waardoor deze ‘afgestudeerden’ met volle overgave Afghanistan binnentreden en de Taliban- en Al-Qaidagelederen aldaar versterken. Het land isoleren helpt weinig, want dan heb je de hulp nodig van andere landen in de omgeving, zoals Iran en Pakistan. Beide landen zijn zelf leveranciers van jihadisten, dus dat kun je vergeten. Het hek tussen de westbank en Israël is behoorlijk succesvol gebleken in het stoppen van zelfmoordterroristen. Deze strategie verdient dus navolging, totdat alle jihadisten in Afghanistan zijn uitgeroeid. Ook de opdeling van Afghanistan in zelfstandige en autonome regio’s is een mogelijkheid om het geweld in te dammen, maar dat kan alleen als de jihadisten zijn vernietigd.

 5. de Hoop Schepper, vergeet voor het gemak dat het Russische leger, toch ook niet helemaal niks, het daar in Afghanistan niet heeft uitgehouden.
  En dat allemaal voor een pijpleidinkje dat door dat gebied moet

 6. Ooit wel eens aan het front gelegen, of zijn broers? Vandaag voor bliksembezoek naar Londen (kosten?) om bij te praten over de laatste ontwikkelingen op het gebied van zijn twee favoriete bezigheden: Olympische Spelen en water management en terug om 17.00 uur. Militaire loopbaan PWA kijk op: http://www.koninklijkhuis.nl (kosten?).

 7. [5] Er is nogal een verschil tussen de murw geslagen bevolking van de DDR indertijd en de Afghanen, Iraniers van tegenwoordig en het gebied is niet te vergelijken. Nobel voorstel, maar niet haalbaar. Rode knop indrukken en kijken wat er dan gebeurt, inclusief isolement.

  Kort door de bocht, maar ik zie niet zo snel hoe we de opmars van baardapen met landveraders kunnen voorkomen. Nu hebben we nog de technologische voorsprong, maar Koffie Annan kan nog behoorlijk wat roet in het eten strooien.

 8. Meet militairen sturen kost ons natuurlijk wat extra geld op de korte termijn maar aangezien er meestal minder ambtenaren (militairen) terugkomen dan er worden uitgezonden is deelname aan dit soort missies op de lange termijn wel intressant. Ook zullen er minder mensen geneigd zijn nog te kiezen voor een baan in het leger, wat ook zorgt voor minder ambtenaren. Het enige nadeel is echter dat ze dan misschien de slavernij (sorry, dienstplicht) weer gaan invoeren om die tekorten aan te vullen.

 9. [9] Het is allemaal zeer eenvoudig Arjan. Allereerst wijs je terroristen de deur, daarna de aanhangers van het terrorisme, daarna de criminelen en sluit je de grenzen voor het gespuis. Natuurlijk laat je nooit islamofascisten binnen je grenzen, dat is het allerdomste wat je kunt doen. Maar ja onze politici zijn niet al te slim op dat vlak. Terroristenondersteuners, en deze zijn er genoeg zijn in feite handlangers en moeten als spionnen worden beschouwd. In TCS stond er een goed stuk over hoe je met deze lieden omgaat. We zijn in staat van oorlog met het islamofascisme, dus de handlangers en ondersteuners moet men als spionnen beschouwen in tijd van oorlog en worden dus geëxecuteerd. Zie hieronder:

  http://www.tcsdaily.com/art
  Tijd om de blinkers af te doen en de waarheid onder ogen te zien, ook voor libertariërs.

  http://capmag.com/article.a
  http://www.tcsdaily.com/art

Comments are closed.