De “deskundigen” zeggen dat zelf!

Als je dat al wist, hoef je niet naar TV te kijken of de krant te lezen. Als je er nog bewijs voor nodig hebt, kijk of lees dan over de “algemene Beschouwingen” die deze dagen in de Tweede Kamer worden gehouden.

Mensen die al jarenlang in de politiek zitten, en alles van nabij zien gebeuren, weten dit het beste.

Zo zegt Wouter Bos (PvdA) dat de uitspraak “dat na het zuur het zoet komt, de grootste gebroken belofte van het kabinet is.” Kennelijk naast een aantal andere gebroken beloftes. Ook dat de werkloosheid kleiner geworden is, is niet waar.

Maxime Verhagen (CDA) zegt dat Bos “onwaarheden en halve waarheden” verkondigt.

Mark Rutte (VVD) zegt dat in tegenstelling tot de verhalen en de programma’s van de PvdA de middeninkomens harder worden aangepakt en de AOWérs “Bos-belasting” moeten gaan betalen.

Bos verwijt premier Balkenende gebrek aan moreel leiderschap. Als voorbeeld noemde hij dat het kabinet de kinderen van asielzoekers laat opsluiten in gevangenissen.

En Jan Marijnissen (SP) zegt dat het kabinet-Balkenende manisch-depressief is. Bij zijn aantreden stelde het de economische situatie aanvankelijk slechter voor dan nodig was en slaat het nu door naar de andere kant door juist overdreven optimistisch te zijn. Dus naast die manische depressie is het ook de kiezers aan het bedriegen.

Politici weten ook dat kiezers toch niet weten wat er allemaal in de verschillende verkiezingsprogramma’s staat, en dat kiezers een zeer kort geheugen hebben. Om verkiezingen te winnen, is daarom het toegepaste beleid om veel te beloven en veel dingen te zeggen die de mensen graag horen.

Wie gaat er nu nog stemmen?
En daardoor aan politici het mandaat geven om in jouw naam, over jou en je eigendom (en over dat van anderen) te beslissen?

5 REACTIES

 1. Door niet te stemmen laat je de kans liggen het systeem van binnenuit kapot te laten gaan. Stem niet op de gevestigde orde en zeker niet op land’s politieke windvaan W. Boslim ( dit land verdient zoveel beter (zelden zoveel zelfkennis gehoord)) Ik ga wel stemmen maar op een partij die zeker niet zal gaan regeren, noem het maar een proteststem

 2. Het is een hele geruststelling dat de ‘ervaringsdekundigen’ de politici zelf dus, elkaar voor leugenaar en bedrieger uitmaken.
  Als zij het zelf al weten, heeft de Vrijspreker het een stuk makkelijker om dat uit te leggen.

 3. Is dit nieuws? We weten toch al tientallen jaren dat we bedrogen en belogen worden door onze eigen politici.

 4. Sterker nog, mensen willen belogen worden. Een politicus die de waarheid spreekt krijgt immers geen stemmen.

  Denk aan de rellen in Hongarije. Men begon te rellen omdat de premier ophield met liegen en erkende dat het toch slecht ging. Niet over het liegen was men boos, maar dat er toch bezuinigd moest worden …

 5. [1] Als je op de Partij voor de Dieren stemt,doe je ook nog een goed werk. En dieren zijn zuiverder dan de huidige mens.Zij doen niemand kwaad tenzij ze in een hoek worden gedreven.
  Anne

Comments are closed.