dinsdag, 26 september 2006
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Positieve neveneffecten van slavenhandel

De frequent bejubelde en gevierde afschaffing van de slavernij heeft niet iedere Afrikaan de mate van lotsverbetering gebracht die hij hier wellicht van verwachtte. En deze afschaffing maakte voor het grootste deel van de bevolking een einde aan de mogelijk van emigratie.

Miljoenen hebben er hun leven aan te danken en miljoenen personen zouden nu niet bestaan als hun voorvaders niet uit Afrika als slaaf geexporteerd waren naar de Verenigde Staten van Amerika.
De slavenhandelaren brachten inwoners van Afrikaanse dorpen aan het verstand dat een mensenleven geld waard was. Zij kregen de volgende boodschap mee: “Als jullie de volgende keer een naburig dorp binnenvallen,vermoordt die mensen dan niet , maar verkopen jullie ze alsjeblieft aan ons!”
Die boodschap werd ter harte genomen en grote aantallen vonden hun weg naar Amerika,waar hun nazaten tot de dag van vandaag leven. Voor de Afrikaan was de slavenhandel een “window of opportunity” om te verhuizen naar een meer welvarend land.
Slavenhandel bestaat in deze vorm niet meer en de huidige bewoners van het grote Afrikaanse continent kunnen slechts trachten in grote of kleine bootjes de Canarische eilanden , Malta of Lampedusa te bereiken in de hoop dat zij als asylanten een nieuw leven in Europa kunnen beginnen: een Europa waar zij niet welkom zijn.
Hugo van Reijen

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Vrijheid
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. M. schreef op : 1

  En je punt is?

 2. spellingchecker schreef op : 3

  Het werkwoord ‘vermoren’ kende ik nog niet 😉

 3. netslet schreef op : 4

  5 woorden:

  post hoc, ergo propter hoc

 4. Hugo (auteur van dit artikel) schreef op : 5
  Hugo J. van Reijen

  [3]Hartelijk dank voor de correctie van mijn afgrijselijke spelfout. Bovendien wil ik gaarne opmerken dat de wijze van correctie getuigt van een didactisch inzicht van hoog gehalte.

 5. evil knievel schreef op : 6

  aight, klopt helemaal, ook al heb ik het artikel niet gelezen:D:P k heb er 5 sterrne voor gegeven