De Telegraaf is een actie gestart waarin ze vragen om te reageren op “de laatste aanval in Uruzgan van de Taliban op een Nederlandse patrouille waarbij een Nederlandse soldaat ernstig gewond werd”.

Het is niet helemaal duidelijk waarom en hoe men zou moeten/kunnen reageren. Iedereen die zich maar een klein beetje in de toestand in Afghanistan verdiept heeft, wist al vanaf het begin dat dit soort dingen zou gaan gebeuren.
Op de Vrijspreker is daar uitgebreid voor gewaarschuwd. Waarbij er ook op gewezen werd dat “Nederland” door die bemoeienis ook een interessanter doel voor moslim terreur aanslagen geworden is.

Je zou natuurlijk kunnen reageren met “I told you so!” Maar dat is alleen maar een soort zelfbevrediging. Je zou dan toch minstens een advies moeten toevoegen dat er gezocht moet worden om een einde aan die “mission impossible” te maken. En niet alleen aan die internationale uitzending, maar aan alle huidige en volgende.

Ook zou kunnen helpen een nieuwe wet in te voeren: “Iedere minister en ieder kamerlid die stemmen voor een uitzending worden als eerste gestuurd en komen als laatste terug.”

Maar kwaad kan je reactie natuurlijk niet, zeker niet als je nog kans ziet er in te verwijzen naar de Vrijspreker!
Als je iets wilt doen, kan dat op reageer@telegraaf.nl

2 REACTIES

 1. Een grote groep Taliban krijgers loopt over een weg in Zuid Afghanistan. Opeens horen ze van achter een zandduin een stem: één Nederlandse soldaat is beter dan tien Talibanners!
  De Taliban leider stuurt vlug zijn tien beste mannen over de duin heen, waarop een groot vuurgevecht ontstaat. Na een paar minuten is het stil.

  De stemt roept nu: " Één Nederlandse soldaat is beter dan vijftig Talibanners!"

  Zwaar geïrriteerd stuurt het Taliban opperhoofd nu zijn vijftig overgebleven beste mannen over de duin heen. Meteen barst er weer een zwaar vuurgevecht uit. Dat gevecht gaat tien minuten onafgebroken door. Daarnaa, wederom, stilte.

  De stem roept nu: " Één Nederlandse soldaat is beter dan honderd Talibanners!"

  De furieuze Taliban baas verzamelt honderd strijders om zich heen, pept ze op en stuurt ze over de duin. Geweervuur, granaten, machinegeweren en raketten klinken over het landschap terwijl een groots gevecht plaatsvindt.

  Dan: Stilte…

  Uiteindelijk kruipt er één gewonde Taliban strijder moeizaam terug over de duin. Vlak voordat hij sterft vertelt hij zijn baas: " Stuur niet nog meer mensen over de duin, het is een val. Ze zijn met zijn tweëen!"

 2. [1] ik dacht dat het eindigde met:
  de gewonde Taliban vertelt: ‘stuur niet nog meer mensen over het duin, het is een val. Er zijn daar ambtenaren, ze registreren en reguleren iedereen, waarna ze niets meer kunnen"

Comments are closed.