Frank Drebbin had gelijk. Als je bij de politie zit, dan mag je tenminste ongestraft lekker mensen dood knallen. Zeker, zo blijkt nu, wanneer het een vermeende terrorist betreft.

Weet u nog, juli 2005. Charles de Menezes kreeg zeven kogels door zijn schedel in de Londense metro omdat hij zich ‘verdacht gedroeg’. De politiechef die voor deze fuck-up verantwoordelijk was ontkomt niet alleen aan vervolging, maar heeft nu zelfs promotie gekregen. Falen wordt beloond, tenminste als je voor de overheid werkt.

Of zou er een andere reden zijn voor het belonen van wanprestaties? Het is namelijk niet voor het eerst, dat falende overheidsdienaren promotie krijgen. Zo kregen diverse dienders die verzaakten het luchtverkeer op 11 september 2001 in de gaten te houden ook een ambt met hoger aanzien.

Blijkbaar waardeert de overheid haar medewerkers voor andere kwaliteiten dan u en ik zouden verwachten.

2 REACTIES

 1. Logisch…
  Zonder "shit that hits the fan", geen reden om "in te grijpen".
  Overheidsdienaren zijn zeker voor meer dan de helft van hun tijd bezig om aan te tonen hoe onmisbaar ze zijn en, vooral, hoe druk ze het hebben.
  Organisaties of onderdelen van diezelfde overheid die zand in de machine gooien zullen dan ook uitbundig ondersteund worden.
  Alles om de onmisbaarheid aan te tonen en de omzet te verhogen. Toch?
  Ambtenaren zijn ook maar mensen……

 2. [1] Mavado.
  De meeste mensen begrijpen niet, dat zijzelf de strond moeten opruimen, die de politici hebben gemaakt. Pas als de rollen zouden worden omgedraaid, zijn we op weg naar een rechtvaardiger samenleving.

Comments are closed.