Schreef ik op 25 juni al over de schandalige privacy schendingen door Swift ; www.vrijspreker.nl/blog/?it…
(de internationale betalingsorganisatie die alle rekeninggegevens gewoon aan de CIA gaf).

Het Europees parlement veroordeelde in juli de CIA-inzage in het geldverkeer, dus ik dacht nog: die Vrijspreker heeft echt verrijkende invloed….

Vandaag werd bekend dat Swift daarmee de privacy wetgeving van het vestigingsland België overtreedt.
En dat stelt dan de Belgische Privacy Commissie:
De onderzoekers misten een duidelijke rechtvaardiging en controle op de afgestane gegevens en: dat Swift dit jarenlang in het geheim gedaan heeft moet als een grove (inschattings)fout gezien worden (FD 29 sept).

Maar nu komt het echte feest: na vastgesteld te hebben dat de privacyregels overtreden zijn en worden, geen rechtvaardiging, grove fout, adviseert diezelfde Commissie aan Swift om niet te stoppen met het verstrekken van die gegevens aan de CIA!
Oftewel, ja je overtreedt de wet, maar als jij het doet, in het kader van terrorisme bestrijding, ben je niet strafbaar en ga maar gewoon door!
Hoe zo gezag en respect daarvoor uitstralen?
Bij de eerstvolgende overtreding die ik bega, zal ik me beroepen op de daarmee bedoelde jacht op terroristen, eens kijken of ik daar ook mee weg kom.

17 REACTIES

 1. ach er is in ieder geval een troost. De CIA is nooit erg sterk geweest in het leggen van verbanden die ze zelf niet eerst aangelegd hebben. Niet dat er daardoor minder privacy geschonden wordt, maar ik snap echt niet welk nut mijn bankrekening voor ze kan hebben. Het lijkt mij alleen maar lastig om al die gegevens opgeslagen te hebben.

 2. ‘In het kader van terrorisme bestrijding’ heeft ook Bush zojuist zijn fiat gekregen inzake het buiten werking stellen van wet en grondwet. Nu weet ik EEN ding 100 procent zeker: Indien ik, volslagen onschuldig, gevangen zou worden gezet op (het ontbreken van!) gronden zoals boven bedoelt, dat de wereld er in elk geval weer 1 terrorist bij hebben. IK! En niet slechts ik, maar zeer waarschijnlijk ook mijn kinderen en diens kinderen. Maar wellicht is dat allemaal juist de bedoeling…

 3. [4]

  Naaagh … SHIT happens … En als je echt niets hebt te verbergen dan maakt het ook werkelluk geen eene ruk uit … Dat er nog regeringen en instellingen zijn die tegen georganiseerde terrorisme maatregelen treffen is alleen maar goed en uiterst noodzakelijk. Bovendien, er zijn een groot aantal allerlei "filters" waar het overgrote merendeel van de (financiele) datastroom door vloeit zonder dat er allerlei vlaggetjes verschijnen …

  Maja … Nederlanders vallen vooral op technicaliteiten … en nu zou dit weer een "issue" zijn.

  Het geloel is neither here nor there … Hoeveel tonnen of miljoenen remiteerd "Overnight" persoonlijk geregeld of ooit?

 4. [4] Kranige Karel,
  "En als je echt niets hebt te verbergen dan maakt het ook werkelluk geen eene ruk uit … "
  En dat maakt bij deze ACP [5] tegen die tijd dan wel even voor jou uit, Kranige Karel. Zo zie je maar….
  (Zou ACP een CIA-agent zijn ?)

 5. [5] lieve ACP, je kinderlijke, onschuldige gedachten en je onnozele naieve instelling tov de goede bedoelingen van de overheden en CIA ontroeren mij bijzonder.
  Het is een extra reden voor mij om bij te dragen aan Vrijspreker.nl, want blijkbaar is er nog veel missionariswerk te doen als mensen zoals jij echt? blijken te bestaan.
  Ik had me voorgenomen niet meer op jou hier te reageren, want waarom ga je tegen de Vrijsprekers in als alles toch in goede handen is bij de overheid?
  Maar ergens wil ik nog een keer de beleefdheid opbrengen met deze laatste reactie. Daarna zal alles wel goed gefilterd zijn! Tabee.

 6. In samenhang met de berichtgeving over de snuffelpraktijken van de CIA nog even deze belangrijke link, compleet met update:
  http://www.id-nee.nl/banken
  Werk nooit mee aan de "verzamelwoede" van de NVB en de Postbank…!!!
  Dan nog deze info: op 14-09-06 stond het artikel "Eemshaven krijgt datapakhuis" in de Telegraaf.
  O.a. de BANKEN(…!!!)kunnen daar hun steeds groter wordende bestanden kwijt.
  Even verderop stond te lezen: Die(de bestanden dus/M)zijn uiteraard vanuit de hele wereld razendsnel toegankelijk, einde citaat.
  Dan zijn die bestanden ook voor allerhande cybercriminelen razendsnel te HACKEN…!!!

 7. [7]

  Er wordt door mensen die uiteindelijk letterlijk niets of errrug weinig te verliezen hebben steeds het hardst geloelt, ge-"protesteerd" en ge-"demonstrreerd". eenvoudig omdat zij de kaalste kikkers zijn … en niet de snuggersten … Dat was toen ook al zo op Soesterberg vanwege de kruisraketten, om nog maar te zwijgen over het zogenaamd bedreigde "millieu", de dierenrechten en weet ik wat nog meer … om van de achterlijk "stille omgangetjes " maar te zwijgen …

  Zelf leeft iedereen hier letterlijk als schichtige cholerische RATTEN in de kelders en riolen onder het huis van de Oranjes … en "denken" vrije individuen te zijn die het nog nooit zooo goed hadden … Givemeabreak …

 8. Inderdaad heeft klagen weinig zin.
  Het is veel beter een alternatief banksysteem op te zetten dat buiten SWIFT om gaat.
  Overigens: een terrorist is wel knap dom als hij financiert via het banksysteem. Hiervoor zijn veel elegantere en effectievere methoden die nauwelijks traceerbaar zijn. Waarvoor er zelfs geen eurocent van eigenaar verwisselt.

 9. [10]

  YA … YAAA … Jij vermoordt iemand voor mij en ik pak daar eentje voor jou … Of niet soms?

  Zoals gezegd … aleen lieden in de marge hebben ooit iets te vrezen van het hedendaagse bliksemsnelle electronische bankverkeer. Voorbeeldje uit het echte leven … Ik heb bij 1 van grootste banken ter wereld al een kleine dertig jaar parallel "premium" checking accounts lopen. Met name in in London, New York en Singapore. Maar tegenwoordig kan ik eigenhandig en zonder enige complicaties onderling zeer aanzienlijke sommen tranfereren, zowel voor prive als zakelijke doeleinden …

  Het is mij echter volkomen WORST wat de overheden daar van afweten. Maar hier p deze draad lijken mij letterlijk een stelletje armoedzaaiers zich druk te maken om NIKS … en om iets waar zij zelf nooooit mee geconfronteerd zullen worden …

 10. [12]

  WAAR VOOR …? Niemand dwingt hun immer "rekeninghouder" te zijn … of is net als de oetkeringen inmiddels ook al geboorterecht? Wat een stm geloel …

 11. [11]
  Helemaal niet. Laat ik de elektromagnetische pendant beschrijven. Wisselstroom -> energie kan worden getransporteerd door stroomdraad, maar ook door een condensator op te laden of twee spoelen met een ring er tussen.

  En het mooie (?) is dat er in het geheel NIETS van te traceren is indien sprake is van niet-onderschepte communicatie tussen partijen. Slechts van een zogenaamd zeer gelukkige hand in bijvoorbeeld beleggen. Dit is "the high school of money laundering". Handelen met voorkennis is strafbaar. Deze sneaky methode voor waardeoverdracht is dat niet. En if so: er is toch niets te bewijzen.

 12. [13]
  Dit klopt niet. Alle banken zijn aangesloten bij SWIFT. Klaarblijkelijk is één van de voorwaarden van SWIFT de aftapfaciliteit van de CIA. Met andere woorden: er is sprake van kartelvorming. Geen rekeninghouder kan een bankrekening afsluiten bij een bank die buiten het SWIFT systeem valt. Een klacht bij de NMa zou wel eens juridisch interessante gevolgen kunnen hebben.

Comments are closed.