wordt de EU-superstaat geregeld.

Angela Merkel, de Duitse kanselier, die door Forbes tot de machtigste vrouw ter wereld is uitgeroepen, werkt gestaag door aan die EU-superstaat.

Zij is deze week bij de Paus geweest en heeft verklaard dat de EU een grondwet nodig heeft die refereert aan het christendom en aan God. Zo, ook de Katholieke Kerk werkt mee.

Zorgvuldig gebruikt Angela steeds het (positievere) woord “Europa” als zij de (negatievere) “EU” wil aanduiden.

Over nog maar vier maanden neemt Duitsland het voorzitterschap over van Finland en dan wil Angela haar glansrol spelen en de impasse die door het Nederlands-Franse NEEN is veroorzaakt, doorbreken.
Het binnenhalen van christendom en God zal Jan Peter Balkenende goed doen; het is hem niet gelukt om dat duidelijk in 480 pagina’s van het terecht afgekeurde prul te krijgen. Hij zal beslist die nieuwe kans aangrijpen.

Ondertussen verklaarde Jacques Chirac dat de buitenlandse politiek van de EU volledig gefaald heeft in zijn optreden in het conflict in de Libanon. De 25 landen reageerden veel te langzaam, vindt hij.
Jacques zegt dat de toekomst van Europa (ook hij zegt Europa) bepaald wordt door zijn mogelijkheid om op te treden als een leidende politieke mogendheid die in staat is zich te meten met de andere grootmachten. De “hoge vertegenwoordiger voor buitenlandse zaken van de EU” moet daarom veel meer macht krijgen. Hij mag niet gehinderd worden door de houding van de afzonderlijke staten. En zeker niet door kleine staatjes als Nederland of België.
En de Franse minister voor Europese zaken, Catherine Colonna, bevestigt dit door te verklaren dat de EU een nieuwe meer fundamentele start nodig heeft als het niet in elkaar wil flappen.

Om die “belangrijke politieke rol” in de wereld te spelen, willen Henk Kamp, minister van oorlog en Ben Bot, minister van buitenlandse zaken, dan ook graag Nederlandse militairen naar de Libanon sturen.
Eerst betuigde Ben zijn spijt dat Nederland nog niet gevraagd was. Toen (op instigatie van Henk?) is Ben naar de Libanon toegegaan, en heeft daar geregeld dat “wij gevraagd werden”. Wetend dat ze grondtroepen door de Uruzgan exercitie niet door het parlement kunnen krijgen, willen ze nu een Marinefregat sturen. Om samen met Duitsland de kust te bewaken.
Om dit rond te krijgen moet het kabinet nog wat politiek met de Tweede Kamer ritselen. Maar ondertussen hebben ze wel al vast een hoop Nederlands belastinggeld voor de Libanon beschikbaar gesteld.

De vrees dat dit alles doorstoomt, en dat “Nederland” gewoon meegesleurd wordt in een ondergeschikte rol omdat er geen enkele krachtige politicus is die Nederland als een soevereine staat wil verdedigen, is meer dan gerechtvaardigd.

Voorlopig kunnen we op de korte termijn alleen maar onze afkeur van die politiek laten blijken door er aan te werken dat op 22 november een groot succes komt voor de actie STEM NIET.

15 REACTIES

 1. Hub, nederland is allang geen soevereine staat. Je kunt je er aan ergeren(wat ik ook doe), maar word toch niet meer terug gedraaid.

 2. [1] Leo, de kans op terugdraaien is inderdaad klein.
  Door steeds weer te protesteren, kunnen we misschien wel meer mensen krijgen die het bedrog inzien. Daardoor de politici afremmen (zie referendum) en wie weet welke nieuwe kansen we daardoor krijgen.
  Dus: niet capituleren, maar minstens waakzaam blijven is mijn advies.

 3. Niet vergeten dat deze dame uit het ouwe USSR stamt. Met andere woorden; de wijsheid komt van bovenaf(vadertje staat), in dit geval de EUSSR(Europesche verenigde unie). Met andere woorden, ze is dusdanig gehersenspoeld dat ze een perfect voorbeeld danwel symbool is van het resultaat van hersenspoeling: Ze geloofd het zelf, zelfs.
  Enge gedachte dat deze dame zoveel macht,invloed heeft.

 4. Beter te refereren aan god en het christendom dan een knieval te maken voor een vrouwvijandige woestijnideologie!
  Trouwens, god bestaat niet en religie dito, het is allemaal autosuggestie, het is een uitvinding van de mens, punt.

 5. Griezelig, dat refereren aan god en Christendom door politici!

 6. Het wordt weer het oude liedje: God Nederland en Oranje. Als er mot komt, en dat kan niet anders, is Oranje pleite.

 7. [5] Uit de mond van politici is elk referen griezelig.Als ze vrijheid zeggen, bedoelen ze slavernij en als ze vrede zeggen , bedoelen ze oorlog.
  En als ze God aanroepen,doelen ze op de duivel (Lucas 4:5-7).

  Groetz,

  Cincinnatus

 8. Stem toch op Wilders. Dan wordt er tenminste een begin gemaakt met het nemen van afstand van de EU. Minder of geen geld naar de EU en minder of geen EU-regels en afschaffen van het EU-parlement. Geen VN-missies meer (nog wel NATO. Maar ja, het is een begin). Referendum over de euro. Afschaffen eerste kamer, een kleinere overheid, verplicht solliciteren van bestuurders als ze "af" zijn gegaan.

  Het lijkt mij een uitstekend begin. En ik hou er minder regels en meer geld aan over.

 9. Mocht het niet stemmen al enig effect hebben voor ons bestuur, dan zet de EUSSR gewoon een andere poppenkast neer en zijn we helemaal de sjaak.

  Er zijn twee manieren om *iets* te doen tegen de superstaat, en dat is stemmen op Wilders of het plegen van een staatsgreep. Ik denk niet dat enig libertariër zin heeft om de guillotine te oliën.

  Baat het niet, dan schaadt het niet; stem Wilders!

 10. [9] [10] Geloof je echt dat Wilders wat kan veranderen? Hij zit al 8 jaar in de Tweede Kamer, en wat is daarvan het resultaat?
  Zou een zeer lage opkomst gevolgd door een aantal buitenparlementaire acties niet veel meer resultaat hebben?
  Zeker als die acties gesteund worden door een overgrote meerderheid van NIETSTEMMERS.

 11. [11] Beste Hub, De enige manier ervoor te zorgen dat Wilders meer kan doen is massaal op hem te stemmen.
  Verder kun je in de Kamer als éénling geen vuist maken, dat lukt alleen als je de meerderheid hebt.
  Maar omdat ik realist ben -buiten het feit dat ik straks op Wilders zal stemmen- denk ik dat het electoraat wel weer op het cda en de vvd zal gaan stemmen, want een links kabinet is uitermate funest voor ons land.
  Ik wil namelijk dat w.bos met z’n tengels van de AOW afblijft!

 12. ‘vroeger’ moesten we van de regering sterven voor God en Vaderland.
  Dat vaderland is al afgeschaft, nu nog dat sterven en dat andere afschaffen

 13. [11] Het resultaat is dat we weten dat er iemand in de kamer zit, die niet zijn oren laat hangen naar het EU standpunt van de Koninkrijk Nederland Partij (pvda/cda/vvd).

  Wilders komt zelf uit die partij, dus hij weet waar hij mee te maken heeft; en is eruit gegaan omdat hij zijn poot stijf hield met betrekking tot het vermeende EU-scepticisme van het vvd smaldeel.

  We hebben het hier over een principe-kwestie en een politicus, een waar unicum. Misschien dat hij net zo’n slappe zak is als al die slaapkamer-ratten op alle andere standpunten; Nederland NIET opdoeken aan massa-democratie van de orde EU is daarentegen zijn bestaansrecht in de politiek.

  Ik verwacht niet dat hij het land van melk en honing brengt na de verkiezingen. Daar zijn we het over eens. Ik verwacht dat mijn stem op Wilders een grotere potentie heeft voor een positieve bijdrage aan het bestrijden van het EU monster, dan mijn ‘niet-stem’.

  Libertarië wordt niet gebouwd in één dag. Maar mogelijk gaan voor Eurabië de heipalen op 23 november de grond al in.

 14. …STEM NIET! 2e reactie op stem niet! Zie artikel Wouter, Jan Peter of Mark, Maakt het wat uit?

  Dit laatste zinnetje, daar heb ik een hele website aan besteed. Ik kan dit verhaal alleen dus maar beamen. Maar als u NIET STEMT dan;

  – wordt U tot de zwijgende meerderheid gerekend.
  – geeft U eigenlijk aan dat U het wel best vind zo.
  Om te laten zien dat U het anders wil, maakt U toch de gang naar de stembus! Maar geeft U aan dat U uw stem ongeldig wilt laten verklaren! Dit is iets anders dan blanco stemmen, ook dan is uw stem ongeldig! Maar wordt uw komst wel in het opkomstpercentage meegenomen en doet U mee aan de poppenkast. Ook is het mogelijk dat op basis van kiesdrempel en opkomstpercentage toch nog "rest" zetels verdeeld worden.

  Op deze wijze kunt U aan de politiek in Den Haag de boodschap overbrengen dat het anders moet!

  http://www.kiesverstandig.e

Comments are closed.