Tenenkrommend vond ik in het verleden al berichten dat niet noodzakelijke besnijdenissen vanwege religieuze aard door het ziekenfonds vergoed werden, onderstaand artikel voegt daar alleen aan toe.
Het is immoreel dat andere mensen worden gedwongen mee te betalen aan de slechte leefgewoonten van anderen. Het libertarisme voorziet in een adequate oplossing: geen verplichte deelname aan collectieve kostenposten zoals gezondheidszorg.
Lees en huiver…

Op 24 september begint de ramadan en zullen naar verwachting ruim een miljoen islamitische Nederlanders overdag gaan vasten. Omdat dit aangepaste eetpatroon gevolgen heeft voor hun lichaam en voor hun medicijngebruik is het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) samen met acht andere beroepsorganisaties een voorlichtingscampagne begonnen voor huisartsen, verloskundigen en andere hulpverleners.

Het is toch bizar dat men hieraan geld verspilt. Het is bij mijn weten al heel lang bekend dat niet goed eten niet goed voor je is. Een te lage suikerspiegel verlaagt het concentratievermogen, met alle gevaren en gevolgen van dien. Er zijn zat islamitische diabetici die tegen beter weten toch meedoen aan de ramadan; eventuele kosten zijn voor de maatschappij.

Wat zou het doen met je productiviteit? En maar lopen klagen dat dergelijke mensen minder verdienen.

Op een speciale internetsite worden zij gewezen op de consequenties van de ramadan voor de gezondheid van mensen. Zo staat er uitgelegd dat orthodoxe islamitische stromingen overdag ook geen medicijnen slikken, terwijl andere moslims daarover twijfelen of wel doorgaan met het slikken van medicijnen.

Er wordt door een aantal politici gezegd dat zoiets als een “gematigde islam” niet bestaat. Als je ziet er aan deze gekkigheid 1 miljoen mensen mee gaan doen, dan hebben ze wat mij betreft aardig gelijk.

Nu is het natuurlijk zo dat iedereen mag doen of laten wat hij/zij wil binnen het libertarisme, maar men wordt ook geacht hiervoor de consequenties te dragen.

Als je onverzorgd, stinkend op je werk komt draag je hiervan de gevolgen. Dat geldt ook voor een dergelijk stupide eetpatroon. Hier hebben zich in het verleden al ongelukken mee voorgedaan, zoals islamitische voetballers die flauwvielen tijdens trainingen.

35 REACTIES

 1. [29]
  Dit berichtje stamt uit september 2006.
  Toen was de PvdA nog gewoon oppositiepartij 🙂

  En inderdaad. De meesten zijn alleen maar stoer achter hun PC, dat geldt ook voor "Omar" en "Jamal".

 2. Overigens zijn in Utrecht op Kanaleneiland paaltjesversperringen voor een bejaardenhuis geplaatst. De bejaarden hebben daar stevig last van en moeten nu een stuk omlopen. De inspraakavond kwam nog, maar men had haast met de plaatsing. Een Utrechtse politiechef zei dat die paaltjes dienen om een vluchtweg voor scooterdieven te blokkeren, en dat die er vóór de Ramadan moesten staan, omdat in die maand de criminaliteit verdubbelt ten opzichte van andere maanden…

  Ja, het is een hele verrijking, dat zie je dan maar weer. Maar voor wie eigenlijk? Misschien moeten we de Balkenbende maar eens verplicht in zo’n wijk huisvesten, gedurende de hele regeer’periode’. Wedden dat ze heel andere, en vooral effectievere maatregelen bedenken?

  Toen Jaguars niet aan de straatstenen te verkopen waren vanwege de belabberde kwaliteit heeft een nieuwe baas daar het hele management een Jaguar van de zaak gegeven met de verplichting die ook te gebruiken. Toen was het lek gauw boven.

 3. [32] HA! overheen gekeken. Maar ook toen was er al ernstig sprake van zelfislamisering. Verdonk heeft toen heel wat te stellen gehad met die types. Maar je het gelijk, Rita was toen zo’n beetje de enige niet-linkse in het (al gevallen, meen ik) kabinet. PvdA werd op haar wenken bediend, maar maakte nog geen deel uit van de Balkenbende.

 4. [33]

  "Misschien moeten we de Balkenbende maar eens verplicht in zo’n wijk huisvesten, gedurende de hele ‘regeer’periode. Wedden dat ze heel andere, en vooral effectievere maatregelen bedenken?"

  Maar dan wel zonder door belastinggeld betaalde bescherming en beveiliging uiteraard.
  Die hebben de bejaarden immers ook niet.

  Iedereen kan wel (indien hij het kan betalen van andermans geld) een peleton beveiligingsmensen voor zijn voordeur posteren en dan later zeggen dat ie nergens last van heeft gehad.

Comments are closed.