Wat u ook zegt of wil, de politici doen wat zij willen.

Dit gaat straks met de EU-grondwet ook zo.

Roemenië en Bulgarije zullen op 1 januari aanstaande toetreden, en onderhandelingen met andere landen, waaronder Turkije, gaan ook gewoon door.

De Europese Commissie staat achter deze toetreding van Roemenië en Bulgarije tot de Europese Unie.
Ze zeggen daar dan wel bij dat de EU zich het recht voorbehoudt om Roemenië en Bulgarije, als ze NA hun toetreding niet voldoen aan alle eisen die de unie heeft gesteld.
Nou ja, als ze eenmaal binnen zijn, krijg je ze er niet meer uit. Zeker geldt dit voor landen die vinden dat lidmaatschap van de EU hen beschermt tegen Russische overheersing, en die weten dat ze netto profiteurs zijn van belastinggeld van andere leden.

Voor het doorpersen van de afgekeurde EU-grondwet lijkt het dezelfde kant op te gaan. De vorige week is het op een EU-vergadering in Finland nog maar net gelukt om vetorechten op juridisch gebied, misdaadbestrijding en immigratie te handhaven.

De commissaris Franco Frattini vindt dat afschaffing van dit deel van de landelijke soevereiniteit niet kan wachten tot dat de hele grondwet wordt aangenomen.
Alles onder het mom van grote dreiging voor terrorisme. Dat is nu de grote hefboom die politici voor van alles en nog wat trachten te gebruiken.

Deze keer is het verdere verlies van landelijke soevereiniteit onder andere niet doorgegaan omdat Duitsland er tegen was. Duitsland is tegen OMDAT zij het volgend jaar EU-voorzitter zijn, en Angela wil straks uitblinken als ster die de EU-grondwet gered en ingevoerd heeft. Als er nu stukjes worden uitgehaald, is het niet meer de totale grondwet, dan is het een nieuw stuk geworden, en moeten ook de landen die het al hebben goedgekeurd er opnieuw over beslissen.
” Wanneer je begint met krenten uit de pap te pikken, devalueer je het echte ding. En dat is onze grote zorg. Wij willen de grondwet in zijn geheel geaccepteerd krijgen” aldus de Duitse minister van Justitie, Brigitte Zypries.
Dit laat aan duidelijkheid niets te wensen over.
Franco Frattini stelde dan ook duidelijk dat de commissie haar plannen niet zal opgeven.

En wat denk je dat Nederland en België zullen doen?
Zouden de politici dan zeggen:”Wij doen niet mee! Wij willen onze soevereiniteit houden! Wij treden uit de EU.”
Hoeveel procent kans denk je dat daarop is?

6 REACTIES

 1. 0,0 %, dat sinds politici laffe corrupte lieden zijn met een misdadige instelling, en het zelfs toejuichen hoe het maffiasysteem verder wordt uitgebreid en geperfectioneerd. Verder komt Barosso mij voor als een homo, maar dat doet minder terzake.

 2. [3]

  Wat een WAARDELOOS betoog, slap geprotesteer … en klakkeloos geknik … Feit is, Nederland is een absolute monarchie; en de Monarch plus haar Politieke Pachters hebben reeds besloten om land en volk in das viertes reich te doen opgaan … (teneinde het ZELF te overleven …).

  Dus wat willen de Jan-met-de-petten … die zich verbeelden zo modern, tolerant en progressief te zijn, maar vooral het zoooo goed te hebben? Laten die toch alsjeblieft de koppen houden …

  Het is hier GEEN Singapore … die door hun Engelse ex-koloniale heersers eerder arbitrair werden "ingedeeld" bij de Maleise "Federatie", maar prompt (op basis van een plebiciet) de kuiten namen om als vrij, zelfstandig en soevereine Stadstaat in eigen lot in handen te nemen.

  Er wordt hier zogenaamd "intelligent" gediscussieerd maar het lijkt er helaas bar weinig op … Valt mij errug tegen.

 3. [5] Ja, Ik denk ook dat de kans heel dicht bij nul ligt. Maar dan nog, liever vechtend ten onder gaan, dan als mak lam naar de slachtbank lopen!

Comments are closed.