Nu voor innovatie in de voeding.


Staatssecretaris Van Gennip (EZ) (CDA) stelt tot 2010 63,5 miljoen euro beschikbaar voor een innovatieprogramma op het gebied van voeding. Dit moet van Nederland ‘de leidende innovatieregio voor voeding in Europa’ maken.

Dit oer-Nederlandse programma heet: “Food & Nutrition Delta”. Zowel het bedrijfsleven als kenniscentra kunnen er geld uit putten, als ze de juiste weg daarvoor weten.
De vele belastingbetalers kunnen dat geld dus niet meer gebruiken om zelf innovatie te plegen, of om er andere zelfgekozen dingen mee te doen. Hier liggen weer de vele kleine innovaties die verloren gaan, maar die niemand zal missen. Met weet immers niet wat er met het geld door de rechtmatige eigenaren gebeurd zou zijn!

Er worden nu netwerken en platforms opgezet en (nieuwe) technologieën ontwikkeld voor de voedingsmiddelenindustrie, inclusief MKB-bedrijven. Nieuwe banen worden geschapen en de overheid gaat het weer fijn regelen. Wat er uit komt, zullen we wel nooit te weten komen. Als het geld op is, wordt er wel een mooi verhaal gemaakt en weer nieuw belastinggeld geplukt.

3 REACTIES

  1. Goed artikel, alleen de laatste zin snap ik niet. Er wordt geen belastinggeld geplukt als het op is?

    Wat valt er trouwens te innoveren met voedsel? Voedsel zonder calorieën zodat mensen niet dik meer kunnen worden of andere totalitaire plannetjes om mensen voor te schrijven wat ze moeten eten?

    Ze kunnen op laatst van gekkigheid niet meer verzinnen waar ze hun gestolen geld aan uit moeten geven. Het wordt hoe langer hoe onzinniger. Alsof ze een parodie op een parodie op de politiek willen maken. Dat mensen nog niet doorhebben dat de politiek hun belastinggeld verspilt is me een mysterie.

  2. Een beetje in de zelfde categorie: Onze kennis-economie is ondermaats (http://www.nu.nl/news/82507…‘Kenniseconomie_in_Nederland_ondermaats’.html)

    Hoe kan dat nou er is een platform voor op gericht en er is genoeg belastinggeld in gepompt…

Comments are closed.