Volgens Michiel Vergeer niet veel.

Michiel Vergeer is econoom bij het Centraal Bureau voor Statistiek. (CBS) Daar verzamelt hij feiten over de economie. En deze feiten worden veelal door politici en door het Centraal Planbureau (CPB) geïnterpreteerd om hun ideeen kracht bij te zetten.

Michiel zegt hierover in een gesprek met BN/DeStem het volgende:
“Het is niet onbelangrijk hoe onze overheid opereert en of Balkenende of Bos aan het roer staat, maar veel belangrijker voor onze economische ontwikkeling zijn de economische omstandigheden in het buitenland.
De maakbaarheid van de samenleving is beperkt. Het zijn actieve mensen, onze ministers, maar hun invloed op de mondiale economische krachten is nihil”

Voor veel lezers zal dit niets nieuws zijn maar het is toch belangrijk om dit bevestigd te krijgen door een deskundige die helemaal in het vak zit.

En als die ministers al een invloed hebben die nihil is, wat dacht je dan hoeveel invloed jouw stem voor een politieke partij dan heeft? Dat kan alleen maar een fractie van dat nihil zijn!!

Een oplossing voor een betere maatschappij moet gezocht worden in het zoveel mogelijk uitschakelen van de overheid in ieders persoonlijk leven waardoor ieders persoonlijke soevereiniteit weer hersteld wordt.
De weg daarheen kan beginnen door aan te tonen dat je niet wil dat anderen over jou beslissen en dat jij geen behoefte hebt om over anderen te beslissen, dus: STEM NIET!

6 REACTIES

 1. "En als die ministers al een invloed hebben die nihil is, wat dacht je dan hoeveel invloed jouw stem voor een politieke partij dan heeft? Dat kan alleen maar een fractie van dat nihil zijn!!"
  Nu draaf je door, Hub!

  Wat moet je daar nou op zeggen? "Wat ik betaal aan die eikels is niet nihil. En dat wil ik wijzigen."

 2. Ik denk dat de economische krachten geen natuurverschijnsel zijn, en regeringen er meer invloed op kunnen hebben dan je lief is. Ik denk bijvoorbeeld aan importheffingen, subsidies, verdragen en dat soort zaken. Maar de kans dat de Haagse duitendiefen grote spelers zullen worden op het wereldtoneel lijkt mij klein (gelukkig maar).

 3. [1] "Nu draaf je door, Hub!"
  Sorry, PeterK, dat is niet mijn bedoeling.
  Maar misschien zijn er dingen die ik niet weet.
  Kun je me helpen? Vertel eens hoeveel invloed jouw stem op 22 november op de economie gaat hebben?

 4. Helemaal mee eens. De politiek of overheid moet zich helemaal niet meer bemoeien met de economie, deze redt zichzelf wel zonder inmenging. Als eerste kan het ministerie van economische zaken worden afgeschaft en alle ‘beleidambtenaren’ moeten dan in het bedrijfsleven een normale betaalde baan gaan vinden.

 5. [4] Het is een kleine troost dat er nu een partij’tje is dat het wat dit betreft met ons eens is…

 6. …, dus: STEM NIET!

  Dit laatste zinnetje, daar heb ik een hele website aan besteed. Ik kan dit verhaal alleen dus maar beamen. Maar als u NIET STEMT dan;

  – wordt U tot de zwijgende meerderheid gerekend.
  – geeft U eigenlijk aan dat U het wel best vind zo.
  Om te laten zien dat U het anders wil, maakt U toch de gang naar de stembus! Maar geeft U aan dat U uw stem ongeldig wilt laten verklaren! Dit is iets anders dan blanco stemmen, ook dan is uw stem ongeldig! Maar wordt uw komst wel in het opkomstpercentage meegenomen en doet U mee aan de poppenkast. Ook is het mogelijk dat op basis van kiesdrempel en opkomstpercentage toch nog "rest" zetels verdeeld worden.

  Op deze wijze kunt U aan de politiek in Den Haag de boodschap overbrengen dat het anders moet!

  http://www.kiesverstandig.e

Comments are closed.