Met veel plezier deelde ik kort geleden mijn niet zo plezierige ervaring met de Nederlandse gezondheidszorg op dit weblog mede (zie 213.132.171.27/~vrijspre/bl…“> )
Onder het slaken van vreugdevolle kreten en schaterlachen heb ik een nieuwe brief geschreven aan mevrouw patienten boekhouding Kos.
Lees en smul mee!

Geachte mevrouw Kos,

Refererend aan uw brief van 1-6 jongstleden:

In tegenstelling tot de medische sector ben ik niet gebonden aan vooraf gestelde tarieven maar aan de realiteit. Die realiteit is enerzijds het feit dat ik niet de behandeling heb gekregen die op de rekening vermeld staat, en anderzijds dat de kosten van een behandeling als deze onmogelijk van te voren kunnen worden vastgesteld, laat staan voor de algehele medische sector.
In mijn schrijven van 28 april deed ik u een zakelijk voorstel: 60 euro voor de door uw organisatie verrichte behandeling. Dat deed ik om de volgende redenen:

– er is vooraf geen prijs bedongen of vermeld, ondanks mijn verzoek.

– bij de behandeling van mijn wond is er alleen sprake geweest van heelkunde, er is geen verdoving geweest, er zijn geen röntgenfoto’s gemaakt, ik heb geen tetanusprik of iets dergelijks gekregen. De verrichting die plaatsvond hield het volgende in: het nonchelant ontsmetten van de wond, deze werd gehecht in tien minuutjes tijd, en na lang aandringen kreeg ik een pleister ter waarde van 50 cent erbij.

– Omdat ik een bepaalde behandeling heb gekregen, wil ik daarvoor betalen. Maar alleen voor wat ik gekregen heb, niets meer, niets minder.

Bij deze verzoek ik u nogmaals de rekening aan te passen. Dat kunt u doen door te kijken naar het vooraf vastgestelde tarief voor de medische ingreep heelkunde, of u kunt kijken hoeveel het kost om een drugsgebruikende arts-in-opleiding 10 minuutjes met naald en draad in de weer te laten gaan in een karig geoutileerde en ranzige eerste hulp afdeling. Reken daar bovenop gerust een winstmarge van 25%, naar ik vernomen heb verkeert uw ziekenhuis immers op de rand van faillissement, ondanks de vooraf vastgestelde medische tarieven.

Tevens is mijn aanbod van 60 euro nog altijd geldig, desgewenst kunt u ook daar op ingaan.

Hopend op een spoedig wederhoor en met vriendelijke groeten,

Marnix van Suylekom

Terwijl wij spreken is de brief nog onderweg, het om door de grond van te zakken antwoord zal nog even op zich laten wachten. Vooropgesteld dat Wouter Bos niet wint natuurlijk, om daarna nog meer geld in deze bodemloze put te storten.

1 REACTIE

  1. Prachtig, dit is de manier om de bureaucraten aan te pakken. Waren er maar meer mensen die de tijd nemen om de daad bij het woord te voegen en een normale behandeling te eisen!

    Bureaucraten moeten zich gaan schamen voor hun baan!

Comments are closed.