We gaan een paradijselijke wereld tegemoet.
En dat alles dank zij de politici die nu verkiezingen gaan houden. Bijna iedere politicus die iets schrijft of even op TV komt, levert daar wel een bijdrage aan. Althans dat belooft hij of zij.

Dat is doordat ze allemaal grotere staatsinvloed willen, is al praktisch zeker dat kinderopvang gratis wordt. Als de kinderen maar jong onder invloed van overheidscadeaus en brainwashing komen, wordt het collectivisme steeds meer geconsolideerd,
Als extra willen ze kinderen al op 2-jarige leeftijd gaan testen, en aan de hand daarvan zien wat er met die kinderen dan moet gebeuren.

De door de staat goedgekeurde schoolboeken worden straks gratis ter beschikking gesteld. Boeken en ander lesmateriaal zijn al doortrokken van socialistische propaganda (zoals in een voorgaand artikel werd aangetoond).

Omdat wonen nog steeds te duur is, zullen huursubsidies verhoogd worden. Net zo lang totdat iedereen zoveel subsidie krijgt dat hij gratis woont.

Om te beginnen wordt snel verwezenlijkt dat ouderen gratis met het openbaar kunnen reizen. Later kan dat worden uitgebreid met andere groepen, net zolang tot iedereen gratis kan reizen.

U hoeft de krant maar op te slaan, of de TV aan te zetten of de een of andere politicus belooft u nog meer dat gratis wordt.

Er gaan geruchten dat er ook gewerkt wordt aan gratis voedselvoorziening. Eten en drinken zijn immers een allereerste levensbehoefte. Dat heeft iedereen “nodig”. Zonder dat kan een mens niet leven! Daarom moet de staat zorgen dat ook iedereen voldoende in die behoefte kan voorzien.
Er wordt gestudeerd op de mogelijkheid om bvb Albert Heijn te nationaliseren en dan alle burgers daar gratis te laten winkelen.

12 REACTIES

 1. [1]

  In Tilburg zorgt de gemeente immers ook al jaar en dag voor betaald sex ten bate van gehandicapten, evenals gratis visvergunningen voor werklozen. En onder persoonlijke begeleiding van de, inmiddels gelukkig doodgevallen, (vakbonds)burgemeester "promoveerde" zelfs iemand aan de RUG in de politieke-economie. En die stelde dat het vrije-markt beginsel niet is te stroken met de verzorgingsstaat zodat het daarom moet worden opgeheven …

  Helaas het zijn de mensen en kiezers die alles willen hebben en dan ook nog voor noppes …

 2. Zoals MELKERT het in de zelfde week dat Fortuyn werdt vermoordt al zei … De PvdA gaat het (de verkiezingen) winnen, omdat de mensen uiteindelijk absolute "ZEKERHEID" wensen ….

 3. Het is inderdaad een bijzonder merkwaardige materie dat je hier aansnijdt. En een echt en waarachtig ‘probleem’ voor politici. Men zou immers kunnen stellen dat de ongezond levende, -welke door zijn gedrag 10 jaar eerder komt te overlijden-, het pensioen betaalt van de gezond levende die 10 jaar ouder wordt. Je zal als overheid dus aan de kostenkant juist ‘ongezond gedrag’ moeten stimuleren.

  Maar het is nog absurder. Handelingen die breed geacht worden ‘gezond’ te zijn, blijken in werkelijkheid juist voor een enorme kostenpost te zorgdragen. Denk maar eens aan ‘sport’ in de breedste zin van het woord. De doden, de verminkingen en de tsunami van honderdduizenden jaarlijkse sportblessures zijn niet van de lucht. Vergeet ook niet de kosten voor het bedrijfsleven aangaande de gerelateerde ziekmeldingen van al dat gesport. Vergeet tevens niet de vaak uit gemeenschapsgelden gefinancierde sportfaciliteiten te benoemen.

  Persoonlijk ben ik dus zeer benieuwd met welke argumentatie de overheid in de toekomst ‘gezond gedrag’ zal gaan verkopen aan het electoraat, als het kostenverhaal uiteindelijk niet langer overeind gehouden zal kunnen houden. ‘Sport verbroedert’ lijkt me een giller. En wat te denken dan van gezellig samen drinken, eten en roken in café of restaurant?

 4. De hele politieke zooi is volkomen van de pot gerukt. Het wordt met de dag gekker. Ik heb 2 kinderen met veel plezier grootgebracht tot volwassen leeftijd maar indien ik vandaag jong zou zijn zou ik er absoluut niet aan denken ‘om aan kinderen te beginnen’. NO WAY! Dit land van volslagen gekte geef je zelfs nog niet weg aan een hond.

 5. [5] Het is ook meer dan zeer opmerkelijk dat een ‘schrikbarend’ aantal alcoholisten steeds meetbaar is daar waar een ‘Staat’ een groot ‘gangstergehalte’ in zich herbergt. Denk maar eens aan Rusland. Dat de prijs van de (legale) alcohol voor de burgers aldaar onbetaalbaar genoemd mag worden, doet kennelijk geheel niets af aan het (mis)bruik. Waarmee tevens het bewijs is geleverd dat belastingmaatregelen ’ter ontmoediging’ volstrekt en van geen enkele invloed zijn. ‘Belastingmaatregelen’ moeten dus wel een geheel andere oorzaak kennen.

 6. Zullen we nu voor eens en altijd afspreken dat we niet meer van ‘gratis’ spreken? Het is een gotspe! Een ongehoorde brutaliteit van onze regentenkliek.
  Gratis zijn staatsvoorzieningen die gedwongen gefinancierd worden door u en door mij, middels ’s werelds hoogste progressieve (en dan niet in de betekenis van vooruitstrevend…) belastingstelsel.

 7. Standaardvraag aan iemand die iets gratis wil gaan aanbieden: "Waar haal je dan al die vrijwilligers vandaan die dat moeten gaan doen?"

 8. Gekker kunnen we het altijd nog maken, moet u maar denken, tenminste zolang er idioten genoeg blijven die die elke aanslag op hun portemonnaie blijven accepteren.
  Hoe lang “mogen/moeten” de werkgevers die deze “kneusjes” in hun oneindige goedheid een baantje geven in dienst houden? Lijkt mij een lucratieve aangelegenheid.

Comments are closed.