Het ANP meldt dat Jan Peter en Tony samen brood zien in het opkloppen van het klimaatveranderingverhaal. Samen vanuit Lathi in Finland, waar ze zijn voor een EU-vergadering, hebben zij de EU-lidstaten gewaarschuwd voor de milieucatastrofe die nog maar een 10 tot 15 jaar weg is. Dan komt het Point of no return en gaan we allemaal naar de bliksem.*)

Jan Peter en Tony waarschuwen dat we daarom wel vlug moeten handelen en het milieuprobleem goed behandelen in samenhang met energie en economiepolitiek.
“Europa” (ze bedoelen de EU) kan hier een leidende rol in spelen. Minder vervuiling en alternatieve energiebronnen.
Ze noemen niet kernenergie. Dat ligt nog wat te gevoelig.

Interessant is dat het ANP ook vermeldt dat Jan Peter bekende de “documentaire” film van Al Gore “An Inconvenient Truth” gezien te hebben en dat bijna heel Nederland onder water zal verdwijnen. Zou Jan Peter zich baseren op die film waarvan deskundigen al een hele serie onwaarheden hebben aangetoond?

U zult begrijpen dat de enige die dergelijke rampen kunnen voorkomen zijn overheden. Daarvoor hebben ze alleen nog maar veel meer belastinggeld van u nodig. En graag uw stem op 22 november!!
———————————
*) Gelukkig hebben de politici ons beloofd dat in 2010 de EU al de sterkste economie ter wereld zal zijn!!

7 REACTIES

 1. Werkelijk voor een normaal mens niet meer te vatten dat er in deze wereld nog figuren rondlopen die er heilig van overtuigd zijn, dat het mogelijk is binnen een afgebakende periode het milieu op orde gebracht zou kunnen worden.
  Balkenende is zo’n figuur en ik trap niet in deze DonQuichotterie.
  Voor zover het werkelijk zo is, horen de eventuele klimaatveranderingen bij deze wereld en kunnen deze natuurverschijnselen niet door de mens worden beïnvloed, laat staan teruggedrongen.
  Laat iedereen dus goed oppassen voor figuren die ons wijs proberen te maken dat de hele wereld alleen uit Nederland bestaat dan wel dat dit land onder een kaasstolp ligt.
  Ergo: betalen voor herstel van een verziekt milieu is hetzelfde als de bomen verbieden in de herfst blad te laten vallen.

 2. [Betalen voor onduidelijke dingen heeft geen zin; een wetenschapper in Amerika heeft eens berekend (enkele jaren geleden) dat er alleen voor Nederland een nieuw dijkenplan moet komen ,wat ongeveer 60 miljard zou kosten. Doen, dat geeft heel veel werkgelegenheid en zal de economie doen opbloeien.Maar gebeurt het ook.Nee, dus komt het grootste deel van nederland onder water en sommige delen tijdelijk.
  Echt het duurt geen l5 jaar meer!

  Nina1]

 3. we worden geregeerd door volslagen idioten en dan is het alleen maar terecht dat de grootste volslagen idioot premier wordt.

 4. [3] waren het alleen maar idioten, maar het zijn daarbij ook nog grote leugenaars!

  nina

 5. Niet techniek of wetenschap, maar ANGST! Angst is de drijvende motor achter elke (staatsgeleide)economie. Angst voor het milieu, angst voor brand, angst voor inbraak, angst voor gezondheid, angst om niet mee te doen met de EU, angst voor het klimaat… Allemaal niet zoveel nieuws onder de zon.

 6. [4] ik denk niet dat Balkendende kwaadwillig is en bewust liegt maar dat hij een goedwillende maar volslagen idioot is die echt gelooft dat zijn normen & waarden debat ons allemaal moreel heeft verheven en dat dankzij zijn maatregelen de economie is gered.

  In een normaal land worden dit soort figuren liefdevol verpleegd, hier reiken ze tot de hoogste regionen.

 7. [6] ik denk toch dat je hem onderschat (in het kwade bedoel ik) Wat zat hij niet te stumperen in het Margarita debat, doodsbenauwd om iets eerlijks recht voor zijn raap te zeggen, want Bea zou eens gramstorig kunnen worden.
  En wat kneep hij ferm zijn mondje dicht toen hij zei dat het Kabinet van de Koningin voortaan onder hem ressorteerde,terwijl hij allang wist dat Zij dat nooit zou toestaan.
  En maar zeggen dat het goed gaat terwijl legio gezinnen met minder dan l00 euro in de maand moeten huishouden.
  En dat geslijmjurk met een volslagen idioot als Bush terwijl hij moet weten in zijn hart dat de man niet deugt.
  Ik kan niks waardevols vinden in Balkenende.Hij steunt vuile oorlogen terwijl hij levens van anderen riskeert, niet zijn eigen leven.
  Weg met die man.

  Nina

Comments are closed.